en çok anneni mi yoksa babanı  seviyorsun   

adana çık aradan

1. artık iyiden iyiye konuşmaya başlayan çocuğa aile eşrafı, komşu teyzeler, amcalar tarafından sürekli sorulup çocuğu sürmenaj ettiren sorudur. yanlız kalınca da ayrı ayrı hem anne hem baba tarafından sorulur. ne cevap vereceğinizi bilemezsiniz, anne deseniz bi türlü baba deseniz bi türlü.
    - nermin hanım, bak babayı seviyomuş, ne o dövüyo musun çocuğu yoksa?? *
    - oo, mehmet bey, sizin hanım kontrolü ele geçirmiş, heh hehh *

biraz yaşı büyüyünce çocuk daha politik cevaplar vermeye başlar.
    -he ikisini de...
    o zaman da bu kişiler anlaşmışcasına hep bir ağızdan
    - olmaaaz, birini daha çok seviyosundur
    der.
    haa nolur çocuk büyür, aklı her bişeye eriyordur artık, sıra ondadır:
    -anne/baba en çok beni mi seviyosun abimi mi?
    ya da
    -ayşe teyze sen en çok hangi çocğunu seviyosun?
    senelerdir sizi sıkıştıran anne- baba, amca-teyze birden ezilip büzülmeye başlar:
    -ehh, şey, hiç öyle şey olur mu çocuğum, hiç beş parmak birbirinin aynı olur mu, hepsinin yeri ayrı, hepsini ayrı seviyoruz, et tırnaktan ayrılır mı, biyk biyk ...

gibi kıvırmalar başlar artık, yılların öcü alınmıştır büyüklerden, derin bir ohh çekilir.
    (pandoranın email kutusundan, 25.01.2006 22:21)
  2. 3 ile 6 yaş arası, sınıf, ırk, din ayrımı gözetmeksizin her türk çocuğunun cevap vermek zorunda bırakıldığı akıllara zarar soru, havuz problemlerinden sonra kişinin çözmekte en çok zorlandığı, çocuklukta kalan kötü bir anı, bu soru aile içi problemlerin çözümünde kullanılmak amacıyla genellikle eve misafirliğe gelen meraklı kişiler tarafından çocuğa yöneltilir, alınan 'sana ne' cevabı ile afallayan büyükler çocuğun ruh sağlığı konusunda atıp tutmaya başlarlar o da yetmez soruyu değişik şekillerde gündeme getirirler, çocuğumuz ise aynı cevabı tekrar tekrar vermenin rahatlığı içinde oyununa döner.
    (acalculia, 25.01.2006 23:30)
  3. çocukken en çok zorlandığım soru.ne diyeceğimi şaşırır ikisini de eşit sevdiğimi ağzımda geveler ve niye böyle bir soruyla muhatap kaldığımı düşünemezdim ki hala bu sorunun hangi amaca yönelik sorulduğunu bilmem.çocukluk ve buluğ çağlarında her istediğimizin gerçekleşmesini istememiz ve bunun karşılığında sadece anneden veya babadan gelen onay doğrultusunda birinden birini daha çok sevmemiz o an için onları ne kadar üzerdi bilinmez.anne ve babanın eşit sevilmesini hazmedemeyen kişilerin sorduklarını düşündüğüm bu soru karşısında bu sayfalarda öğrendiğim ybsg demeyi bir borç bilirim.

(bkz: ybsg)
    (şimdilikkararveremedim, 26.01.2006 00:16 ~ 01:53)
  4. -en çok anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun
    -valla ben en çok ananı seviyorum
    (sting, 26.01.2006 01:35)
  5. amcana pipini gösterden sonra çocukluk döneminin en pis cümlesidir. hadi pipi mevzusunda gösterip kurtarırsın ama bundan kurtulamazsın. anne desen baban ,baba desen annen alınır. bütün hayatını etkileyebilir bu sorunun cevabı. bundan kurtulmanın en güzel yolu gel sen bizim çocuğumuz ol diyen ilk kişiyle beraber evi terketmektir.
    (dark elven, 02.05.2007 12:05 ~ 12:05)
  6. ilk konuşmaya başladığımdan bu yana her seferinde tabiki annemi daha çok seviyorum şeklinde cevapladığım sorudur. (benden ne politikacı olur nede başka şey.)
    (burcumsu, 02.05.2007 13:25)
  7. itü denizcilik fakültesi mülakatında sorulan sorudur.
    (gitaristkaptan, 02.05.2007 13:40)
  8. bir diğer deyişle: bok mu kaka mı? eeaamuğaa yaa.
    (draco, 02.05.2007 13:49)
  9. kimin yazdığını hatırlayamadığım bir karikatürden:

-anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı?
    -anneni
    (deget, 02.05.2007 16:15)
  10. (bkz: ananı mı daha çok seviyorsun yoksa babanı mı)
    (power of the right, 14.06.2007 09:56)
  11. küçükken karşılaşılan şaçma sapan sorulardan yalnızca biridir.soran şahıs çocuğun illede net bir cevap vermesini ister sanki çocuğun birini daha fazla sevmesi zorunlulukmuş gibi...eğer soran kişi soruyu çocuğun annesinin yanında sormuşsa cevap 'anne';eğer soru babanın yanında sorulmuşsa cevabın 'baba' olma ihtimali yüksektir.soru sorulan ortamda anne ve baba varsa 'ikisini de eşit seviyorum' deyip işin içinden sıyrılmak da başka bir alternatiftir.
    (aller anfang ist schwer, 26.03.2008 19:34 ~ 19:43)
  12. mantığını ve kimin çıkardığını hiç bir zaman anlayamadığım (türk yapımı olduğunu düşündüğüm) eblek sorudur.küçükken bana da sorarlardı ama akıllıca cevaplar alınca susarlardı.

büyüklerin de bazen küçüklerden öğrenmesi gereken şeyler olabiliyor!...
    (naushika, 26.03.2008 20:06 ~ 22:54)
  13. çocukların psikolojik gelişimleri açısından oldukça zararlı olan sorulardan biridir. bir çocuğun bu soruya "ebeni" diye cevap vermesi akabinde sizi dumurdan dumura atlatması işten bile değildir.

(bkz: bitsin)
    (nephthys, 26.03.2008 20:22)
  14. küçükken bolca sorulan sorulardan birisidir.fakat bana sorulduğunda cevabımın her ikisini de sevmiyorum olduğu için soran kişinin dumur olmasına yol açabiliyordu.
    (kesme şeker, 26.03.2008 20:24)
  15. bir benzeri için (bkz: gel sen bizim çocuğumuz ol)
    (kskaan, 26.03.2008 21:38)
  16. müjdat gezen röportajlarından birinde okuduğuma göre;

bir yetiştirme yurdu ziyaretinde,bir cumhurbaşkanı tarafından çocuklardan birinin saçı okşanarak şefkatli taklidi eşliğinde sorulan soruymuş bu.

(bkz: netekim)
    (kobalt, 26.03.2008 21:48 ~ 21:49)
  17. sana ne kardeşim dedirten soru
    ama cevap bende hep belli: babam
    (kırmızıdenizyıldızı, 29.06.2008 00:31)