belki ilginizi çeker
  1. · diktatörlük
  2. · en iyi beş sözlük anketi
gündem
  1. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · beşiktaş
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · 2012
  8. · spikerlerin türkçeye kazandırdıkları
  9. · trichomonas vaginalis

en iyi yönetim biçimi  

1. türkiye cumhuriyetinde uygulanan atatürk ilkeleri ile desteklenmiş cumhuriyettir.
    (çöldeki penguen, 18.04.2007 10:29 ~ 10:34)
  2. en iyi yönetim biçimi diktatörlük tür.
    (anky, 18.04.2007 10:34 ~ 10:34)
  3. yüzyıllardır dünyanın dört bir yanında tartışıldıktan sonra cevabı en nihayetinde itü sözlük'te açıklanan sorudur. aydınlandım birden.
    (twinkle, 18.04.2007 10:44)
  4. "demokrasi, en kötü yönetim biçimidir; şimdiye kadar denenmiş olanları saymazsak."
    -- winston churchill

daha almamız gereken yol var demek istiyor. aceleciğe ve gericiliğe gerek yok efendim.
    (ali kamber, 18.04.2007 11:01 ~ 11:02)
  5. bir arkadaşla düşündüğümüz yönetim biçimi olabilir:

halkın sesini ve despotizmin kıvraklığını birleştirme çabası sonucu çıkmıştır. halk bir meclis oluşturur. bu meclis, şimdikinden farklı olarak, iki sene boyunca tüm iradeyi eline alır. yani iki sene boyunca icraatlarını yapmak üzere kral olur; asar, keser. iki senenin sonunda ise bağımsız bir yargı kurumu tarafından icraatları sebebiyle yargılanır. eğer alnının akıyla çıkabilirse ne âlâ; çıkamazsa vatana ihanetten kodesi boylar.

tabii ki iki senede bir devreye giren yargı kurumu bağımsızdır ve kral dahi bu düzeni değiştiremez.

buna bir de ad bulmak gerekirse, bienalizm fena değil gibi!
    (ali kamber, 18.04.2007 11:30)
  6. içinde bulunduğumuz dönem itibariyle, uygulanabilir olan en iyi yönetim biçimi demokrasidir.(gelecek ne getirir bilinmez) fakat demokrasi zorludur, meşakkitlidir. demokrasinin temelinde eşitlik yatar, özgürlük ise daha sonra gelir. şimdi adını hatırlayamadığım bir düşünür, anlam bakımından şöyle bir şeyler demişti yamulmuyorsam. ''demokraside insan tehlikelere karşı sürekli uyanık olamalıdır. tehlikelerle dolu bir özgürlüğü, köleliğin rahatlığına tercih ederim'' diyebilmelidir.
    (paşa mou, 18.04.2007 11:37 ~ 11:56)
  7. (wondrous, 18.04.2007 12:23)
  8. eski zamanlarda uygulanan hükümdarlık tanrıdan gelir ve ölümden sonra ona yaptığımız ve yapmadığımız işler için hesap vereceğiz mantığıdır. ve bu yöntem babadan oğula geçer yani halk gidip bir kağıda evet mührünü basıp, mürekkeplenip, sonucu (sonunu) beklemez.

ayrıca bu yönetim biçimi "bir şeyden korkutmadan kimseyi adam edemzsin" demek ve uygulamaya dökmektir.
    (acemişansı, 18.04.2007 13:07 ~ 19.04.2007 13:56)
  9. en iyi yönetim biçimi, bir ülkenin halkı için hangisi yararlıysa ve en çok ne mutlu edecekse odur. kimi halklar emir almayı hala normal görürken bazıları ülke yönetimine doğrudan etki etme hakları olmasını ister. halktan halka değişir.
    (tuogalen, 18.04.2007 14:16 ~ 14:18)
  10. (bkz: anarşizm)
    (bkz: paradoks)
    (kirlikirpi, 24.12.2007 13:18)
  11. terliktir
    annem 18 yıl o şekilde yönetti beni ne bir isyan ne bir düzensizlik görülmedi.
    (algulumvergulum, 24.12.2007 13:22)
  12. bireysel anarşizmdir
    (bkz: hayvanlar alemi)
    (rüzgarakarşı13metreişeyenadam, 24.12.2007 14:09)
  13. bahsi geçen konu yönetim biçimi olduğuna göre, konu yönetilenleri değil yönetenleri ilgilendirmektedir. dolayısıyla yönetilenlere en çok hakkı veren değil onları en kolay yoldan yönetmeyi sağlayan yönetim biçimi en iyi yönetim biçimidir. çünkü yönetmek kolaydır. dolayısıyla demokrasi en kötü yönetim biçimidir. hele ki mutlak demokrasi kötünün en kötüsüdür. karar almak zorlaşır. bunun yanında yetkilerin tek elde toplanması ki diktatörlük oluyor bu yamulmuyorsam; en güzel yönetim şeklidir.
    (kremberiz, 24.12.2007 14:58 ~ 14:59)
  14. tek bir biçim tanımlamaya yetmez. sığ kalır. uygulamada başarılı olanların örnekleriyle anlatılabilir.

toplumsal yaşamda, ilkel "kızılderili"lerde,
    siyasi yaşamda, kan dökmeden gelecek kurmaya çalışanlarda,
    topluma birey kazandırmada, ailede,
    kollektif iş görmede, bal yapan arılarda,
    müzikte, orkestra şeflerinde,
    türk sinemasında, "babam ve oğlum" ile çağın ırmak'ta
    yeşil sahalarda, 2000 senesi uefakupası finalinde
    parayı yönetmede, kesinlikle kadınlar değildir.
    dışarı baktığında, doğan güneşte, yağan yağmurda, verdiğin nefesle aldığı nefeste...
    (tonguç, 24.12.2007 16:18)
  15. insanların kendilerini mutlu hissettikleri yönetim biçimidir. yani bir nevi insanın kendine yakışanı giymesidir.
    (mulder, 24.12.2007 16:31)
  16. en iyi yönetim biçimi benim diktatör olduğum biçimdir. inanmayan deneyip görsün.
    (recai pengül, 22.03.2008 19:04)
  17. yönetilenlerin en sessiz kalmasını sağlayan yönetim biçimidir.

bu bağlamda dikdatörlük çatlaklar verir. isyanlar çıkar. çok kan akar, çok... ama yönetileni yönettiğine inandırırsan en iyi yönetim şeklini bulursun.
    (buruk pess, 22.03.2008 19:22)
  18. (kabuk adam, 22.03.2008 19:28)
  19. demokrasi nin bir sıfatı olarak kabul edilmesi beklenen ifadedir... ancak tabi ki bu ifadedeki "iyi" son derece göreceli bir durum ihtiva eder. neticede abd gibi bir ülke bush gibi bir adamı iki dönem başkan seçip demokrasilerinden gayet "iyi" diye söz edebiliyor. ya da ülkemizde insanlarımız kendilerini kimin temsil edeceğini bilmeden koyun gibi sandığa gidip sonra da demokrasiyle yönetildiğine hakkaten inanıp bunu "iyi" olarak nitelendirebiliyor. neticede "en iyi yönetim biçimi nedir" sorusunun akabinde "neye göre kime göre" gibi tanımı daraltacak bir karşı soru sormak gayet makul olacaktır... şahsi kanaatim, türkiyenin mevcut durumunda en iyi yönetim biçimi mutlak monarşidir...
    (caesarius, 22.03.2008 19:32)
  20. demokrasi günümüzde en makbul yönetim biçimidir fakat en zoru da budur. bunun sebebi herkesi memnun etmenin mümkün olmayışından kaynaklandığı kadar, yöneticilerin beceriksizliği de etkendir. toplumlar hak ettikleri şekilde yönetilirler kuramının da doğruluk payı vardır...
    fazla uzatmadan... en iyi yönetim biçimi topluluğa / zamana / insanların tabiatla olan mücadelesinde geldiği noktaya göre değişir.
    (alobar, 22.03.2008 19:38)
  21. yöneten ve yönetilen açısından bakıldığında farklı tercihlerle ifade edilecek yönetim biçimidir.
    (mühendis, 22.03.2008 19:46)
  22. en iyi yönetim biçimi diye bir şey yoktur. eksikleri olduğu için demokrasiden söz edilirken diğerlerine göre daha iyi bir yönetim biçimi, denir.
    (humanist olmayan inek, 22.03.2008 19:49 ~ 23:37)
  23. steven spielberg'in yaptığıdır.
    (jaglerax, 17.11.2009 08:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil