hazırladığı zeka bulmacaları saçmalıklarla dolu olan kişilik. süper zeka olduğu konusunda gayet şüpheliyim.
zeka oyunlarının türkiyedeki yaratıcısı olan ve resmen bu ülkede bu tip işlerle sadece ben ilgilenirim diyen zeki insan. ayrıca da türkiye zeka vakfının da kurucusudur.
23. dönem, demokratik sol parti, ankara milletvekili.
bilim teknikte zeka oyunları köşesini vakti zamanında selçuk alsan la değişmeli olarak yazıyordu.(selçuk alsanın ki düşünce kutusu idi galiba) ancak soruları hiç bir zaman selçuk alsan ınkiler gibi güzel gelmemiştir gözüme. zaten selçuk alsan öldükden sonra tiskindim bilim teknikten.
bilinen tüm özelliklerinin yanında muhteşem bir baterist olan ve 19 mart 2008 akşamı odtu martfestte ankara müzisyenleri ile beraber eski rock parçalarını yorumlayan, her yaşta insana müzik şöleni yaşatarak müziğe doymamızı sağlayan şahıs.
(ağustos, 21.03.2008 14:39 ~ 14:39)
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem
demokratik sol parti ankara milletvekili. mehmet emrehan halıcı, 26 nisan 1956'da konya'da doğdu. babasının adı feyzi, annesinin adı mümine neriman'dır. elektrik ve elektronik mühendisi; orta doğu teknik üniversitesi elektrik ve elektronik mühendisliği bölümü'nü bitirdi. yüksek lisansını odtü'nün aynı bölümünde tamamladı. odtü bilgisayar mühendisliği bölümü'nde asistanlık yaptı. halıcı şirketler grubunu kurdu. halıcı bilgi işlem ve halıcı yazılım aş'nin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttü. odtü teknopark odtü-halıcı yazılımevi'nin kuruculuğunu yaptı. yazılım sanayicileri derneği başkanlığı,türkiye bilişim vakfı başkan yardımcılığı, türkiye satranç federasyonu başkanlığı, dünya satranç federasyonu asbaşkanlığı ve türkiye zekâ vakfı kurucusu ve yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulundu. 21. dönem konya milletvekili. ingilizce bilen halıcı, 2 çocuk babasıdır.
kaynak: tbmm.gov.tr
baterist. teoman'a da çalmışlığı vardır. (bir şarkılığına olsa da)
(archi, 03.05.2008 01:04)
hazırladığı sorulara pek zeka sorusu denemez (arada kaliteli sorularına da rastlayabilsek de). soruları genellikle matematik bazlıdır(10 sorudan 11'i permutasyon/olasılık ile ilgilidir) ve lise 4 seviyesinde matematik bilmeden çözülmeleri oldukça zordur.
çok enteresan bulmacalar hazırlayabilen milletvekili. ürettiği soruların kimi hakikaten kalitelidir.
dsp'den ayrılmıştır.
facebook sayfasında grubuyla caz parçaları yorumlanan videoları bulunur.
tescilli üstün zekalı bu adamın eşi uğur halıcı odtü elektrik elektronik mühendisliği profesörlerindendir. bu ikilinin doğan çocuklarından büyük olanı metapsişik özelliklere, küçüğüyse uçma yetisine sahiptir.
dün yüksek velayetli bir arkadaşımdan bu adamın, meclisi türk zeka vakfı klonlarıyla kündeye getirmeyi planladığını öğrendim.
siyasibateri.