-bazen,sahip olduğum herşeyi bırakıp köyüme dönmek istiyorum hikmet..fakat öte yandan da sorumluluklarım var benim..
-abi,bi limon arabamız var,istersen dön yani..
-hikmeeet!..bozmasana lan beni!..
kemik'te zeusbölümünün sahibi, baş tanrı ve mit dünyası üstüne espirileri tadında olan çizer.
-günlerden birgün zeusçayırda geziniyor iken çok güzel bir kıza rastlar. bu kız kral ikanos'un kızı io 'dur, bunlar birbirlerine aşık olur ve gezerler. fakat zeus'un karısı, tanrıça hera, kocasının kendisini aldattığından şüphelenmeye başlar. bunun üzerine zeus, herakızmasın diye io'yu bir buzağıya çevirip, kırlara salar. derler ki ne zaman bir buzağı ağlasa, zeusio'yu hatırlamaktadır.
zeusbir akşam üstü olimposdağında yürürken bir kadın görür. bu bayan atina kralı hatinos'un amcasının kızı güzel dafne'dir...gezerler biraz ama sonra herazeus'un kendisini aldattığını anlar tabi. bunun üzerine heradafne'yi bir cırcır böceğine çevirir. derler ki, ne zaman bir cırcır böceği ötse olimposta yağmur yağmaktadır.
zeuso gün deniz kenarında dolanırken bir deniz kızıyla karşılaşır. bu deniz kızı savaş tanrısı ares'in eski çıktığı prenses beladit'ten başkası değildir. zeusve prenses birbirlerine aşık olur ve gezerler. fakat herayine kıllanır. zeus'da hera görmesin diye prensesi bir dağın içine saklar. derler ki, ne zaman bir toprak kayması olsa prenses kıçını kaşıyor demektir.
bir zaman sonra zeuskızlı erkekli bir arkadaş grubu bulur. sonra eren 'in lise arkadaşı gamze'nin şimdiki üniversiteden arkadaşı burcu'yla tanışır. şimdi bir aydır çıkıyorlar, birbirlerini tanıyorlar. üç kez sinemaya gittiler, bir romantik..burcu öptürmedi henüz...
artık nerde olduğunu kestiremediğim son zamanların en iyisi diyebileceğim cinsellik kullanmadanda komik olan genç karikatürist kişisi...en son kemikten ayrılan ekiple fermuarda görüldü sonra lombağa geçti dendi ama şimdi nerde olduğu bilinmiyor..
kemik'in temmuz 2006 sayısında; sevgilisiyle fransız restoranına gidip,ordan eve giden,daha sonra da "bi dakka hayatım,hemen geliyorum." diyerek,doymadığı için gizlice dönerciye giden bi aşık adamı çizen yaratıktır.son karede-dönercide- dönerini yerken adamın "anına koyim,ladin yaprağına sarılı portakallı ördek doyurmadı lan!" demesi de kanımca harika bir finaldir.
''mustafa'' adlı süperkahraman karakteri ile espri anlayışının ne kadar iyi olduğunu göstermiştir. benim anlayamadığım tüm bu çizimlerinde ve hikayelerinde başka usta bir çizerden yardım alıp almadığıdır. eğer almıyorsa sanırsam geleceğin en komik çizerlerinden biri yetişiyor.
karikatürcülerin bol miktarda kullandığı tecrübelerden tespitler çıkarıp bu tespitlerden espri üretmeyi çatır çatır beceren adam/genç. üstelik bunları karakteri olan ve bence eğlenceli çizgisiyle yapıyor. diğerlerinden en büyük farkı ise yaşı küçük olduğu için ortaokul ve ilkokul tespitlerini üzerinde herhangi bir unutkanlık dumanı olmadan rahatlıkla yapabiliyor oluşu. değinmeden geçmeyelim çizgilerinde detaya da gayet önem veriyor. yani sadece balonlara odaklanmamak lazım ender yıldızhan ı okurken. karikatürün her tarafı didik didik incelenmeli, patiklere ağız kenarında birikmiş tükürüklere de bi kahkaha patlatılmalıdır.
hakkında övgü dolu bir entry girmek için açtım başlığını. lakin tam anlamıyla "dumur" oldum. "bu adam süper" diye düşündüğüm kişi adam filan değil çocukmuş.
vazgeçtim yazacaklarımı yazmaktan. çünkü çok kıskandım. bu yaşta bu tespitler, benim salak salak ortalıkta dolaştığım yaşlarda bu kadar bomba karikatürler, hikayeler... çekemedim lan.
burdan kardeşime bir tavsiyede bulunayım:
şımarma emi! yeni umudumuz* ol...
bu haftaki :7 kasım 2007uykusuz da yardırmış olan çizerdir. kurt cobain ve bedende farklı t-shirt giyen adam tiplemeleri şahane olmuştur. yaşı ufak olmasına rağmen büyük bir yetenektir kaybedilmemelidir.
bu hafta çizdiği kurt cobain karikatürü kişisel görüşüme göre karikatür klasikleri arasındaki yerini almış olmalı. son haftalardaki başarılı işleri tavan yaptı bir nevi. tebrik ediyoruz kendisini.
düzeltme: biraz daha düşündüm de klasik lafı abartı olmuş. çok beğendik diyelim en iyisi.
çok güzel tespitleri olan,yaşından beklenemeyecek olgunlukla akıllıca espriler yapan, yetenekli çizer.haa ben bilirkişi değilim belki; ama yeni nesillerden beni güldürebilen,eğlendirebilen nadir çizerlerden.gittikçe de kendini geliştiriyor kanaatimce.
ayrıca öyle güzel bir yüzü vardır ki kendilerinin, insanın yanaklarını sıkası geliyor.aynı çizdiği karakterler gibi yani... severek takip ediyoruz.