|
|
- bir anda gerçekleşmesi halinde bünyede noluyoruz lan diye bir irkilmeye sebebiyet verip ardından kişinin kendisiyle yüzleşmesini sağlayan ve sonuç itibariyle artık ''ben daha çocuk(!) sayılırım bu yaşta ne evlenmesi'' serzenişine sığınmanın mantıksız olduğunu anlamak, ancak bunun da bir tercih olduğunun bilincinde olmakla devam eden olaylar zincirinin başlangıç noktasıdır. kimi bünyelerde (özellikle dişi) panik havası yaratma gibi bir yan etkisi olduğu gözlemlenmektedir.
- aslanlar gibi nikah şahidi olma fırsatı. yok abi ne dünürler, ne akrabalar, ne de memur,ne de evlenecek olan çift; hiçbirinde nikah şahidi karizması yok. bir kere değişik kıyafetler giymek zorunda olmaksınızın o masaya oturuyorsunuz. en yakın arkadaşlar birbiriyle evleniyorsa hele "oğlan bizim kız bizim" coşkusuna kapılınabilinir. (hiç başıma gelmedi ama hayalgücünün zararı olmaz herhalde.) tabi önce arkadaşın kuzenidir, kardeşidir, dayısıdır onları bir elemek lazım.
- (bkz: how i met your mother)
(bkz: ted)
- koç gibi dağıtılacak bir düğün var demektir.bi de kız erkek fark etmez,en yakın arkadaşları evlenen insan kasap havasında ya da hadi ıptıslarda çılgınlar gibi döktürürken birden alkolün de etkisiyle duygu yoğunluğundan aptallaşıp düğünde zırıldayabilir.
- nedime/sağdıç olacaksınız demektir.
- senelerce başka çevrelerde sevgiliyi aramaktan yorulunca, yanındaki güzelliklerin farkına varma durumu.
- en yakın arkadaşların uzun zaman bütün herşeylerini paylaştıklarında, aslında paylaşılan şeyin hayat olduklarını anlamaları.
- kısa zaman sonra arkadaşlığın evlilikten çok farklı olduğunu anlamaları ile gelişebilecek kötü durum türevleri.
- evlenmeleri bi'şey değil de çocuk falan da yapıyor bu ibneler.
(bkz: çocukluk arkadaşının çocuğunun olması/1)
- en yakın arkadaşını sevgilsine, onun ailesine ellerinle verirsin ve artık en yakın arkadaş en yakın ama özlediğin arkadaş oluverir birden !.
(boncuk, 20.03.2008 17:17 ~ 17:18)
- mutluluğuyla mutlu olmaktır. lakin, ilişkinizde bir şeylerin değişeceği de kesindir. çat kapı evine gidemezsiniz artık. başbaşa planlar yapamazsınız. eşiyle aranız iyi olsa bile, en yakın arkadaşın artık ve bir düzeni vardır ve ilişkiniz bu düzene göre yeniden yapılanmak zorunda kalacaktır.
- eğer siz hala öğrenciyseniz ekonomik açıdan can yakacak bir durumdur. en yakın arkadaşa altın takmak gereklidir ve altının değeri almış başını yürümüştür. ama bir taraftan da en yakın arkadaşın en mutlu günüdür, e böyle bir günde de delilerce içip,gülüp,oynayıp içe oturan altının acısı unutulur.
- bekarsanız,ki muhtemelen de bekar olacaksınız,yaşlanıyorum moduna girmenize sebep olacak durum.
- öncelikle başlıkta bir anlam ikiliği var şöyle ki;
ilk olarak bakıldığında sizin arkadaş grubunuzdaki herkez çola çocuğa karışmış anlamına gelmekte.bu durumu ele alacak olursak .lise yıllarında partide sevgilisiz takılma durumuyla benzerlik göstermekte.şöyle açayım.lisedeyken sevgilisiz kalmak bayanlardan ziyade erkekler arasında nasıl hafiften alay konusuysa yaşını başını almış bireyler arasındada sizin kendinizi bu tarz bir alaya maruz kalmış gibi garip hissedersiniz oysa baştada dediğim gibi büyümüşsünüzdür.yani kimse sizle alay etmemektedir.siz sadece '' ulan bekar kalcam mna koyim'' sözüyle kafanızın bir bölümünü yemekte olursunuz.
diğer anlamsa yakın iki arkadaşın birbirleriyle evlenmesi.
aslında ideal evlilik tipidir.çünkü birbirlerinin eksisini artısını bilerek başlarlar bu yola bu yüzden anlayış, tanıyış hat safadadır.yani bir ilişki için hatta şöyle diyeyim sağlıklı bir evlilik için gerekli olan bütün gereksinimler elinizde .haa eğer seni arkadaş olarak görüyorum cevabını almayacağınıza inanıyorsanız ya da benim gibi sözlük sözlük dolaşarak '' ulan içim yanıyor '' tarzı entry girmekten tırsmıyorsanız .evet doğru evlilik tarzındasınız.ama dediğim gibi başlangıçta garip sözlerle karşı karşıya kalmak gibi problemler sizi beklemekte eee ne demişler gülü seven dikenine katlanır.(jimmy, 20.03.2008 17:59)
- aileyle ilişkileri, sevgiliyle ilişkileri işin daha kötüsü kendiyle ilgili planlarını sorgulamaya iten olaylar zinciri. aile, bak artık zamanı geliyor imalarını sıklaştırır. alınganlar için ''yük oluyorum ben bunlara'' tribi kaçınılmazdır. sevgili, ''bilmem kimin nişanına, düğününe gidiyorum'' deyince durumdan vazife çıkarmaya kalkar. sense kendini jane austen romanlarındaki toplumsal baskıdan sıyrılmaya çalışan karakterler gibi hissetmeye başlarsın. evlenmek için evlenmeyeceğine yeminler falan edersin.
ha bu sorunlar ne olacağını, ne olmak istediğini bilmeyen tatlı su depresifleri için sorundur ancak. ama sorundur.
25 yaşında evlenen satıcı arkadaşlara hiç değinmemek lazım. kurulan hayallerin bir tarafına koydukları yetmiyormuş gibi, ortamın da içine ediyorlar.
- buruk bir sevinç verir. eskisi gibi özgürce birlikte kalmalar, serserilikler yapılamayacaktır ne de olsa.
bunun bir level üstü de en yakın arkadaşının çocuğunun olmasıdır. bu konuya hiç değinmemek en iyisidir.
(bkz: kişinin büyüdüğünü anladığı an)
|