|
|
- herkesin ağzına bi dönem yapışmış olması muhtemel, günümüzde tiye alınan saçma genelleme...
- salt yalandan ibaret olan, iş olsun diye uydurulmuş bir kalıp.
- yalan
- (bkz: dünyada ölümden başkası yalan)
- -beni seviyo musun lan.. (bışşşşş)
-hayırrr
-beni seviyo musun lan.. (bışşşş)
-hayırrr
-seviyomusun dedim lannn.. (bışşş)
-tamam yeter, seviyorummm, yeterr
-ben de seni seviyorum aşkım
- bir film repliğiydi..
-seviyo musun beni?
+hayırrr...çaaat(tokadı yer)
-seviyo musun?
+hayırrr...çaaaat
-seviyo musun?
+evet...
-yalaaaaaan!!...çaaaat
- kendi aşklarının diğerlerinden farklı olduğuna inanma ihtiyacının kışkırtmasıyla söylenilen cümle.hayır canım sen de,senin aşkın da herkesinki gibi ne kadar uğraşsan da,kavgayla başlamış olması yaşanılan şeyin niteliği azaltacak veya arttırmayacaktır,eşeğe(aşk) altın semer vursan da eşek yine eşektir.
- (bkz: tüm genellemeler yanlıştır)
- başlamak için yeter bir sebep midir bilinmez ama kavgalar arasındaki zaman azalıyorsa sona doğru yaklaşıldığına işarettir.
- başka bir versiyonu için;
(bkz: büyük aşklar nefretle başlar)
- tarık akan, kadir inanır, kartal tibet'in filmlerinde yıllarca işlenerek beynimize adeta bir dogma olarak kazınmış genelleme.
mantığı nedir bilinmez! belki şiddetli kavgalardan sonra , tartışma ve kavga ortamı durulup geriye kalan şiddetin de büyük bir aşkın ilk kıvılcımı olarak işlev görmesi... filmlerde esas kız, esas erkeğe esaslı bir tokat yapıştırır da sonrasında erkeğimiz kızın dudaklarına yapışır ya öyle bir şey olsa gerek. freud erken gitti nitekim. al sana esaslı bir konu. hem çok sevdiği iki öğe de yanyana; şiddet ve seks. hiç değilse bir açıklama yapardı da onu referans gösterirdik.
- duyulabilecek en büyük yalanlardan birisi.
- külliyen yalandır eğer öyle olsaydı lisedeki müdür yardımcısının bana aşık olması gerekiryordu. lakin öyle bir şey olmadı diplomayı verirken bile bir laf yedim.
- kız- selam
erkek- ya bi siktir git amunakoyum
kız- ayh ne güzel küfretti bana aşkımm
erkek- hasktir hmm bebişim..
- yalan tabiki.
en büyük kavgalar,aşkla başlar.
- yanlış anlaşılıp herkesin tekme tokat birbirine girmesine sebebiyet verebilecek söylemdir.
- abi ben bu kıza hastayım beaah!
- e git döv o zaman.
- nasıl yani?
- olum büyük aşklar kavga ile başlar.
- haaaaa mınçıka da alayım mı abi yanima şöle temiz bi kavga ederiz.
- (bkz: soluk soluğa)
- çarşamba günü liverpool maçının başlamasına az bi zaman kala tvnin ses ayarsızlığı yüzünden alkolün de etkisiyle garsona bağıran arkadaşımla tartışan garsonun ilk yarı bitiminde özür dilemeye gelmesinin ardından arkadaşımın (erkek diye biliyoruz) kullandığı söylem. garsonun "tabi efendim" gibi bi tepkisi oldu ve hakkaten baktım maç sonunda sarılarak ayrıldılar.
- hırçın olmama sebebiyet veren söylem.* sırf bu yüzden hoşlandığım her kıza, her türlü laf sokma, gönderme yapma, tiye alma, aşağılama, sataşma olaylarını gerçekleştiririm.
şaka lan şaka. hiç götüm yemedi bi kız bana aşık olsun diye ona salla pati girmek. suskun, mülayim herifin biriyimdir, sözlük bağyanlarına selam ederim.***
|