belki ilginizi çeker
  1. · çin seddi yapıldıktan sonra almanların ilk tepkisi
  2. · digital age
  3. · age of empires
  4. · empire earth 3
  5. · empire earth 2
  6. · ee
  7. · earth
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  2. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  8. · amerikanvari yaşam tarzı
  9. · ibni sina

empire earth  

1. prophet adlı üniteyle yerlerin sarsıldığı, yanardağ oluşturduğu 3d rts oyunu. ama oluşturduğun yanardağdan kopan parça prophete gelmesin yazık olur.
    (favorius, 28.11.2004 12:23)
  2. mantığını kavramakta epey bir zorluk çektiğim bir oyun yaw. çok kasıyo be abi.
    (chixculub, 06.12.2004 14:24)
  3. günlerdir oynamama rağmen bir türlü galip gelemediğim oyun.hiçbir zaman anlayamazsınız ne ara onca askeri yapmış düşmanınız,ne ara 2-3 göz bebeğiniz wonderınızı yıkmış.hiç başlamamak en iyisi.
    (julien sorel, 24.09.2006 21:30)
  4. age of serisini yaratanlardan birinin şirketle anlaşamaması üzerine "siz mi büyüksünüz ben mi" tadında ayrılıp age of'u piyasadan silme amaçlı yaptığı oyun.
    (neverlander, 25.01.2007 02:58)
  5. hayvan gibi çağları bulunan 3d rts oyunu. prophet denilen ünite, peygamber oluyor oeh, hatta en son çağda (expansionsuz) kıyamet kopacak tarzında bir yazıyla dolaşıyordu.

yapay zekanın hiç parasının olmadığını düşünüyorum, herşeyi sınırsız adamların.
    (areaofeffect, 24.07.2007 13:51 ~ 13:52)
  6. eski ve grafikleri pek detaylı olmamasına rağmen age of empires 2 kadar zevk verebilen bir oyun. oyundaki sesler, görüntü ve renkler birbirine oldukça uyumlu. yani oyundaki savaş atmosferini yakalayıp, saatlerce başından kalkamayabiliyorsunuz. tek eksi yanı yapay zekası. "hard" seviyesinde oynayınca düşman adeta sonsuz kaynağı varmışçasına sürekli asker çıkartıyor. bir keresinde 3 saat boyunca savaşmıştım, tüm kaynaklarım neredeyse sıfırlanmasına rağmen düşman 3-4 kaynakta çalıştırdığı işçilerine rağmen yüzlerce asker sürüyordu. bu eksikliği bir yama ile giderselerdi çok iyi olurdu lakin yapmadılar.
    her ne olursa olsun, multiplayer oynayınca çok eğlenirsiniz, oynadığınıza da değer.
    (tarafsız yazar, 24.09.2008 12:13)
  7. oyunu sevenler için yararlı olabilecek bir blog sayfası:
    http://empireearthturkey.blogspot.com/
    (agrotth, 02.10.2009 17:08)
  8. age of empires dan daha çok eğlendiğim strateji oyunu. çok oldu çıkalı, eski bir oyun. geçenlerde cd lerimi karıştırırken cd sini buldum. kurdum ve oynamaya başladım. "hard" seviyesinde düşmanı yenmenin yolunu söylüyorum. dikkat dikkat!

large islands ı seçin. yani iki karşılıklı ada ülkesi olacaksınız. prehistoric age den başlatın oyunu. prehistoric age de adam tersane yapamıyor. çağ atlaması lazım. 20 köylü ile başlayın. sonrasında köylülerinizin yarısını doğrudan kaya madenine yollayın. köylü üretimine de devam tabii.

sonra 2 şer köyü ile adayı iki ucundan kısa aralıklarla kulelerle donatın. çıkan köylüleri doğrudan hazır yiyecek noktalarına yollayın. avcılık ve toplayıcılık yapsınlar. yiyecek hızla artacaktır. arttıkça daha fazla köylü oluşturun. ve sırası ile kaynaklara (altın-demir-odun) yollamaya devam edin. 2 şer köylü sırası ile kuleleri dikerken kısa bir müddet sonra elinizdeki kaya bitecek, yeni kayaların oluşmasını bekleyeceksinizdir. bu durumda da bu köylüler boş durmamalı, onlara kulelerin arka taraflarına kışla yaptırın. ve bir yandan da ufak ufak asker yaptırın. çıkarma yaparsa anında müdahale etmelisiniz.

köylü üretimine devam edin. tüm kaynakların etrafına maksimum işçiyi doldurun. sonrasında çağ atlayacaksınız.

kulelerin güzelliğini birazdan tadacaksınızdır. o da çağ atlayınca doğrudan çıkarma yapmak isteyecektir. çıkarma gemileri kıyıya yaklaştığında kulelerden yapılan atışlar sayesinde kıyıda batacaktır. ama tüm bunlara rağmen fazla sayıda çıkarma gemisini aynı anda aynı noktaya gönderen düşman çıkarmada başarılı olacaktır. bu sebeple kulelerin arka taraflarına asker yığınağı yapınız.

sonrasında çağ atlamaya devam edin. gemi yapın. ama gemilerin başını boş bıraktğınız anda batar. bu sebeple attack mode da değil, mevzini koru modunda kullanın. kıyınızda dursun. gelen düşman gemilerini batıracaktır. çünkü arkasında kuleleriniz var.

rönesans çağına geldiğinizde yaşadınız demektir. elinizdeki demirin tamamını top üretimine kullanabilirsiniz. kuleler in aralarına, tersanelerin yanına topları yerleştirin. ama alabildiğince top yerleştirin. mesela iki kule arası bir tersane büyüklüğünde boşluk olsun. her yere tersane yapacak değilsiniz muhtemelen. iki kule arasında bir tersane boşluğu kadarsa iki adet top yerleştirin. ölçü bu olsun. eğer onun yarısı kadarsa 1 top yerleştirin.

topları yerleştirdiğinizde biliniz ki artık rahatsınız. çıkarma yapamaz artık. yaklaşan gemisi batar. tabi bu arada ürettiğiniz tüm asker ve silahların özelliklerini artırmanız gerekiyor. topların özelliklerinin de yükseltilmesi şart.

topların size sağladığı üstünlük öyle böyle değildir. şimdi wonder yapma zamanı gelmiştir. ben iskenderiye fenerini yapıyorum ilk olarak. iskenderiye fenerini yaptığınızda denizlerde olan biten her şeyden doğrudan haberdar oluyorsunuz. ortalık aydınlanıyor.

şimdi wonder yapmaya devam edin. birazdan saat akmaya başlayacak. baştan seçtiğiniz wonder kadar wonder yaptığınız anda -ki wonder yapmak size ekstradan özellik katıyor- akan sürenin sonuna kadar dayanabilirseniz oyunu kazanırsınız.

bu oyunu kazanmanın kolay yolu.

birde şu var, dün akşam da hard seviyede düşmanı haritadan sildim. soykırım yaptım resmen. nasıl yaptım derseniz. o daha karmaşık. 20 işçiyi wonder inşaatına kullandım. wonder yaptım çağ atladım. süre akarken wonder ı yıktım. tekrar yaptım. wonder yaptıkça çağ atlayabiliyorsunuz. adamın 2 çağ önüne geçtim bir şekilde. o çağ atlayana kadar da hemen 8 adet gemi ile önce kıyılarını bombaladım. kıyılarını temizledikten sonra 20 wonder inşaatında çalışan işçiyi karşı kıyıya çıkardım. bunlara da tank fabrikası, top fabrikası, kışlalar yaptırdım. uzun ve kısa menzilli toplar asker ve tanklar üretilirken düşman boş durmadı tabi, saldırıya geçti. bende bir yandan gemi inşaasına devam ettim. etrafına gemileri donattım. gelenleri gemiler perişan etti. yeterli çoğunluğa ulaşınca koca bir top-tank-asker ordusunu kendim yönlendirerek asker-sivil demeden düşmanın binaları da dahil herşeyini yıktım. haritada kırmızı kalmadı. o derece. bu daha zevkli oldu.
    (kremberiz, 10.11.2009 15:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil