herkesin ağzına bi dönem yapışmış olması muhtemel, günümüzde tiye alınan saçma genelleme...
salt yalandan ibaret olan, iş olsun diye uydurulmuş bir kalıp.
yalan
-beni seviyo musun lan.. (bışşşşş)
-hayırrr
-beni seviyo musun lan.. (bışşşş)
-hayırrr
-seviyomusun dedim lannn.. (bışşş)
-tamam yeter, seviyorummm, yeterr
-ben de seni seviyorum aşkım
bir film repliğiydi..
-seviyo musun beni?
+hayırrr...çaaat(tokadı yer)
-seviyo musun?
+hayırrr...çaaaat
-seviyo musun?
+evet...
-yalaaaaaan!!...çaaaat
kendi aşklarının diğerlerinden farklı olduğuna inanma ihtiyacının kışkırtmasıyla söylenilen cümle.hayır canım sen de,senin aşkın da herkesinki gibi ne kadar uğraşsan da,kavgayla başlamış olması yaşanılan şeyin niteliği azaltacak veya arttırmayacaktır,eşeğe(aşk) altın semer vursan da eşek yine eşektir.
başlamak için yeter bir sebep midir bilinmez ama kavgalar arasındaki zaman azalıyorsa sona doğru yaklaşıldığına işarettir.
başka bir versiyonu için;
(bkz:
büyük aşklar nefretle başlar)
tarık akan, kadir inanır, kartal tibet'in filmlerinde yıllarca işlenerek beynimize adeta bir dogma olarak kazınmış genelleme.
mantığı nedir bilinmez! belki şiddetli kavgalardan sonra , tartışma ve kavga ortamı durulup geriye kalan şiddetin de büyük bir aşkın ilk kıvılcımı olarak işlev görmesi... filmlerde esas kız, esas erkeğe esaslı bir tokat yapıştırır da sonrasında erkeğimiz kızın dudaklarına yapışır ya öyle bir şey olsa gerek. freud erken gitti nitekim. al sana esaslı bir konu. hem çok sevdiği iki öğe de yanyana; şiddet ve seks. hiç değilse bir açıklama yapardı da onu referans gösterirdik.
duyulabilecek en büyük yalanlardan birisi.
külliyen yalandır eğer öyle olsaydı lisedeki müdür yardımcısının bana aşık olması gerekiryordu. lakin öyle bir şey olmadı diplomayı verirken bile bir laf yedim.
kız- selam
erkek- ya bi siktir git amunakoyum
kız- ayh ne güzel küfretti bana aşkımm
erkek- hasktir hmm bebişim..
yalan tabiki.
en büyük kavgalar,aşkla başlar.
çarşamba günü liverpool maçının başlamasına az bi zaman kala tvnin ses ayarsızlığı yüzünden alkolün de etkisiyle garsona bağıran arkadaşımla tartışan garsonun ilk yarı bitiminde özür dilemeye gelmesinin ardından arkadaşımın (erkek diye biliyoruz) kullandığı söylem. garsonun "tabi efendim" gibi bi tepkisi oldu ve hakkaten baktım maç sonunda sarılarak ayrıldılar.
hırçın olmama sebebiyet veren söylem.
* sırf bu yüzden hoşlandığım her kıza, her türlü laf sokma, gönderme yapma, tiye alma, aşağılama, sataşma olaylarını gerçekleştiririm.
şaka lan şaka. hiç götüm yemedi bi kız bana aşık olsun diye ona salla pati girmek. suskun, mülayim herifin biriyimdir, sözlük bağyanlarına selam ederim.
gece gece platonik aşkla kavga çıkarmaya yarayacak bir sebep düşündüren laf.
mutlaka sonu olan aşklardır.
(bkz:
aşk ne aq)
kesinlikle yalandır. ispatı 3 5 film senaryosundan başka bi'şey değildir. kişilerin platonik olarak sevdiği insanlara karşı daha çok bağlanmasını ve onlar için daha çok umtulanmasını sağlayıp, bu aşık kişilerin hayatta daha çok üzülmesini sağlamaktan başka bi'şey yapmaz bu söz. hoş 3 5 filmden gördüğü söze inanıp kendini kandıran insanda maldır zaten. ama işte aşık adam ne yapsın umutlanıyo garibim.
dizi ve filmleri daha heyecanlı ve eğlenceli kılmak için bir yazar-yönetmen tarafından ortaya atılıp sonra dilden dile yayıldığına inandığım cümle.
aslında birinden hoşlanıp , bunu herkesten saklamaya çalışan insan normalde başkalarına vereceği tepkileri vermez hoşlandığı kişiye karşı. daha hırçın olabilir, doğrudur. çünkü bünye inkar halindedir, herkesten önce kendine onu sevmediğini ispatlamaya çalışır. ama iş buraya gelene kadar olan olmuştur zaten yahu.
yani demem o ki , önce aşk sonra didişme. ama nefret yok ı-ıh .
-necla sen ne orospu ne kaltak biri çıktın lann
+siktir pezevenk allah belanı versin senle tanıştığım güne lanet olsun
-senden nefret ediyorum necla
+bende senden hayvan muharrem
-necla nekadar da kendine has bir kızsın kendini ezdirmiyorsun helal olsun
+aslında sende delikaanlı birine benziyorsun muharrem karı yalakası değilsin
-seni seviyorum neclaaaaaaa
+sana veriyo.. aman pardon seni seviyorum muharremmm
ve olaylar gelişir.....
ayrıca:
(bkz:
yalanını sikeyim)
bazen tek taraflı doğru olan önermedir. mesela bir anımı paylaşıcak olursam, lise hazırlığın ilk gününde pencereye yüzünden tartıştığımız bi kız vardı lise sona kadar da tartıştık durduk ve ben ona hazılıktan lise sona kadar aşık oldum (bkz:
platonik aşk). kavgalarımız lisenin sonuna kadar sürdü ve veda gecesinde en son cesaretimi toplayıp ona herşeyi itiraf edicektim ki geldi o sarıldı bana ve -herşey için özür dilerim aslında ben hep seni sevdiğim için kavga etmiştim- dedi işte o an dünya başıma yıkıldı ne salakmışım ben diye her neyse konuyu toparlıcak olursak bazen gerçektende doğru olabilen bir önerme
en büyük aşklar kavga ile başlar ama çoğu zaman da saçmalığı tartışılmaz