aşkta zorlanan/ acı çeken insanların kendilerini teselli etme cümlesidir.
tipik insan davranışının bir sonucu. zor olan sevilir, zor olan yüceltilir, kocaman bir yalandır halbuki ama olayın zorluğuna kapılınmıştır bir kere. gerçekte mutlu olunan aşk güzel olandır, diğeri ise madem bu kadar zor oldu herhalde aşk olsa gerek diye insanların bilinçaltının ürettiği bir hayalden öteye geçemez.
(triny, 16.04.2004 11:14)
haluk levent kişisinin şarkısının adı
söyle bana güzel kadın
her şey yerli yerinde mi
bırakıp gittiğim gibi
deniz mavi, gök yeşil mi
bitip tükenmez sigaram
ciğerim nefessiz kalır
her şey yalan olsa bile
en güzel aşk zor olandır
devamı vardı ama hatırlayamadım ya
insan bazen kolaya kaçmak uğraşmak istemese de uğraştığının sonucunu aldığında zor kişiyle, diğer kişiyle beraber olabileceğinden daha mutlu olduğu görülür.
(gülümsün, 30.05.2005 14:55 ~ 26.01.2006 09:32)
yalanların en büyüğü.
parayla saadet olmaz tarzı bir teselli çeşididir.
haluk levent'in de seslendirdiği fakat ondan daha önce birol can adlı ünlenmemiş bir şarkıcıya ait olan şarkıdır. orjinalinin ait olduğu şarkıcı bir doktor olmakla beraber, mahallemizin cocuğudur aynı zamanda.
*
aşk zor olunca saplantı haline gelir. sırf mümkün olmadığı için insanlara çekici gelir. bu yüzden en güzel aşklar her zaman için zor olan, emek isteyenlerdir.
* *
birol can'ın sözlerini ve müziğini yaptığı
zor aşk adlı şarkının en akıllarda kalıcı cümlesi
en güzel aşk zor olandır ama zor aşkı hakedecek, peşinden koşturacak, rüyalarına girecek, her an düşünülecek, şiirler yazdıracak, dünyayı unutturacak sevgili bulmak çok daha zordur...
gittiğin hiç bir yer, gördüğün hiç bir yeni mekan sana keyif vermesin. her hareketinin nedenini ve sonucunu ona çıkar, yalnız başına dalgın dalgın yollarda yürü. ihtiyaç duyduğun en iyi arkadaş sigara olsun. deniz kenarında otururken manzaranın tadını çıkarmak yerine boş boş ufka bak, onu gör, kendinden nefret et. sana ait hiç bir mekan ve hiç bir alışkanlık kalmasın. kısa bir zaman içinde kendin olmaktan o kadar uzaklaş ki, derinlerdeki sen bile yaptıklarına şaşırsın. şarkıları melodileriyle değil sözleriyle dinlemeye başla, en berbat şarkılar da bile derin anlamlar bulacak kadar boş bir adam (kadın) ol. sonra toparlanmaya başla. zamanın ilaç olduğunu öğren ve hatta inanmaya başla. sonra iyi hisset. hayata geri dönmeye hazırlan. sonra bir gün.... o gelsin.. sevin, üzül, ne bok yiyeceğini bilemezken o yine gitsin ya da kala da bilir. hikayenin burdan sonrası için pek bişi farketmez. zaten psikolojiyi baştan bir kere bozmuşun ikincisinin zararı olmaz. sonra yıllar sonra bir gün de ki.. "en güzel aşk zor olandır"... de ki benden en içten dileklerimle "hasssiktir" diyebiliyim. başta haluk levent insanına..
yanlış ezberlemediysem şöyleydi sözleri
haber saldım dört bir yana
karanfiller susuz kalmış
muhabbete dost aradım
bu şehri periler sarmış
bitip tükenmez sigaram
ciğerim nefessiz kalır
her şey yalan olsa bile
en güzel aşk zor olandır
söyle bana güzel kadın
her şey yerli yerinde mi
bırakıp gittiğim gibi
deniz mavi, gök yeşil mi
bitip tükenmez sigaram
ciğerim nefessiz kalır
her şey yalan olsa bile
en güzel aşk zor olandır
mazoşistlik ve sadistliği aynı anda ifade eden cümle.
sebebi belli ; insan hırs yapıyo tabi..ama bu arada inceden bi türk filmi tadı da geliyor damağınıza.bir de eğer olumlu sonuçlanırsa elde edilenler daha kıymetli oluyor galiba
haluk levent'e fazla gelecek kadar güzel bir parçadır.
(bkz:
@1986693)
olay başlı başına zorluktur zaten. ne kadar zor, okadar çekici, bağlayıcı. kolay olsa okadar değerli olur muydu?
(sebze, 09.10.2007 15:46 ~ 15:47)
azı ile yetinmeyen zengin tipler olur ya. adrenalin tutkunu olur para batar ne yapacaklarını bilemezler. o ekşın senin bu ekşın benim daldan dala atlarlar ya. heh bu da öyle bir şey işte.
(bkz:
rahatın batması)