görseller
enemy at the gatesenemy at the gates
enemy at the gatesenemy at the gates
belki ilginizi çeker
  1. · vassillij zaitsev
  2. · birol ünel
  3. · vassili zaitsev
  4. · binbaşı könig
  5. · sniper elite
  6. · jean jacques annuaud
  7. · ismail cem
  8. · sniper
  9. · keskin nişancı
  10. · bal kabı
gündem
  1. · author gibi erkekler
  2. · dinde zorlama yoktur
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · author
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · yaran diyaloglar
  7. · disko kralı
  8. · türkler basketbol sevmez
  9. · amerikan savaş doktrini

enemy at the gates  

1. stalingrad nazi-rus çarpışmasındaki keskin nişancıların savaşını tüm savaş atmosferiyle sunan hayatımda seyrettiğim ikinci mükemmel savaş filmi.
    (knightcoder, 14.03.2004 21:46)
  2. jude law ve şu an adını hatırlayamadığım aktristin askerler uyurken ki sevişme sahnesi çok ayarlıdır...
    (johnnyenglish, 14.03.2004 21:48)
  3. gösterime girdikten bir süre sonra internet cafelerdeki cs oyunlarında binbaşı könig , vassili zaitsev gibi nicklerin havada uçuşmasına sebep olan film. benzer bir etki ilk matrixden sonra irc alemlerinde de görülmüştü. nice neolar morpheuslar gelip geçmişti.*
    (togisama, 06.04.2004 17:08)
  4. en sıradışı seks sahnelerinden birine sahip olan bir film
    (freaxsz, 06.04.2004 22:26)
  5. rusların efsaneneleştirilmiş keskin nişancısı vassili zaitsev anısına çekilmiş olan ve stalingrad direnişini anlatan süper film. keskin nişancı filmleri arsında en iyisidir denebilir.*

yakalanma korkusu, aşk ve şehvetle dolu bir sevişme sahnesi içeren, ilk koşanın avantajlı olduğu durumlarda bile dikkatli bir keskin nişancının o avantajı dezavantaja çevireceğini öğreten film.

binbaşı königin usta keskin nişancının nasıl olmasını gerektiğini ipi vurarak gösterdiği film.*
    (aqua, 27.06.2004 00:10)
  6. kundaktaki bebeği öldüren rusların, kendilerini masum gösterdikleri film.
    (darklord, 27.06.2004 10:21)
  7. birol ünelde oynar bu filmde
    (lou salome, 18.07.2004 00:40 ~ 00:42)
  8. ju 87 stukaların filmin başında gözüktüğü sahne unutulmayacaklar arasındadır. ayrıca rusların 400 civarı leşi olan bir askeri ne kadar övdüğünü anlatan bir film ki, almanlar bunu 10000 civarı leşi olan* bir asker için yapsalardı, ne çeşit bir gaz olurdu sorusunu akla getiren film.
    (my dying bride, 13.12.2004 16:30)
  9. bu tarz filmlerde önemli olan esas oğlanın leş sayısı değil filmin sanatsal değeridir. eğer kişinin öldürdüğü adam sayısına göre film çekilecekse hans ulrich rudel anısına değil, hiroşima'ya atom bombasını atan uçağın pilotu anısına çekilecek bir film gişe rekorlarını alt üst edecektir. kundaktaki bebeği öldüren rusların kendilerini masum gösterdikleri bir film de olamaz, zaten rus yapımı değil.
    (aqua, 07.06.2005 04:49)
  10. (bkz: stalingrad)
    (akaydo, 07.06.2005 14:06 ~ 09.06.2005 14:56)
  11. jude law'ın zaman zaman rus olmakta zorlandığı,genelde güzel bir 2.dünya savaşı konulu filmdir.
    (absent, 15.09.2006 06:00)
  12. (bkz: adam feci kanırtıye)
    (oldz, 15.09.2006 10:25)
  13. şakır şakır ingilizce konuşan almanlar ve rusların olduğu film.
    (venom, 04.12.2006 03:22)
  14. filmin siyasal ve sanatsal boyutunu bir tarfa bırakacak olursak... insan içinde keskin nişancılara karşı bir sepmati oluşmasını sağlayabilecek bir kalitesi vardır bu yapıtın. hayır, abartı gibi olacak ama, sniper kullanmak da bir sanat yani...

eski bir filmdir ama akılda kalıcıdır, izlenilmesi şiddetle tavsiye edilir.
    (marsh, 16.03.2007 23:52)
  15. ikinci dünya savaşında alamnların stalingradı işgal etmesini ve öne çıkan bir rus sniper'nın baş rol de yer aldığı etkileyici bir film.filmin sonun da geçen diyaloğlarda sosyalizm ile ilgili mesajda verilmektedir.
    (stayer, 28.03.2007 23:14)
  16. yönetmeni usta fransız yönetmen jean jacques annaud dur.
    (videodrone, 16.07.2007 19:11)
  17. jude law isimli aktörün oyunculuğuyla kalitesini kanıtlamış , ron perlman gibi her zaman kötü roller üstlenen bir aktörün iyilerin yanında yer almasıyla kalitesine daha da kalite katmış , 2. dünya savaşı dönemi filmi.
    (deklarema, 21.07.2007 14:47)
  18. jude law ve rachel weitzs'ın sevişme sahnesi gereksiz durmuş filmdir. hatta ve hatta rachel weitzs gereksiz durmuştur. tamam ablamız taş gibidir, tamam ablamız şirindir, ama film savaş filmi kardeşim, vassili nin hayatını tam veriyoruz psikozu da yapmayın, gereksizdi o sahne işte. ayrıca -şu an adını hatırlayamadığım- amcanın binadaki gediklerin birinden atlarken, binbaşı könig tarafından havada vurulması, ardından amcanın könig e dönmesi ve düşmesi gayet etkileyici olmuş bir sahnedir. filmin geneli izlenebilir bir film izlenimi yaratır. tavsiye edilir.
    (kl7mu, 15.08.2007 19:46)
  19. 10 numara bir film olduğu su götürmez bir gerçek olsa da böyle bir filmin ingilizce değil de rusça olmasını tercih ederdim.

jude law'u vassili yapmak tuhaf kaçmış biraz, gerçek vassili'ye göre fazla bebekyüz

işte resmi http://www.fabioruini.eu/...

bu da tonton dede hali http://www.notesofasniper.com/...
    (deanneise, 24.08.2007 01:26)
  20. an itibari ile show tv'de yayınlanıyorken filmin başında askerleri limana götüren teknede elinde megafon konuşan adam birol ünel'e ne kadar da çok benziyor dedim. hemen imdb'ye bakınca gerçek olduğunu anladım ve şaşırdım. daha önce izlememe rağmen farketmemiştim bu ayrıntıyı.
    (minero, 05.01.2008 01:14)
  21. hemen başlarındayken, boy gösteren commisar danilov'u o kanlı kanlı görüntüsüne rağmen "aa shakespeare" diye tanıdım ya helal olsun bana. hiç çakmazdım halbuki böyle şeylerden. ne diyorum ben, toparlayalım: filmde commisar danilov rolündeki aktörümüz neymiş, shakespeare in love filmindeki shakespeare imiş.

(bkz: joseph fiennes)
    (ness, 09.01.2008 22:46)
  22. birol ünel ' in duvara karşı ' dan önce oynadığı 60 filmden biri. ünel bu filmde 1 dakika görünmekte ama gözlerindeki çelik pırıltı yine de ekrandan taşmakta.
    (hucklberry, 30.05.2008 20:24)
  23. ilk seyrettiğim korsan vcd sinde, altyazı yazan arkadaşın kendini tutamayıp filmin sonunda "ruslar sanki sütten çıkmış ak kaşık mıdır, kafkasya da kardeşlerimizi katletmediler mi? rus propogandası lan bu! bıd bıdı..." şeklinde hönkürerek fikrini beyan etmesiyle beni yarmış filmdir. film güzel o ayrı.
    (ad hoc, 08.08.2008 14:51)
  24. jude law'ı sniper olarak görebileceğimiz ve hayran kalabileceğimiz güzel bir film..
    (kowalski, 14.07.2009 00:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil