belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ezel
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · beşiktaş
  6. · colin kazım richards
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · 25 yıldır almanyadayım 1 kelime almanca öğrenmedim
  9. · kırlangıç

en iyi teşekkür etme yolu  

1. en iyi teşekkür edebilme yolu genelede kişiliğe göre yapılan bir güzel jesttir, dahası yoktur
    hayalini gerçekleştirebilmen herhalde iyi bir teşekkür olur, pekala bu parayı çarçur etme ihtimali de vardır. yoksa bu kadar paranın altından kalkmak kolay değildir, teşekkür edeceğim derken kafayı yemek söz konusu.
    (tainakan, 07.02.2005 21:47 ~ 21:48)
  2. kime teşekkür edildiğine bağlı olarak değişebilecek olgudur.
    kimi zaman bir sıcacık gülümseme bir buse, kimi zaman bir buket çiçek kimi zaman yalın bir sağol. önemli olan nasıl olması mıdır gönülden olması mı?
    (delilah, 08.02.2005 00:18)
  3. kişinin zor anlarında yanında bulunup yaptığı iyiliği aynı şekilde yansıtmaktır.. teşekkürün sözde kalmaması gerek.
    (aranjor, 31.01.2007 03:38)
  4. en iyi yolu; teşekkürü ederken, gerçekten samimi ve içten olabilmektir. karşı tarafa gerçekten minnettar kaldığınızı hissettirebilmektir.
    (ceyus, 12.06.2009 00:01)
  5. hafif gözleri açarak 'teşekkür ederim' dense daha makbul olacağını düşünüyorum.* niye mi? deneyin bakalım, kısın gözlerinizi ama yüzde başka hareket istemiyorum (gülme, kaş çatma vs.) ve karşınızdakinin gözlerine bakın ve teşekkür ederim diyin. o ne lan! mesaj mı vermeye çalışıyon?
    1. teşekkür ederken bile gizemliyim
    2. teşekkür ediyorum ama sana feci kıl oluyorum
    3. pis deyyus sen o iyiliği yaptın ama onun altında neler gizli ben bilmez miyim?
    4. farkındaysan gözlerimi kısınca çok seksi oluyorum

bir de gözler kamyon farı gibi 'teşekkür ederim' diyerek aynı uygulamayı yapın bakalım. bu seferde yine karşıdakini farklı düşüncelere sevk etceksiniz.
    1. inanmıyorum çok şaşırdım şakınlıktan kendimi alamıyorum.
    2. dikkatini çekerim botoks yaptırdım sadece gözlerimi açabiliyorum.
    3. bakırköyde fazla bulundum arada yıldız tilbe bakışları atıyorum.
    4. bak bak çok belli olmuyor ama gözlerim yeşil inanmıyosan güneşe de çıkabiliriz.
    5. çok sıkıştım altıma sıçcam ben kaçıyorum teşekkür etmem bile hataydı.
    diye uzar gider.
    yani napmicez sadece gözlerimizi kısmicez aynı zamanda hafif bir tebessüm etcez.

*
    (ağlayankekinkankasınınkankasınınkankası, 12.06.2009 01:02 ~ 02:42)
  6. 'sağolasın' demektir.her şeyden önce içtendir ..
    (yalnız insan merdivendir hiçbir yere varmayan, 27.06.2009 23:21 ~ 28.06.2009 11:40)
  7. karşı tarafa teşekkür belgesi düzenlemektir.
    (kağıt gemii, 27.06.2009 23:24)
  8. eyvallah ya da sağolasın deyip eli göğse koyup hafif öne eğilmektir. çok samimi bulur ve uygularım.
    (idiot, 27.06.2009 23:25)
  9. içten gülümse bunu yapmanın en güzel en samimi yoludur.
    (çitlenbiks, 27.06.2009 23:27)
  10. teşekkür edilmesi gereken olaya bağlıdır efendim. mesela bazı işletmelerde duvarda yazar "alın teri teşekkürle ödenmez" diye. yani insanlara teşekkür etmek her zaman sadece kuru bir "teşekkür ederim" demekle olmayabilir.
    (markator, 27.06.2009 23:44)
  11. unutmamaktır...
    (rookiewolf, 28.06.2009 00:00)
  12. ...

(bkz: ne lan bu)
    (aburcubur, 28.06.2009 00:14)
  13. sıcak bir bakışın yanı sıra içten gelen gülümsedir.
    (equilibriumm, 28.06.2009 00:16)
  14. (cevikkuvvet, 28.06.2009 00:16)
  15. gözlerinin içi ile gülmektir, en güzel tebessüm bu olsa gerek.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 28.06.2009 00:17)
  16. karşınızdakinin samimiyetine göre değişen yollardır.

çok samimi bir arkadaşa "saol canım. çok teşekkür ediyorum. sen bitanesin. seni çok seviyorum" gibi laflar yeter de artar bile.

orta dereceli bir samimiyet varsa arada yapılan iyiliğe karşı "ya gerçekten çok kıymete geçti bu yaptığın. çok teşekkür ediyorum. senin de benden istediğin bir şey olursa lütfen çekinmeden söyle. elimden ne geliyorsa yapmaya çalışırım" gibi daha afilli cümleler yetecektir.

samimiyet denen şey yok gibiyse, sözler kifayetsiz kalacaktır. o iyiliğin altında kalmamak gerekir. mutlak iadei iyilik yapmalı ya da bir hediyeyle teşekkürünüzü göze sokmalıdır.

bir de samimi gözüküp sinsice size yaptıkları iyilikleri biriktirenler ve aynı durum kendi başına geldiğinde sizin aynı adımları atmadığınızı görünce çoğunlukla arkanızdan haykıranlar vardır. "ben onu hastalandığında her gün aradım. o beni 2 kere aradı" derler mesela.

neyse ne, siz ne yaparsanız yapın en iyi şekilde teşekkür ettiğinize karar verecek taraf karşı taraftır. kimisi için teşekkür artı tebessüm yetecekken, kimisine dünyaları versen kıymet vermeyecektir.
    (roselife, 28.06.2009 01:58 ~ 01:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil