belki ilginizi çeker
  1. · misafirlik diyalogları
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · bitsin
  4. · olası türk korku filmi isimleri
  5. · çay hararet alır
  6. · ananı mı daha çok seviyorsun yoksa babanı mı
  7. · türk toplumuna seçim yaptırmak
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · öğretmenler günü
  3. · google wave
  4. · prison brake
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  7. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  8. · fikret kuşkan
  9. · 18 haziran

en çok anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun  

sayfa  / 2
  1. artık iyiden iyiye konuşmaya başlayan çocuğa aile eşrafı, komşu teyzeler, amcalar tarafından sürekli sorulup çocuğu sürmenaj ettiren sorudur. yanlız kalınca da ayrı ayrı hem anne hem baba tarafından sorulur. ne cevap vereceğinizi bilemezsiniz, anne deseniz bi türlü baba deseniz bi türlü.
    - nermin hanım, bak babayı seviyomuş, ne o dövüyo musun çocuğu yoksa?? *
    - oo, mehmet bey, sizin hanım kontrolü ele geçirmiş, heh hehh *

biraz yaşı büyüyünce çocuk daha politik cevaplar vermeye başlar.
    -he ikisini de...
    o zaman da bu kişiler anlaşmışcasına hep bir ağızdan
    - olmaaaz, birini daha çok seviyosundur
    der.
    haa nolur çocuk büyür, aklı her bişeye eriyordur artık, sıra ondadır:
    -anne/baba en çok beni mi seviyosun abimi mi?
    ya da
    -ayşe teyze sen en çok hangi çocğunu seviyosun?
    senelerdir sizi sıkıştıran anne- baba, amca-teyze birden ezilip büzülmeye başlar:
    -ehh, şey, hiç öyle şey olur mu çocuğum, hiç beş parmak birbirinin aynı olur mu, hepsinin yeri ayrı, hepsini ayrı seviyoruz, et tırnaktan ayrılır mı, biyk biyk ...

gibi kıvırmalar başlar artık, yılların öcü alınmıştır büyüklerden, derin bir ohh çekilir.
    (pandoranın email kutusundan, 25.01.2006 22:21)
  2. 3 ile 6 yaş arası, sınıf, ırk, din ayrımı gözetmeksizin her türk çocuğunun cevap vermek zorunda bırakıldığı akıllara zarar soru, havuz problemlerinden sonra kişinin çözmekte en çok zorlandığı, çocuklukta kalan kötü bir anı, bu soru aile içi problemlerin çözümünde kullanılmak amacıyla genellikle eve misafirliğe gelen meraklı kişiler tarafından çocuğa yöneltilir, alınan 'sana ne' cevabı ile afallayan büyükler çocuğun ruh sağlığı konusunda atıp tutmaya başlarlar o da yetmez soruyu değişik şekillerde gündeme getirirler, çocuğumuz ise aynı cevabı tekrar tekrar vermenin rahatlığı içinde oyununa döner.
    (acalculia, 25.01.2006 23:30)
  3. çocukken en çok zorlandığım soru.ne diyeceğimi şaşırır ikisini de eşit sevdiğimi ağzımda geveler ve niye böyle bir soruyla muhatap kaldığımı düşünemezdim ki hala bu sorunun hangi amaca yönelik sorulduğunu bilmem.çocukluk ve buluğ çağlarında her istediğimizin gerçekleşmesini istememiz ve bunun karşılığında sadece anneden veya babadan gelen onay doğrultusunda birinden birini daha çok sevmemiz o an için onları ne kadar üzerdi bilinmez.anne ve babanın eşit sevilmesini hazmedemeyen kişilerin sorduklarını düşündüğüm bu soru karşısında bu sayfalarda öğrendiğim ybsg demeyi bir borç bilirim.

(bkz: ybsg)
    (şimdilikkararveremedim, 26.01.2006 00:16 ~ 01:53)
  4. -en çok anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun
    -valla ben en çok ananı seviyorum
    (sting, 26.01.2006 01:35)
  5. amcana pipini gösterden sonra çocukluk döneminin en pis cümlesidir. hadi pipi mevzusunda gösterip kurtarırsın ama bundan kurtulamazsın. anne desen baban ,baba desen annen alınır. bütün hayatını etkileyebilir bu sorunun cevabı. bundan kurtulmanın en güzel yolu gel sen bizim çocuğumuz ol diyen ilk kişiyle beraber evi terketmektir.
    (dark elven, 02.05.2007 12:05 ~ 12:05)
  6. ilk konuşmaya başladığımdan bu yana her seferinde tabiki annemi daha çok seviyorum şeklinde cevapladığım sorudur. (benden ne politikacı olur nede başka şey.)
    (burcumsu, 02.05.2007 13:25)
  7. itü denizcilik fakültesi mülakatında sorulan sorudur.
    (gitaristkaptan, 02.05.2007 13:40)
  8. bir diğer deyişle: bok mu kaka mı? eeaamuğaa yaa.
    (draco, 02.05.2007 13:49)
  9. kimin yazdığını hatırlayamadığım bir karikatürden:

-anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı?
    -anneni
    (deget, 02.05.2007 16:15)
  10. (power of the right, 14.06.2007 09:56)
  11. küçükken karşılaşılan şaçma sapan sorulardan yalnızca biridir.soran şahıs çocuğun illede net bir cevap vermesini ister sanki çocuğun birini daha fazla sevmesi zorunlulukmuş gibi...eğer soran kişi soruyu çocuğun annesinin yanında sormuşsa cevap 'anne';eğer soru babanın yanında sorulmuşsa cevabın 'baba' olma ihtimali yüksektir.soru sorulan ortamda anne ve baba varsa 'ikisini de eşit seviyorum' deyip işin içinden sıyrılmak da başka bir alternatiftir.
    (aller anfang ist schwer, 26.03.2008 19:34 ~ 19:43)
  12. mantığını ve kimin çıkardığını hiç bir zaman anlayamadığım (türk yapımı olduğunu düşündüğüm) eblek sorudur.küçükken bana da sorarlardı ama akıllıca cevaplar alınca susarlardı.

büyüklerin de bazen küçüklerden öğrenmesi gereken şeyler olabiliyor!...
    (naushika, 26.03.2008 20:06 ~ 22:54)
  13. çocukların psikolojik gelişimleri açısından oldukça zararlı olan sorulardan biridir. bir çocuğun bu soruya "ebeni" diye cevap vermesi akabinde sizi dumurdan dumura atlatması işten bile değildir.

(bkz: bitsin)
    (nephthys, 26.03.2008 20:22)
  14. bir benzeri için (bkz: gel sen bizim çocuğumuz ol)
    (kskaan, 26.03.2008 21:38)
  15. müjdat gezen röportajlarından birinde okuduğuma göre;

bir yetiştirme yurdu ziyaretinde,bir cumhurbaşkanı tarafından çocuklardan birinin saçı okşanarak şefkatli taklidi eşliğinde sorulan soruymuş bu.

(bkz: netekim)
    (kobalt, 26.03.2008 21:48 ~ 21:49)
  16. sana ne kardeşim dedirten soru
    ama cevap bende hep belli: babam
    (kırmızıdenizyıldızı, 29.06.2008 00:31)
  17. daha çocuk yaşta kompleks olgusunu tatmamızı sağlayan abidik gubidik suallerden biri. üstüne üstlük bir de aile fertleri üzerinizde baskı yapıyorsa komplekse girmemek imkansızdır. ana-baba birbirlerinden habersiz hediyelerle gelir falan, gizli kapışma start alır. sonra;
    en çok kimi seviyorsun? anamı. anasını çekmiş işte asi, huysuz. en çok kimi seviyorsun bakiim? babamı. babasına çekmiş işte tembel, sorumsuz. allah belanızı versin sizin, o yaşta kafa böyle andavallıklarla doldurulur mu, çakma freud olmaktan öte ne sikim bir olayın peşindesiniz lan... aile içi kavgalar çıkacak sizin yüzünüzden, sizse pişkin pişkin armut gibi sırıtıp ipe sapa gelmez sorularla çıkıyorsunuz karşımıza. ne diyeyim size büyümüş de küçülmüşler.
    (sadomasochistic, 18.11.2008 12:28)
  18. o toplum içerisinde annemi diyerek o yaşta babasını göt edebilmeyi başarabilmiş evlatlar vardır.
    (oyunbozan, 18.11.2008 12:49)
  19. yabancı kültürlerde var mıdır yok mudur bilmiyorum, varsa da zamanı gelince ona da bir yorum yaparım. neyse ilk bakışta masumane gibi görünen, bu soru değil sorucuk aslında türk sabi sübyanlarının daha o yaşlardan orta yolcu-minik politikacılar olarak yetişmesine neden olan kilometre taşlarının başında gelir. tehlikelidir, hiçbir çocuğa sorulmaması en güzelidir.
    (marlasinger, 20.12.2008 01:25 ~ 01:26)
  20. çoğunluğun çocukluk kabusudur bu soru, benim çektiğimi yeni nesil de çeksin diyoruz ki hala devam eder bu soru 3-4-5 yaşlarndaki çocuklara sormaya devam ediyoruz en çok hangi halanı seviyorsun bile sorabiliyoruz, bir diğer çocukluk kabusu da çocukları evlendirmeyle alakalıdır.
    (leon de bruxelles, 23.05.2009 12:52)
  21. çocukluğun en saçma sorularından bir tanesi. o akılla nasıl ayrım yapılabilir ki? elbette ikisini de diyeceksin. anne baba yanında sorulur bu soru birde en salak şekilde, onların gözüne bakarsınız çaktırmadan. hayır, ulan denyo sanane kimi seviyorsam seviyorum. o soruyu sorduğunda,seni diye cevap versem napacaksın çok merak ediyorum.
    (coolgirl, 23.05.2009 12:59)
  22. seçme zorunluluğu kavramını çocuk algısına öğrettiğimiz sorulardan biri.
    yok pipini göster, yok sen gel bizim çocuğumuz ol, beni seviyor musun?, hadi bir çirkin ol!
    bu ney lan?!
    (mental retardasyon, 23.05.2009 13:01 ~ 13:01)
  23. aslında cevabı her ikisi de değil ebemi seviyorumolması gereken sorudur. çocuk zekasını ve sevgisini ölçmeye çalışan çocuktan aptal olan teyze amca sorusu. sorucak soru kapasitesi az olan bünye saçmalığı. lakin işte bu sorunun cevabı ebe olmalıdır. ebemiz olmasaydı nah çıkardık o daracık yerden. yaşasın ebemiz.
    (karyatid, 23.05.2009 13:01 ~ 13:12)
  24. ortama göre şekillenen soru. amaç aynıdır; sorduğunuz kişinin ağzına sıçmak.

dayılar mı var ortamda;
    en çok hangi dayını

teyzeler mi;
    en çok hangi teyzeni

artık kim varsa onu işte. küçükken az terlemedik ulan bunun yüzünden. bi de inat ederler yaa;

+şeyy abi ikisinide çok seviyom ben
    -şşt bırak şimdi söyle bana söyleee hangisi
    +ybsg gözünü sevim yaa gelme bana böyle şeylerle
    -aaa noldu bu çocuğa...
    (bilebilebiikikere, 23.05.2009 13:03)
  25. (lets not kill the karma, 23.05.2009 15:14 ~ 15:21)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil