|
|
- kendimi bildim bileli tükenememiş asrın geyiklerinden bir tanesi.
- (bkz: esnaf lokantası)
- (bkz: ne alakası var ya)
(magneto, 12.12.2007 23:50 ~ 23:51)
- en az iki nedeni olabilecek önerme.
- kamyoncular yemek konusunda çok seçici olabilir.
- kamyoncular toplu halde olduğu için para kaybetmemek adına iyi yemek yapılıyordur.
- bindiğimiz bir taksicinin eski kamyon şöförü olup bize türkiyenin dört bir yanından ne nerde yenir dersi verdiğinde inandığım bir genelleme.
hoş istanbulu sormaya vakit kalmadı adam türkiyenin dört bir yanını anlatırken.
- umut sarıkaya'nın sanıyorum geçen haftaki köşesinde işlediği önerme. bu olayın bilimum entelin ağzına sakız olmasını konu alıyordu.
- (bkz: kamyoncu lokantası)
- "izbelelik yerleri idealize ederek entel görünelim" ekolünün ve "halkla iç içe olmalıyız< monşer"ciliğin sıkmasyonu, iyi yemek adam gibi yerde yenir kardeşim. her kamyoncu lokantasını ege kasabalarında karşımıza çıkan lezzet mülkleri olarak görmek saflık olur
- bir kamyon şoförü olan dedemden bir benzerini duyduğum cümledir: "kamyonların çok olduğu bir benzin istasyonu görürsen, oranın lokantasında rahat yemek yiyebilirsin; ne miden ne de bağırsakların bozulur. kamyon şoförü dakika başı durup yediği yemek yüzünden bozulan midesi, bağırsağını boşaltmak için tuvalet arayamaz."
- önermeyi doğrulayacak mekan için; tır parkı. alsancak, tekel durağından sonra eski güzel sanatlar yeni mimarlık fakültesi arkası. ömrü hayatımda bu kadar güzel piyaz ve köfte ekmek yemedim ben. tesadüf de olabilir belki.
- doğruluğu tarafımdan kesinleştirilmiş , testedilip onaylanmış gerçek.
- bu önermenin çıkış noktasında şu vardır genelde;
kamyon şöförleri evlerinden uzak, seferlerde bulundukları için ev yemeğine hasrettirler. bunun için yemek istedikleri yemeklerin ekmekarası veya dürüm gibi kombinasyonlar yerine temiz ve lezzetli olmasında imtina ederler. ayrıca bir yandan da bu yemekler ucuz olmalıdır ki, sefer maliyetleri fazla artmasın. bu yüzden uzak yolculuklarda kamyonların bolca bulunduğu yerlerde yemek yenebilir.
kamyoncu olmasam da güzel bir iki yer göstereyim şimdiden ;
(bkz: ismailin yeri)
(bkz: palanın yeri)
- (bkz: kamyanconun yediği yerde gül biter)
- "iyi yemek sanayi çarşılarının esnaf lokantalarında yenir" karşı önermesiyle düzeltmek istediğim ifade. zira kamyoncuların mola verdiği yerlerde pişen yemekler vasatın üstüne çıkmaz,ancak buraları kamyoncuların gözdesi yapan en büyük neden,kamyon şoförünün sofrasında görmeye alışık olduğu sulu yemekleri burada da bulabileceğini biliyor olmasıdır. zira,bu tür yerlerde menüler şoförlerin talebi doğrultusunda belirlenir.
geleneksel türk mutfağının vitrine çıkmış halini görmek ve o çeşitliliği tatmak açısından yol üstlerinde dinlenme tesisleri yerine buralarda mola verilmelidir yine de.
|