belki ilginizi çeker
  1. · ah canım kıyamam ya
  2. · geçen haftanın en beğenilen girileri
gündem
  1. · prison brake
  2. · ugg
  3. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  4. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · encartayı psikolog olarak kullanmak
  9. · mad men

en beğenilenlere girince piç edilen giriler  

1. - bir eleştiriden çok isyandır. kulak vermeniz dileğiyle. -

en beğenilenler gibi tüm hafta boyunca yazılan yazıların tamamının arasında en çok oyu alan, en çok "ne de güzelmiş bu" denilen girilerin sergilendiği, 'sözde' gurur okşayıcı, güzel olması gereken bir istatistiğe girince -niyeyse!- art arda eksilenerek değer yitiren, piç edilen girilerdir. ve bu durumda oldukları için yazıktır onlara da, onları yazanların emeğine de.

bana göre böyle bir başlık açabilmek için dayanağı olmalı bir insanın; bu dayanak da 1-2 tecrübeyle sınırlı olmamalı. benimki de 1-2 tecrübeyle sınırlı değil, sayısını unuttuğum kadar çok geldi başıma bu olay. -"ite bak bi sürü girisi en beğenilenlere girmiş reklamını yapıyor" gibi garip sonuçlar çıkarabileceklerin varlığından eminim, o sebepten kendilerine en beğenilenlere girmekle alakalı hoşnutsuzluğumun sebebini anlatan bir başlığı okuduklarını hatırlatır ve kaldığım yerden devam ederim-

uçuk bir sayı vermek istemem ama aktif olarak yazmaya başladığım şu 8 ay içerisinde en az 25-30 girim haftanın en beğenilenlerine girmiştir ve inanın bana her seferinde, bu girilerin kendi en beğenilen girilerimdeki sıralaması, istatistiğe girince gerilemiş, kimi zaman da tamamen çıkmıştır. bakın bu, şahit olduğum şekilde olmasa yine kabul edilebilir, çünkü giriyi istatistiğe sokan kişilerle istatistikte ilk defa görüp okuyan kişilerin fikirleri uyuşmak zorunda değil; beğenmeyip eksilerler anlarım. ama işte bu olay öyle olmuyor malesef!

saat 00.00'ı gösterip istatistik listesinin güncellendiği saniyeden itibaren, 00.01 olana dek giri şahsım'daki beğenilenler sıralamanda geriliyor. o girinin okunmadan eksilendiğini belki herkes fark etmiyordur ama ben genelde uzun yazdığımdan, 1 dakikada okunamayacak yazılarım da defalarca bu şekilde piç edilince anladım olayı. her defasında da bu olay olmaya devam etti, bir kere bile sektirmeden.

bu olayın yalnızca benim başıma gelmediğini de geçen haftanın en beğenilen girileri başlığında zaman zaman rastladığım isyanlardan ve yazar arkadaşlarımla ettiğim sohbetlerden öğrendim; fakat net konuşabilmek için öznel örnekler veriyorum, bizzat yaşadığımı anlatmamın sebebi budur yani.

bu olay bununla sınırlı kalsa yine iyi. piç edilen yalnızca istatistiğe giren giriler olmuyor; bazı hasta ruhlu kişiler önce istatistiğe giren yazınızla başlayıp, akabinde son yazdıklarınızı seri halde eksilemeye başlıyor. bu da başıma 3 kere geldi. tabi bu olay girileri piç etmekle kalmayıp statüyü de sikip atıyor. ama statünün işleyişi, sağlıklı bir sisteme dayalı olmadığı göz önünde bulundurulunca, tek üzüldüğünüz 3 dakika içerisinde eksilenen onlarca giri oluyor. paragraflarca yazı, onlarca giri, garip hırslar ve kompleksler nedeniyle hiç yoktan değer yitiriyor. "bari oku da eksile be pezevenk" diyesi geliyor insanın, ben diyorum mesela. hakikaten eksilerken o yazdıklarımı okumuş olsa o kadar koymazdı belki.

velhasıl, o an gördüğünüz listeyi eksileseniz de devamında yeni en beğenilenler gelecek, onları eksileyince yeni giriler, onları da eksileyince daha yenileri... bitmeyecek bu. yapmayın yazıktır. garip hırsların, komplekslerin bir şey kazandıramayacağı, sanal bir alemdeyiz.
    (kopush, 18.09.2009 17:16 ~ 17:22)
  2. (chicaloca, 18.09.2009 17:23)
  3. benim de başıma gelen eksileme olayından sonra bu girilerin piç olmaması için kendimce bir yöntem geliştirdim. eğer giri ilk 10'a girmediyse kendim siliyorum... eksileyenler ilk 10 u eksilemiyorlar çünkü, 10'dan sonrakileri eksiliyorlar ki kendileri girebilsinler. daha sonra tekrar yerine koyuyorum oylarıyla birlikte geri gelmiş oluyor. 11. sıradaki giriyi de silmeyin manyaklık yapmayın, 18'de falansa kesin silerim artık ama o eksilenmezse ben adam değilim.

ulan aslında listeye gireceğini düşündüğün giriyi liste açıklanmadan sileceksin, nasılsa onlar birbirlerini eksiliyip duruyor sonra bir koyacaksın ilk 10'dasın. lan böyle taktik olur mu, saçmalık evet.

yalnız şöyle de bir ibnelik yapmadım değil, eğer ben listeden eksilenerek çıktıysam ki başka türlü mümkün değil, çünkü yenileri giriyor listeye, benim yerime girenler beni potansiyel eksileyenler olduğu için girilerini piç değil orospu ediyorum. herkes de böyle yapınca böyle oluyor işte. sikeyim neresinden tutsan elinde kalıyor bu listeye bakmamak lazım aslında. insana kendini ibne gibi hissettiriyor. ama napıyım önce onlar vurdu. ühühüh.
    (sanki buranın komutanı önce insan olacak, 18.09.2009 17:25)
  4. statüsünün iyi gittiğini herhangi bir şekilde ima eden yazarın seri eksi oy veren ibne ye yakalanması ile aynı durumdur. mantık aynı hatta kişi dahi aynı olabilir.
    (buzdan yıldız, 18.09.2009 21:39)
  5. üzücü. isyan ettirici. şehrin kalabalığı içinde şahsi yalnızlına mıhlanmış bir şair yapar adamı. osuruklu grunthos'un, yaz ortasında bir sabah koltuk altında bulduğu küçük yeşil macun yumrusunu hatırlatır. kanatır. örseler. mahveder...

insanların böyle tırt mevzulardan kederlendiklerini görünce ben de en az onlar kadar üzülüyorum. şu minvalde içimi biraz olsun rahatlatmak adına elimden ne gelirse yapmaya hazırım... eksilendiniz mi çocuklar? bana haber verin. haftanın beğenilenlerinden mi düştünüz? mesaj atın. kankaya mı ihtiyacınız var? yardım isteyin.

karanlıktan kormanıza gerek yok, sesime gelin; sizin için bir mum yakacağım ve sabırla bekleyeceğim. bir taşı kaldırın, altında beni bulacaksınız. güvercinlerin yüzünüzü serinleten kanat çırpışlarında hissedeceksiniz nefesimi. ufak bir meblağ karşılığında haftanın beğenilenlerinden düşme sorununuzu derhal çözeceğimin teminatını veriyorum. düşünün bunu.
    (nietzsche der kopfschmerzer, 18.09.2009 22:04 ~ 22:06)
  6. itiraf etmek gerekirse hiç yapmadığım şey değil, beğenilenlere giren bir giriyi gerçekten beğenmediğimden eksilemişliğim var. ama genelde böyle olmuyor 15-20. sıralardan bir giriniz girdiyse o listede tutunması çok zordur, çünkü listeye girmek isteyenler eksi yağmuruna tutarlar, okumadan. diyelim ilk beş içinde bir giriniz var eksilense de yeri pek değişmez o ilk beş içinde dolanır, ama bu sefer o ki listeden düşüremedim seri eksilerimciler var. bunlar asıl tehlikedir, beğenilenlere girmek böyle bir risk taşır. yazar bilgilerinizi incelenir statünüz size fazla görülür ve yarım saat içinde yerlere düşürülebilir. tabi bunlar sözlükte görmek istemediğimiz hareketler olmuyor, heves kalmıyor.

edit : evet bu giride de görüldüğü gibi gerçekten heves kalmamış, böyle ucundan yazılmış gibi, yazar dertli ama yazamıyor, yapmayın bak ne hala getirdiniz kızı.

gerçeklere ışık tutan belge niteliğinde edit : efendim bu girimiz en beğenilenlere 20. sıradan girdi, öngürdüğümüz gibi eksilenerek listeden çıkmıştır. ha listelik bir giri mi değil ama olsa da sonuç değişmezdi. gerçekleri yazıyoruz özetle sallamıyoruz. saygılar.
    (odalık, 18.09.2009 22:38 ~ 13.10.2009 09:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil