görseller
emre aydınemre aydın
emre aydınemre aydın
belki ilginizi çeker
  1. · doa
  2. · ölür müydün sanki sevsen beni
  3. · vaudeville for vendetta
  4. · emre aydın müziği bıraksın kampanyası
  5. · belki bir gün özlersin
  6. · 2010 eurovision şarkı yarışması
  7. · baldan tatlı
  8. · afili yalnızlık
  9. · unut gittiğin bir yerde
  10. · seni sevmiyorum
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aşk
  2. · 2012
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · insanın hayatına sıçan şeyler
  5. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  6. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  7. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  8. · neye gülüyosan söyle biz de gülelim
  9. · rumeli tulumbası

emre aydın  

sayfa  / 11
  1. emre aydın; 2000 yılında düzenlenen sing your song adlı yarışmada türkiye birincisi olan 6.cadde grubunun vokalidir. 2003 yılında ilk albümünü çıkaran grup onur ela'nın profesyonel olarak müziğe devam etmek istememesi üzerine dağılmıştır. 6.cadde'nin dağılmasıyla beraber emre aydın tek başına devam etme kararı alarak solo albüm çalışmalarını başlatmış ve bu günlerde son aşamaya gelmiştir.

ayrıntılar www.emreaydin.org)" onmousedown="return bkc('661990','www.emreaydin.org')">www.emreaydin.org adresinden takip edilebilir.
    (siyah, 26.01.2006 20:41)
  2. (bkz: belki bir gün özlersin)
    (absinthe, 05.03.2006 18:41)
  3. çıkarmayı planladığı albümünün ismi 'afili yalnızlık' yakın zamanda çıkması bekleniyor.
    (sahaf, 23.04.2006 04:47)
  4. web sitesinin forumlarına yazdığı ölür müydün sanki sevsen beni başlıklı metniyle beni benden alan yetenekli, güzel sesli insan.

"yaşadığımdan emin değilim.gittiğinden eminim ama bak,seni özlediğimden eminim.
    yirmi beş yaşında bir hayal kırıklığı olduğumdan hiç şüphem yok mesela.
    beceriksizliğimden, yalnızlığımdan, bu şehri sevmediğimden, düzensizliğimden,yorgunluğumdan, huysuzluğumdan, baltalarınızdan birine sap olmamışlığımdan hatta olamayacak olmamdan, kırgınlığımdan, bir gün bana ayrılan sürenin sonuna geleceğimden her tavşan kesildiğimde dünyanın dağ olma vaziyetinden filan eminim.
    örnekleri çoğaltabilirim. örnekleri çoğaltabileceğimden eminim.

birileri namusum üzerine yemin edecek,

ölür müydün sanki sevsen beni.

günlerdir doğru dürüst uyuyamıyorum. ellerim parçalanıyor ne zaman yazmayı denesem. ağzım artık daha bozuk.
    her tarafta pis bir koku; nefes alamıyorum.
    çok bekledim seni. her halimle, her yerimle bekledim.
    yetkiler verdim kendime; tuttum seni affettim.
    aramanı bile bekledim bazen. ağır küfürlerle örtbas ettim sonra aramayışlarını. bunca zaman aramayışlarını biriktirdim.
    seni bekledim ben çünkü
    seni bekledim.
    içtim..içtim..içtim...
    kustum.
    en çok giderken bıraktığın kelimeleri kustum.sanat filan dedi bazısı o kelimelere bazısı bunlardan bi b.k olmaz dedi.
    senin önemsediğin kadar önemsemedim ben o kelimeleri,senin danışma gruplarının önemsediği kadar önemsemedim.
    kustum..kustum..kustum.
    içtim.

ellerimle yaptığım cam evim kırılacak,

ölür müydün sanki sevsen beni.

içimden geç
    içimi sil
    artık özlemek istemiyorum.

neye el atsam piç ediyorum.
    yine de fiyakalı durumlar peşindeyim hep.
    en sert içkileri kaçırıyorum soluk boruma bilerek.her yıl ilkokula başlıyorum.her gün yeni bir krallık kurup öldürüyorum kralını gece yarısına doğru.
    uzatmaya gerek yok;sen olmayınca yapamıyorum.

yokluğun gümüş tepside intihar sunacak,

ölür müydün sanki sevsen beni".

www.emreaydin.org
    forum.emreaydin.org
    (siyah, 09.05.2006 20:48)
  5. 'afili yalnızlık' adlı albümü 2006 eylül ayı içinde çıkacak olan eski 6.cadde solisti.
    (asyymetric, 23.06.2006 01:19)
  6. sanırım s harflerini ş şeklinde söyleyince şok şekşi olduğunu düşünen ama ne yazık ki yanılan kişilik..
    (bkz: afili yalnızlık)
    (desem de inanma, 02.10.2006 19:03)
  7. kırpma makinesi nevi şahsına münhazır teoman beylerle, neresinden tutsam da aynı kefeye koysam diye düşünürken, çok aranılıyorsa, en azından baştan aşağı kendi müziğini yaptığını ifade etmem yeterli olacağını farkettiğim sanatçıdır.

ha bu arada teoman kadar müzik geçmişi olan adama qçük teo gibi zorlama rezil rüsva (qçük ne lan??) tanımı yakıştırmadan önce insan müzikalitenin ne demek olduğunu öğrenir, gelip burda içini bilmediği lafın satıcılığına kalkışmaz.
    (lefteyenine, 08.10.2006 19:15 ~ 09.10.2006 18:30)
  8. "belki bir gün özlersin" ile çıksaydı daha iyi bir çıkış elde ederdi diye düşündüğüm fazlasıyla mütewazi arkadaşım.
    (obsession7, 08.10.2006 20:11)
  9. belki bir gün özlersin 'le çıkış yapmasını plak şirketinin istemediğini söyleyen zat-ı muhterem.
    (lefteyenine, 08.10.2006 20:15)
  10. beklenen günün 10 ekim olarak duyurulduğu sanatçı.

10 ekim'de müzik marketlere dağıtılacak olan albüm afili yalnızlık 'ı aşağıdaki adresten ön sipariş edebilirsiniz; fiyat 9 ytl.

http://www.ideefixe.com/...

her ne kadar illa ki mp3 'leri edinecek olsanız da; mp3 'leri beğenirseniz bari destek babında, sigaradan, iki pizza parasından bişeylerden kısıp albümü edinmeniz temennesiyle.
    (lefteyenine, 09.10.2006 04:22)
  11. insanın ciddi anlamda içini acıtan bir sese, yoruma sahip müzisyen....umarım hakettiği yere gelir, çok çok çok başarılı olur (öyle zaten ama bunun farkedilmesi ve değerinin bilinmesi dileğim...)
    (mazzo, 13.10.2006 01:24)
  12. 9 eylül üniversitesi-iktisat bölümü mezunu olan sanatçı.
    (tuesflagellumdei, 13.10.2006 23:36)
  13. radyo tatlıses şarkıcısı.
    (leo, 18.10.2006 13:35)
  14. eser aygünün programının masaüstü simgesini kaset kapağına koymuş şahıstır. eser aygün şiddetle telif hakkı istemelidir.
    (ahmet karaca, 18.10.2006 13:37 ~ 13:37)
  15. son dönem bluejean,kral tv,radyo tatlıses gibi yayın ortamlarında bolca karşımıza çıkan,
    çöp kutusunun pedalına bastığımda ölşem nidalarıyla içinden çıkıp albüm tanıtımı yapmasından korktuğum zat.

(bkz: seni sevmiyorum)
    (leo, 07.11.2006 15:24)
  16. öncelikle promosyonun her müzisyenin ihtiyacı olduğunu belirterek başlayalım, izmirliler 'e bu zat-ı muhteremin 10 kasım 'da ooze 'da, 16 'sında da fuar atlas pavyon 'da konser vereceği haberini ileterek bitirelim.
    (lefteyenine, 08.11.2006 16:16 ~ 16:26)
  17. çıkardığı ş seslerine takılmaktan parçalarının şüphesiz çok anlamlı sözlerine konsantre olamadığım insan.

(türk rock camiasının kanayan yarası olduğunu düşündüğüm radiohead ve muse çakması ağzı hafif yayıp sesi puslandırma efektini aynen uyguladığı için de camia üstüne herhangi bir ekstra tuğla koyduğunu düşünmüyorum. ben de aynı sesi yapabiliyorum mesela, çok kolay.)
    (wondrous, 10.11.2006 11:03)
  18. an itibarı ile yüxexes konuğu olan, canlı performanslar falan sergileyen şarkıcı.
    (desem de inanma, 22.11.2006 23:21)
  19. yüxexes programındaki performansının ilk 1buçuk dakikasının -gerisini dinlemedim- bana hayal kırıklığı -şarkı sözlerini görmüş ve oldukça beğenmiştim aslında- ve cesaret -daha iyisini yaparım- verdiği kişi. emre aydın ve piyasadaki diğer gruplar ve kişiler var ve popüler olanın türkçesini ağız yamultup triplere girerek sunmayı gerçekten istiyorlar mı yoksa "bu aralar bunlar gidiyo"cu zihniyetin müstakbel çöplüğünü mü genişletiyorlar bilemiyorum.
    (tenement funster, 22.11.2006 23:43)
  20. lisede iken kah tuvalette sigarasını söndürdüğüm, kah yan pisuvarına işediğim, kah lisenin müzik odasından sesini duyduğum bir insandı emre aydın. yanılmıyorsam günün 7 saatini mikrofon başında geçirir, ara sıra gaza gelip bateri kasardı. hayal meyal hatırladığım sınıfın en güzel kızlarını kendisine aşık etmekle kalmamış, bir kısmıyla çıkmış veya takılmış, o zamandan beri beni kendisine sinir etmiştir.

yıllar sonra karşımda bir albümle gördüm kendisini. gurur duydum, tatmin oldum, "yürü be koçum" dedim.
    (man on the moon, 25.11.2006 00:12)
  21. an itibari ile, beyaz show'da; mustafa topaloğlu ve eylem'in tam ortasında oturan kişi.
    (anarsist, 02.12.2006 01:53)
  22. amerikalı vokalleri taklit eden bir diğer türk müzisyen. şarkıları dinlerken ingilizce mi türkçe mi nedir ne değildir decoder gerek. pelin batu'nun konuşmalarına benziyor sanki, sürekli "ş" tabanlı olması dolayısıyla.
    (neverwinter nights, 11.12.2006 16:00 ~ 16:03)
  23. bu akşam izmit sabancı kültür merkezinde konser verecek olan zat.
    (ucuruldukcaucurulanucurtma, 11.12.2006 16:19 ~ 16:19)
  24. dün gece makina'da okan bayülgen'in karşısında iki lafı bir araya getiremeyen modern ozan!...şık sözler yazıp, marş armoniyi de dayadın mı olur zannediyor insanlar ama bir yere kadar oluyor işte.

ama önemli olan o yazdıklarının arkasında durabilmek.ha bu arada, yazdığı şeyler çok değerlidir anlamında değil bu dediğim.ama, iyi ya da kötü eğer bunları gerçekten hissederek yazdıysan, o zaman her ortamda anlatacak bişeylerin olmalıdır.ama gel gör ki bu kadar "dolu" bir zatın, özellikle rock'culara sonsuz prim veren okan bayülgen karşısında arka arkaya iki cümle kuramaması, hem "ben yanlız ve mahçup bi adamım ,böyle ortamlarda tutuluyorum" açıklamalarıyla örtbas edilememekte hem de, kendisiyle ilgili girilerde sıkça rastladığım "kaliteli" yorumuyla pek bağdaşmamaktadır.ama olsundur, beğenmeyen dinlemesindir.

müzikal tarafından baktığımızda ise, durumu vasata bile ulaşamayan bir projedir.kimse anlatmasın bana o çıkış parçasının müzikalitesini.buraya yüzlerce örneğini yazabileceğim pop, arabesk ve bilimum piyasa parçası ile aynı kalıpta yazılmış ve aynı tınlayan, aynı akor dizilişindeki parçaları dinlemekten sıkılmadı kimse onu biliyoruz.memleketin gerçeği bu.ama sen rocker olarak çıkacaksın, sonra dönüp unkapanı'nın yıllardır yaptığını, yapıp böyle bir nakaratı olan beste ile kaliteli müzisyen triplerine soyunacaksın.nerde kaldı senin özgünlüğün, demezler mi adama.rock yapıyorum demek, bu kadar ucuz olmamalıdır.bu rock denen müzik, elektrik gitarları azıcık ucundan drive ettirip (aman çok cayırdamasın, sert olur), davulları canlı çalıp, ağzını da yamultarak söylemek değil işte.bir iki senedir rock satıyor diye hemen bu sömürüye girişmek niye?lise grubu seviyesindeki canlı performans mıdır problem, yoksa albüm soundunu yakalamak adına sequencer'ın üstüne çalmaya çalışan müzisyenlerin tecrübesizliğinin getirdiği tutukluk mudur?kaliteli olmak bu kadar da ucuz değildir,ama olsundur beğenmeyen dinlemesindir.

sonuç olarak, herkes istediği şekilde istediği müziği yapabilir.beğenen dinler beğenmeyen böyle benim gibi konuşur.benim itirazım bu durumdaki bir projenin,daha emeklemekte olan türk rock müziğinin son bombası söylemleriyle piyasaya salınmasına ve böyle tanıtılmasınadır.ey medyanın rock'tan sorumlu devlet bakanları :popüler müziğin geldiği yer ortada,bari burayı popülizm yaparak öldürmeyelim.
    (mr drummer, 31.12.2006 16:44 ~ 16:46)
  25. dün gece okan bayülgen'in programında, bir ara seyirciler içinde görünen yeni nesil pop-rockçı.
    (factotum, 31.12.2006 18:16)
 sayfa  / 11

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil