|
|
- (bkz: sanatının doruk noktaları)
- bazıları utanç sebebi olabilir (örnek: @939702), dikkatli olunmalıdır. en sevilen girilerinizin başında "taşşak", "orospu çocuğu", "amına koymak" gibi şeyler görmek meraklılarınızı pek olumlu etkilemeyebilir. onun yerine "18 boyutta süpersicim kuramı", "gerçek aşk", "fotoğraf basma teknikleri" gözüksün istersiniz.
yine de insan bu girileri silmeye kıyamaz, o ayrı.
- "en çok okunan" başlıklara yazdığınız dikkat çeken girilerdir. okunmayan ve kenarda köşede kaldığı için oy alamayan fakat en çok emek harcadığınız giriler bu listede bulunmaya daha layık olsa da, okunanlar oyu topladığı için en sevdiğiniz eserlerinizi "en sevilen eserleri" listenizde göremezsiniz çoğu zaman.
- bazen bunlara sahip olan yazar tarafından sevilmeyen eserlerdir.
şimdi dönüp bakıyorum bir senenin üzerinde bir sürede yazdığım girilere de, "ne güzel yazmıştım lan, neden acaba hiç oy almadı?" diye sorduğum bir ton şeyle karşılaşıyorum. onca araştırma, bir yerlerden öğrenme, üzerine düşünüp bir şekile sokma çabaları, vurulan tuşlar... ama komik veya ilginç bir bakınız olmadıkça, serbest çağrışım yapmadıkça şu sözlük ortamlarında alkışlanmazsınız mirim... abidik gubidik girileriniz, diyaloglarınız haftanın en sevileni olur hep, en sevilenlere tepeden girerler. alihan'ın ajdarı dövmesi gibi, anlık dikkat çekmeler.
ya da ben kendim kuruntu yapıyorum, aslında nice yazar şahsım butonuna tıkladıkları zaman en sevilen girilerinde muhteşem tanımlar görüyorlar, sanatlarının doruk noktalarında zevk çığlıkları atıyorlar... gene kendi kişisel kabızlığımı an itibariyle tepe noktasındaki roller coaster misali dolanan duygusallığımla böyle histerik tepkiler veriyorum... yok lan hakketen yarısı boktan. a.q.
benzer bir histerik tepki için;
(bkz: lufthansa/@1124125)
- "en sevilen eserleri" bölümü adı üstünde yazarın tüm girileri içinde belli bir sınırı geçecek kadar beğenilen girileri listeler. başka bir yazar gelip o girilerin o kadar da beğeniye layık olmadığını ifade etmek üzere o girileri kötülerse ilgili sınır tekrar hesaplanır ve listenin durumu buna göre tekrar belirlenir. çok allahsal bir giri yazılmışsa o kişinin olumsuz yöndeki görüşü listenin durumunu pek değiştirmez.
yani kısacası beş dakika evveline kadar o giri en sevilenlerdenmiş şimdi de değil, bu kadar basit. kimsenin bir kez beğenilmiş bir giriye ebedi bir koruma zırhı vermesi söz konusu değil. (hatta illegalse bu giriler silinebilir bile) ilkokul çocuğunun bile anlayabileceği kadar basit bir sistem mevcutken daha neyin lafı ediliyor pek anlayamıyorum.
- bazen çeşitli komplolara kurban giden eserlerdir.bir üyeyle pm den bir konu üzerinde tartışırsanız listenizden 2-3 girinizin gitmesi olasıdır.
- (bkz: rahmetliyi nasıl bilirdiniz)
- bir girinin en sevilen eser olması için o girinin kaç tane olumlu oy alması gerek acaba? diye düşüncelere daldığım sözlük fonksiyonu
- seri eksi oy veren ibne'nin gözünü diktiği, tek tek sayılarını azaltmaya çalıştığı giriler bütünü.
- şahsım butonuna tıklayıp teker teker okunası, hecelerine ayrılası eserlerdir. hele hele en bi sevileni yok mu.. bi daha bi daha okunup, düşünülüp neresinde ünlü düşmesi, neresinde ulama var bulunası bir şeydir. abartılası bir şeydir aynı zamanda görüldüğü üzere.
- sezen aksu nun eski şarkılarıdır mesala. in flames in de eski şarkılarıdır.
- herhangi bir girinin 3 olumlu oy alınca girdiği kategori. eğer bir giri toplam üç oy aldıysa, bunların üçü birden artı veya eksi değilse o zaman haftanın ilginçlikleri kategorisine, 10 olumlu oyu geçen giriler de sanatanın doruk noktaları kategorisine girer.
(bkz: evet götümden uydurdum)
- 8 aydır aktif olarak yazdığım itüsözlük'te en sevilen girimin 2. gün girdiğim giri olması, benim bunu 8 aydır değiştirememem, ayrıca girinin de bi boka benzememesi... hayır yeni güzel girilerin önünü kapıyor. eksileyemiyorum da ipneyi.
ek: son serzenişten sonra hemen kemerini çözen cengaver yazarlar.. oylarınızı çöpe atmayın. bırakın allah'ından bulsun.(bilgez, 26.10.2007 23:45 ~ 27.10.2007 00:02)
- genelde beklemediğiniz anda çıkan ikramiye gibi olan sözlük rengidir.
çünkü siz yazarken öyle bi anlam yüklememişsinizdir o giriciklere.sözlük ahalisi sürprizlerle dolu bir kapalı kutudur.daima şaşırtmak en büyük özelliğidir.
aslında türkiye nasılsa sözlük de öyledir nabzının tutulması zordur eğer ki yazar kişisinin amacı nabza göre şerbet vermekse muaffak olunması pek bir zordur kanımca.(ibrik, 04.02.2008 14:04 ~ 14:10)
|