belki ilginizi çeker
  1. · şok dalgası
  2. · science vessel
  3. · archon
  4. · electromagnetic pulse
  5. · emp
  6. · em pulse
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · disko kralı
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · uğur gürsoy
  9. · facebook

emp  

1. kıs. electromagnetic pulse. elektromanyetik atma.
    (camel, 29.11.2005 12:05)
  2. öyle bir efsane ki; teknolojik olarak üstün olan tarafın tüm aksamlarını bozuyor, bizdekiler sağlam. vay/oh be.
    (asosyal demokrat, 30.07.2007 01:48)
  3. matrix serisinde insan faktörünü saymazsak kilit nokta bu olaydır efendim. (insan faktörünü saymamak saçma oldu ama adam uçuyo lan!)

zion donanmasını mükemmel nişancılarının etkisiz kaldığı durumlarda emp devreye girer ve çevrede elektronik ne var ne yok darmaduman eder. tabi bu elektronik cihazlara gemiler de dahil olduğundan, biri matrix'e bağlıyken emp kullanılmaması gerekir. zira kaçak yayın cihazı bozulacağından bağlı kişi fişi çekilmiş gibi bir etkiye maruz kalır. yani ölür. ilk kez ilk matrix'in sonunda kullanıldığını izlediğimiz bu edevat the matrix revolutions adlı güzide filmde daha da kilit bir rol almakta idi. zira makineler emp'den korktukları için dalga dalga saldırmak durumundaydı. bu da rıhtım'ın savunulmasını kolaylaştırıyordu. ancak rıhtımın düşmesine yakın bir zamanda olaya yetişen mjollnir(hammer olarak da bilinir) gemisinin emp kullanması ile bir sentinel katliamı izlemişizdir. ancak tüm savunması elektronik aletler üzerine kurulu olan zion rıhtımı,bu hamle ile commander lock'ın deyimiyle ''makinelere gümüş tepside sunulmuştur''. bu noktada geri çekilen zion savunması, artık emp patladığına göre doğrudan tüm orduyla yardıran sentinelleri durdurmak adına rıhtım köprüsünü imha etmek durumunda kalmıştır.

evet efendim işte emp böyle de nankör bir şeydir.
    (yata yata paslandık, 10.02.2008 19:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil