belki ilginizi çeker
  1. · adrenalin
  2. · sufle
  3. · materyalizm
  4. · seviştikten sonra aşık olmak
  5. · mutlu insan
  6. · nikotin
  7. · çikolata reklamlarındaki erotizm
  8. · mutluluk veren küçük şeyler
  9. · mutluluk
  10. · yürümek
gündem
  1. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · okan bayülgen
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · colin kazım richards
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · ersin karabulut
  9. · denize çöp atmak

endorfin  

1. mutluluk hissi sağlayan hormon
    (greeen, 08.07.2004 00:35)
  2. endorfin, o kadar güzel bir hormon ki, vücudu adeta onurlandıran...

örneğin; acı biber yediniz ve ağzınız fena halde yandı. hemen endorfin piyasaya çıkıp mutluluk hormonu salgılıyormuş. yani bizi ödüllediriyor, avutuyor sanki nasıl sevilmez bu.
    (özlemce, 17.11.2007 10:24)
  3. yırtıcı hayvanlardan biri diğerini ısırdığında, ısırılan canlıda bol miktarda salgılanan ve acı hissini sıfıra indirgeyen hormon.bu yüzden aslan geyiği yerken, geyik saf saf kameraya bakar.
    (alter ego, 02.06.2009 23:52)
  4. bağımlılık yaratan hormon. yarattığı bağımlılık yok efendim spordur, yok efendim sekstir ne bileyim çikolatadır; bu zımbırtıların üzerinde de etkisini gösterir. zira düzenli bir spor yaşantısına sahip kişilerin hal ne olursa olsun spor yapmaktan vazgeçememesi bu hormon yüzündendir. acıyı azaltmak için acının olduğu bölgedeki sinirleri uyuşturur. daha çok acı daha çok uyuşma. daha çok uyuşma daha çok hormon. daha çok hormon daha çok mutluluk. kam onn!!!
    (atma dillo din kardesiyiz, 29.06.2009 16:40)
  5. çikolatam 2. dilimde ağzımda tadı, yüzümdeki gerginligin ütülenmiş gibi düzelmesine neden olan duygudur.
    (nettle, 29.06.2009 16:51)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil