eğer herhangi bir aksilik olmazsa,sergen yalçından sonra türk futbolunun en büyük potansiyeli..hatta potansiyel açısından sergeni kaba tabirle s..p atar..arda turan falan'da yanında halt etmiş..
paf liginde gaziantepspor karşısında son oynanan karşılaşmada sonradan oyuna girip biri penaltıdan olmak üzere iki gol kaydedip zaten üzerinde olan dikkatlerimizi daha da bir çekmiştir . özellikle yaptırdığı penaltının öncesinde 4 kişiyi korner çizgisine yatırması hakikaten görülmeye değer.
aksilik olmazsa 3 yıl kadar sonra bu adamı konuşuyor oluruz.
hürriyet gazetesi'ne verdiği bir röportajda "benim lincoln'den eksiğim yok, fazlam var" demiştir. kelimenin tam anlamıyla da doğru söylemiştir. şu andaki haliyle bana messi'yi hatırlatıyor sanki. kısa boylu, aralardan sıyrılan, kendine güvenli...
umarım fiziğini geliştirir ve yeni bir cafercan aksu olmaz, bizim de gözümüzü anadolu takımları yollarında bırakmaz.
kısa boyu ve rakip takım defans oyuncuları arasından sıyrılıp kaleye yönelmesiyle messi'ye benzetiyorum. bunun yanında kendi yarı sahasının ortalarına kadar gelip basarak toplar da kazanıyor. oyunu iki yönlü oynamaya çalışıyor elinden geldiğince.
rakipleriyle omuz omuza mücadele için gerekli fiziki yapıyı bu sene toplar, ligde de birkaç maçta 30 dakika falan top oynarsa seneye ciddi bir çıkış yapabilir gibi.
fizik olarak çok zayıf olmasına rağmen korkak olmayan oyuncu. yani carrusca gibi değil. sürekli didişiyor rakiple. topu ayağına alınca korkmadan üstlerine gidiyor.
bu sene ilk 11'de çok maça çıkacaktır. şutunu ve fiziğini geliştirdiği zaman çok değerli bir oyuncu olur.
20 mayıs 1991 ordu doğumlu türk oyuncu. orta saha forvet arkası (lincoln gibi) (bkz: amc) oynuyor. birçok kişinin sandığı gibi direk galatasaray altyapı ürünü değildir. amatör transferi gerçekleşmiştir galatasaray'a. kendisi galatasarayın hazırlık maçlarında güzel performans göstermiştir. tek eksiği fiziği gibi durmaktadır. kendisi ilerleyen yıllarda çok iş yapacaktır.
frank rijkaard'ın gözüne girmeyi başarmış çok yetenekli orta saha oyuncusu.galatasaray alt yapısının yetiştirdiği nadide eserlerden birisi.bu sene ilk 11'in değişmez ismi olabileceği gibi kulubede yosun da tutabilir.herşey kendi elinde.çok yetenekli ama kesinlikle kuvvetini arttırması gerek.doğru işlenirse ki işleneceğini düşünüyorum*arda turandan daha büyük oyuncu olur onu söyleyeyim.
(bkz: oğuz sabankay) ( olm var ya cennetliksiniz. iki saat hatırlayamadım.)
şimdi kendisi güzel bir gol atmış, izlemedim ama kesin golu emre atmıştır, ondan eminim.
oğuz gibi kiralık verilmesin artık. aydın gibi sürekli " aha patladı bu sene, zikertecek ortalığı " baskı da kurulmasın üstünde. hatta biz de konuşmayalım. yavaş yavaş girileri silelim ve unutalım emre'yi. ikinci bir emre kadar bişeyler yazmayalım hakkında. o kendini geliştirsin, yavaş yavaş çıksın, sonra yazarız zaten bişeyler.
şerefsizim çok korkuyorum böyle yeni yetenekler çıkınca. bi cem sultan, bi irfan başaran, bi özgürcan özcan ve kankası cafercan. çok bekledik ama bi tek arda çıktı ki benim açımdan hiç beklemediğim bir andı.
yani sözün özü, yıpranmaz inşallah da bir yıldız daha kazandırırız türkiye'ye.
yaz kampını iyi değerlendirmesi durumunda 2009-2010 sezonundaki çoğu maçta yer alması beklenen oyuncudur.etkili sol ayağı ve hızıyla futbolun genç yeteneğidir.
wydad maçında attığı şutu aykut erçetin'e bile sabah 9 akşam 6 çekseniz bir gol yemez. pozisyon biraz kalecinin yeteneksizliği, biraz da emre çolak'ın özgüveni sayesinde gol olmuş. "hagi golü" demeyelim, hagi'nin yüreği sızlar.
dün atmış olduğu gol ile birlikte medyanın genç yetenekleri şımartarak öğüten çarklarının arasına malesef girmiş futbolcudur. attığı gol güzeldir ama muhteşem denemez. kaleci hatası olduğu görülüyor. ama bu, bizim yavşak medyanın, genç yeteneklerin ağzına sıçması için gerekli olan birkaç sebepten birisi olarak gerçekleşmiş oluyor. önce bu tarz golleri ve güzel oyunları ile yüceltilecek, sonra bir bar çıkışı alkollü ve kız arkadaşıyla sarmaş dolaş halde fotoğrafları çekilerek "emre dağıttı" "emre sahada değil barlarda fırtına gibi esiyor" manşetleriyle hayatı sikilecektir.
galatasaray a takımıyla iki maç yapmıştır henüz. onlar da hazırlık maçı. bismillah yahu. rijkaard kendisini a takımda düşünüyorsa zaten tobol maçı sonrası o listede adı çıkar.
p.s: erhan şentürk geçen sezon resmi maçlarda oynamıştı. daha önceden a takıma yükselmişti yani. tıpkı o listede bulunan murat akça ve semih kaya gibi.
fotomaç kağıtlar topluluğundaki habere göre mayıs'da sözleşmesi bitmiş ve istediği kulübe gidebilirmiş. her zamanki gibi basınımıza göre galatasaray'da emre krizi kapıda.
lakin...
http://www.tff.org/... adresinde de göreceğimiz gibi federasyon yalan söylüyor çünkü siteye göre sözleşmenin bitiş tarihi 31 mayıs 2011. fotomaç? tabi ki doğru olan onlar, federasyon yalancı.
frank rijkaard tarafından tekrar paf takıma gönderilmiş, iyi de edilmiş, galatasaraylı futbolcudur. hakkında "yeni bi yıldız doğdu, aha yeni hagi" şeklinde sözler söylenen emre çolak, bu sayede ağzından salyalar akıtarak, kalemi elinde emre'yi yerin dibine sokmak için heyecanla sezonun başlamasını bekleyen spor(!) yazarlarından kurtarılmış oldu. en azından bu yıl için...