belki ilginizi çeker
  1. · geçen haftanın en beğenilen girileri
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · bir kadının bilmesi gerekenler
  3. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  4. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · babaların garip huyları
  7. · kar yağarken hissedilen duygular
  8. · unbelievable
  9. · benim sevgim ikimize de yeter

en beğenilenlere girmek için yeterli kanka sayısı  

1. ah bebeğim oluyordu.

şimdi her sözlükte var olan bir durum bu. geçen gün sözlüğün ileri gelen isimlerinden biri olan arkadaşımla sıcak şaraplarımızı içer iken tartıştık bunu cihangir'deki evimizde, ehele.

neyse bak şöyle; her hafta pazartesi elime kahvemi alıp açıyorum bilimum sözlükleri ve haftanın en beğenilen girilerini tek tek okuyorum. okuduğum 50-60 girinin içinden vay abi adam yazmış yahu dediğim en fazla 10 tane çıkıyor, işte tam burada en beğenilenlere girmek için yeterli kanka sayısının etkisi görülüyor.

burada da var elbette bu, geçen haftanın en beğenilenlerine bakıyorum beğendiğim giri sayısı 5'i geçmiyor, diğerlerinin çoğu boktan gelmese dahi hafta içinde ondan daha iyilerini görmüş olduğum aklıma geliyor, hüzünleniyor, su sayacımı kemiriyorum.

sözlükte bir şekilde yer etmiş adamların takipçileri oluyor ama işbu takipçiler mantıklı oylama yapmadığından saçma sonuçlar ortaya çıkabiliyor. yani adam sadece isme bakıp ehele diyor ve artılıyor, artılasın tabi kendi bileceği şey ama pek de mantıklı değil.

birkaç parametre var en beğenileni etkileyen, şüphesiz ki bunların başında kanka sayısı gelse de kısa giri yazmak {uzunları okumayan adamların olması, uzunları } da epey etkili. bu oylamaları belli bir mantık çerçevesine sokmak da aynı şekilde saçma belki ama en basit mantıkla tıklayınca en sevilenler bunlarmış diyorsun, karşına gelenlere şaşırıyorsun.

aynı şekilde herkesin aynı giriden aldığı şey farklı oluyor, sana güzel gelen bana güzel gelmiyor, bu olağan bir şey ama kanka etkisini de göz ardı etmemek lazım, var böyle bir şey.

"sanki kendisi süper yazıyor, yeni gelmiş burda laf ediyor yarraque >:( " diyenlere selam eder, aradım mamafih bulamadım demeden girimi bitirmem.
    (alexander supertramp, 10.01.2009 11:17)
  2. nick altı girilerinin en beğenilenlerde sıklıkla gözükmesi varlığının en önemli indikatörlerindendir
    (togisama, 10.01.2009 11:20 ~ 11:21)
  3. itü sözlük gibi kankalık müessesesinin hakim olduğu bir sözlük için oldukça fazladır.

güzelinden getir'e tıklayın durun habire, binlerce kişinin olduğu şu platformda 10 yazardan farklı birini göremezsiniz.

1 seneden fazla burdayım sanırım, gözlemlerime göre bir şeyi anlatmak için kıçını yırt, sözlük içinde yeterli kanka sayısına ulaşmış biri senle aynı şeyi söylüyorsa onun yazdığı okunur.

en beğenilenlere girmek değil mesele, itü sözlük'te her daim varolan bir şey bu. 10-15 yazar etrafında dönüyor bütün olay.
    (dedirten başlık, 10.01.2009 11:42)
  4. (tembel, 10.01.2009 11:47)
  5. 25 olmadığını biliyorum. ya da benim kankalarda iş yok.
    (ahmak ı hayal, 10.01.2009 18:37)
  6. 19 değil kesinlikle. bak buna eminim. 20 olsa belki hani.

ne kanka sayısı ya. bir yazarın girileri sadece kankalarımı oyluyor. kanka yazarlar oraya neden konmuştur? yazılarını sevdiğiniz yazarları daha kolay takip edebilmek için. yoksa oylama sistemiyle kankalığın ne alakası var? istersen bütün sözlüğü kankan olarak kaydet oraya, yine düzgün yazamıyorsan oylanmazsın yine oylanmazsın. kanka listesinde diye de kimse kimseyi oylamak zorunda değildir. eğer kankalarınızın sadece sizi oyladığınızı düşünüyorsanız ve sadece onlar görsün okusun diyorsanız, yazın bir word dosyasına yollayın onlara. onlarda size akıllarından birden ona kadar bir sayı söylesin yazının kalitesi için. oylanmış olursunuz böylece. hem belki haftanın en beğenilenlere de girer böylece.
    (bana bir nick bulun, 10.01.2009 18:49)
  7. adam olana 0 bile yeter.
    (bkz: kendimden biliyorum)
    not: eğer böyle götü kalkık bir giri yazarsanız 0 kanka ile en kötülere de çok rahatlıkla girebilirsiniz. benden söylemesi.
    not2: birinci not durumu biraz kurtarmak içindi biliyorum ama yemez aslan itü sözlük yazarları.
    not3: tamam, kabul ediyorum "aslan itü sözlük yazarları" ibaresi 2. notta dediğim gibi durumu kurtarmak içindi.
    not4: not3'ten sonra kendimi tutamıyorum en kötülere girmemek için notu okuyanların götünü kaldırmam lazım... neyse başka zamana artık...
    (drps, 10.01.2009 19:07)
  8. aslında pek fazla önemsemiyordum bu kategoriye bir şeyler sokmayı. lakin takriben son 2 haftadır falan, tabir-i caizse kendimi kasıyorum bir şeyler katmak için. ki başarıyorum da. ama benim en sevilen girilerim arasında en yükseklerde olan giri, sıralamada benden daha yüksekte yer almasına rağmen, yazarın “en beğenilen girileri” arasına bile girememiş. aslında bunun dolaylı yoldan statü ile ilgisi var. ve dolaylı yoldan gelen artı oylar. ve dolaylı yoldan kanka listesi. ve dolaylı yoldan güzel yazı. evet evet, kişi eğer güzel yazıyorsa kanka listesine eklersiniz, öyle değil mi? ya da eğlenceli şeyler yazıyorsa… (daha evvelinde aynı ortamda bulunmuş ve belirli bir şeyler paylaşmış kişileri tenzih ederim. onlar reel hayatta zaten yanınızdadır.)

aslında emek verip bir şeyleri paylaşanlara sözüm yok. ki geçen haftanın en beğenilen girilerinin hepsi, kanka yardımıyla giriyor değil. yani öyledir heralde, herkesin listesini kontrol edecek halim ve vaktim yok. her neyse…

yazdığı saçma sapan girilerle bu kategoride boy gösterenlere benim sözüm. giriyi yazanın hiçbir suçu yok. bu suç, okumadan direkt olarak artı oy’a sarılanlarda. tamam, kankasın. var aranızda bir şeyler. ortam iyi, kızlar güzel, hava sıcak, yanında fanta, akşama halı saha maçınız var etc.

geçen haftanın en beğenilen girilerine bir şeyler katmak için kasmıyorum. haftada yazdığım giri sayısı da zaten 5-6’yı zar zor bulur(özellikle son 10 ayda böyle). ama görüyor ve anlıyorum ki; yazar bu kadar kasıp da burada kendisine yer bulamıyorsa(özellikle saçma sapan girilerin arasında bile) zoruna gidiyor. sabah kahvaltı yapası gelmiyor, akşamları erkenden yatıyor, çalan telefonlara bakmıyor…

aslında bunu yapmayanlar da var. yani haftada bir gelip, birkaç tane giri yazıp bu kategoride kendisine üst sıralarda yer bulanlar var. nickini zikredip kankaları tarafından tecavüze uğramak istemiyorum.
    “amannn, sktir et olm ya. şu hatun nasıl ama :o” diyenleri bile duymazdan geliyorum son günlerde. o kadar soyutlandım yani son 2 haftadır…

başka bir konuda da değinmiştim bu kanka meselesine. (bkz: favorileri/!god)

eveeett. artık bitti. bundan sonra çoğunlukla okuyan bir yazar olacağım. yazınca bir ske yaramıyor zaten. evet evet, triplerdeyim.

ne uzun yazmışım la böyle? ama yetiremedim ve hıncımı alamadım. gene bir şeyler karalayacağım bu konuda. bekleyin beni anacım.
    (god, 19.10.2009 10:03 ~ 23.10.2009 11:24)
  9. en az 3 kanka!

yok lan bu burda değildi.
    (alpha bet, 19.10.2009 10:23)
  10. sözlükteki adaletsizliklerden biriside bu aslında. çoğu yazar sırf kendine destek çıksın girileri birileri tarafından hep artı oylasın diye kanka edinmeye çalışıyor kimi zaman büyük yalanlar atarak. örneğine geçen günlerde rastladık doktorum cerrrahım diyenler çıktı. durum böyle olunca en beğenilenlere normalde okuyup artı vermeyeceğim ayarda giriler girebiliyor. bende çok kafa adamım her türlü adamla can ciğer anlaşırım, bazı konularda etrafındaki insanlardan bile daha çok uğraşıp yardım ederim yazar arkadaşlara ama sırf kanka listeme eklemek için yapmam bunları zaten öyle olsa ortada samimiyetsizlik olur. istesem bi dünya kankam olur yazarım bişeyler basarlar artıları girerim en beğenilenlere. şu ana kadar hiç kankam yok ama gayet mutluyum bir kaç kez en beğenilenlere girmeyi başardım.

kanka edinmek 2 muhabbete bakar ama kankaların olmadan en beğenilenlere girmenin verdiği haz paha biçilmez.
    (mustaj, 19.10.2009 11:06)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil