belki ilginizi çeker
  1. · şeb i yelda
  2. · sevgiliye söylenebilecek en ağır söz
  3. · longest night
  4. · bütün kadınlar orospudur
  5. · ağlamak güzeldir
  6. · 21 aralık
  7. · şeb i yelda
  8. · sezen aksu
  9. · ahmet altan
  10. · unutulmaz reklam filmi replikleri
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · domuz gribi
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · aşk ı memnu
  5. · thierry henry
  6. · disko kralı
  7. · uykusu olup da uyumayan insan
  8. · serviste teyp kavgası
  9. · kız bulmak için sözlüğe kadar düşmek

en uzun gece  

sayfa  / 2
  1. hakkında sözlükte giri girilmemesine şaştığım, ahmet altanın son kitabı. kadın erkek ilişkileri konusunu yemiş bitirmiş bir yazarın, pazarlama olayını yemiş bitirmiş bir yayınevinden çıkan kitabı da denebilir. romanın iki ana karakteri var ki, insan birinde kendini görüyor, diğerinde görüdüğü kişiyi ise aramak istiyor "lütfen bu kitabı oku" diye, ama arayamıyor, var işte böyle yan etkileri...
    (excalibur, 05.11.2005 20:39)
  2. ilk baskıda 500.000 basan bir kitaptır. sürümden kazanma mantığını uygulayan bir eserdir. keşke herkeşler böyle yapsa...
    (azwepsa, 05.11.2005 20:43)
  3. aşık olunan gece (ertesi sabah o görülecekse)
    (delilah, 05.11.2005 23:48)
  4. (bkz: şeb-i yelda)
    (nepenthe, 17.12.2005 23:34)
  5. aşık için; her gece...
    (van den budenmayer, 10.03.2006 02:23)
  6. ahmet altan'ın insan psikolojisinin derinliklerine etkileyici bir biçimde indiği son romanı.
    (gündüz feneri, 25.03.2006 19:30)
  7. bakkal kitapçısı ahmet altan'dan beklenmeyecek kadar güzel bir romandır. bitiş bölümü her ne kadar klasik türk filmi sonlarıyla benzeşse de güzeldir, etkileyicidir.
    (pandemonium, 29.06.2006 16:42 ~ 02.12.2006 19:38)
  8. "dünyanın en uzun gecesi 21 aralık değil, beni terkettiğin gecedir."*
    (kuzudis, 14.09.2006 16:16)
  9. kitabın sonu çok basit veya türk filmi bitişi gibi gözükse de bence tamamıyla bütün kitabın ana fikrini ortaya çıkarır. o kadar yaşanan şey, edilen kavgalar, hissedilenler, karmaşalar boşunaymış gibi hayatın ne kadar anlamsız ve basit olduğu vurgulanmıştır. yelda selimden uzaklaşmaya çalıştıkça daha çok içine girmiştir. kendini olduğundan daha da kötü hissettirecek hatalar yapmış yine de içindeki selime karşı olan inadını sindirememiştir. ayrı kaldıkça her geçen gün daha da güçlenen bu aşka direnmişler, teslim oldukları noktada ise kadere karşı gelememişlerdir.

ahmet altan kendinden beklenmeyecek bir yalınlıkta konu ve dil seçmiş, insanı kitabın içine hapsetmiştir. tekrar tekrar düşündüğümde hala tüylerim diken diken oluyor ve hüzünlenmekten kendimi alamıyorum.
    (ruya, 27.10.2006 16:06 ~ 16:06)
  10. "aşk kitabını evirdim, çevirdim. bir adam konuştu kitabın içinden; yüreği yana yana bir adam: kimdir mutlu kişi bilir misin? bir karısı olacak ay gibi güzel, bir gecesi sürecek yıl kadar uzun.."*
    (gudu bet, 20.12.2006 16:46)
  11. (bkz: sabahlar olmasın)
    (dawsan, 20.12.2006 16:49)
  12. çok güzel "hayatınızı kurtarmak için karınızı bir geceliğine zenci, kaslı ve kafasında yumru olan bir adama peşkeş çeker misiniz?" sorusunu daha doğrusu ikilemini yaratacak bir yerli dizi adı olur bundan. yer de kutuplar tabii. kuzey kutbu. güneş doğmuyor falan 6 ay gece orda, kandırmışlar adamı. sanıyor ki iş 24 saatte bitecek. sonra kuzey kutbunun nüfus artışı, besin sorunu, adamın büyük dramı ve açlık derken balina katliamlarına kadar yolu olan sosyal mesaj içerikli bir diziye döner, biter gider. bıktım şu "aşk her şeyi affeder mi?" konseptinden. yaaa yaaa uuu. özlem tekin 20 aralık 2006 yerebatan sanrıcı, istanbul.
    (iao, 20.12.2006 17:00)
  13. (bkz: herkes saçma herkes komik)
    (choban, 20.12.2006 19:33)
  14. bir çok kaynağın iddia ettiği gibi bu romanın yazarı ahmet altan değil, tıknaz, perdeli ayaklı, çopur yüzlü, elmacık kemikleri çıkık, böbrek bölgesine haffiten dokunulduğunda "ıhh ananı" şeklinde başlayan küfür tiki olan barlasların ortancası ahmet barlas'a aittir. kendisi mehmet barlas'ın kardeşidir.

doğa bekleriz söylemiştir bunu, yazılanların hepsini değil tabi, sadece bu romanın yazarının ahmet barlas olduğunu ısrarla haykırmış, diğer eklemeler ise duyanların hayal gücü sayesinde vuku bulmuştur. üstelik roman hakkında en keskin gözlem ve vurucu kelimeyi de new york yankees yazarı andy hephurn'den sonra kendisi etmiştir;

"en uzun gece, muhteşem bir kitap." doğa bekleriz-bir savaş ay söyleşisi...
    (kayser sozer, 13.01.2007 18:19 ~ 18:35)
  15. düşündükçe içinden çıkamadığım, tekrar okumalıyım diyerek tekrar tekrar okuduğum, heja nın o "olur " derken ki yüzünü binlerce kez tahayyül ettiğim, ve belki ömür boyu sürekli okuyacağım kitap.
    en son sinop-istanbul dönüşünde otobüste unuttuğum, aldığım notlar itibariyle birkaç gün sonra aynı otobüsü terminalde yakaladığımda "en uzun gece" yerine, vadideki zambak ı bulduğum kitap.. herkim değiştirdiyse o kitabı otobüsegötürsün bende şöförün telefonu var..
    (incebelii, 04.10.2007 12:46 ~ 12:47)
  16. diş ağrısı çekilen gecedir. sabah bir türlü olmak bilmez. sabah olduktan sonra yaşayan ölü gibisinizdir.
    (floydian, 04.10.2007 12:50)
  17. yelda'yı, selim'i, rojda'yı ,araştırma ortamlarını bile en ince ayrıntısına kadar türk sineması tadında gözümde canlandırdığım çok güzel,okunması gereken kitap.

birbirlerini bu kadar sevip, bukadar ayrı kalıp, bu kadar acı verir mi insan dediğim, adını hatırlamıyorum ama yeldanın okuma yazma öğrettiği sanırım kuzucuk diye seslendiği çocuğun ölümüne ağladığım kitap olmuştur. sonunda yelda için aha öldü ölecek derken sol gösterip sağ vurmuştur.

ekleme: birde yeldanın "en uzun gece" anlamına geldiğini öğrendiğim kitap olmuştur.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 04.10.2007 13:01)
  18. sevgiliyle tartıştıktan sonra bitmeyen gecedir, bitmezdir...
    (coughlin yasası, 04.10.2007 13:07)
  19. kutuplarda yaşanır, altı ay sürer.
    (anka, 04.10.2007 13:11)
  20. sezen aksu'nun ağlamak güzeldir albümünden sözleri aysel gürel'e ait bir şarkı.

sevdanın o büyüdüğü en uzun gecede bir yerdeyim
    ben uzandığım isteğe çok uzak o yerde kendimleyim
    o duaların bittiği hasretin delice haykırdığı
    ve karanlığın indiği bir yasak gönülle beraberim
    bir posta çantasındaki içli bir mektup sayfasındayım
    bir şarkı cümlesindeki çağlayan o bitmez nefesteyim
    özlemlerle saran kollarda belki yorgun bir nabızdayım
    önce kendi sarhoş olup devrilen düşen her kadehteyim

her doğum öncesinde korkuyla beslenen sancılardayım
    parça parça bölündüğüm hiçlikte son yalnızlıklardayım
    insanın o çağlar boyu varmaya çalıştığı gerçekte
    ve hayatı sevgiyle örmek için yorulmuş sabırdayım

kendimde insanı affettim o en güzel ak sebepteyim
    bazen de bir hikayede bir efsanede bazen sendeyim
    şimşeğin çizgisindeyim fırtına günü öncesindeyim
    şairin ezgisinde ağlattığı o yerde
    insanla buluştum
    (sezenehir, 09.10.2007 05:27 ~ 15.09.2009 00:16)
  21. sevgiliyle kalınan ilk gecedir. he birde 17 ağustos 1999 gecesi...
    (rüzgara karşı 5 metre işeyen adam, 09.10.2007 12:35 ~ 12:35)
  22. on beş şehidin her biri davul zurnayla askere gönderildikten sonra tabut içinde eve döndükleri gece ana babaları, kardeşleri için en uzun gece olmuştur sanırım.
    (dreamfactory, 09.10.2007 13:02)
  23. bir 21 aralık gününde, okey'in gazetelere verdiği reklâmın mottosu. erkeği simgeleyen mars'ın ucundaki ok, reklâmın köşegeni doğrultusunda olabildiğince uzatılıp masmavi bir arka planla birlikte seksi bir gönderme oluşturmuştu.

(bkz: sabaha kadar mokoko)
    (mademli bagnum, 11.12.2007 23:42)
  24. kitaptan;

"...hayatıma nasıl bir zamanda girdiysen, nasıl özel bir zamana denk geldiysen anlayamadığım bir şekilde içime fresk gibi kazındın, seni oradan çıkarmak için benim bütün varlığımı yok etmek gerekecek..."

"...seni çok özledim... bütün bunlar seni özlememden... bazen dayanamıyorum, sen beni bu kadar özlemediğin için bilemezsin, bazen bir insanın taşıyamayacağı kadar çok özlüyorum seni... sesini duyamayacağım, ben yokken sana bir şey olacak, bana haber bile vermeyecekler diye korkuyorum..."
    (mor kedi, 28.12.2008 21:16)
  25. 12 eylülü 28 şubata bağlayan gecedir.
    (hypothetic, 26.04.2009 12:00)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil