görseller
emma shapplin 

belki ilginizi çeker
  1. · hikmet şahin
  2. · carmine meo
  3. · spente le stelle
  4. · wondrous
  5. · süper sesli kadınlar
  6. · 5 temmuz 2005 emma shapplin bursa konseri
  7. · spente le stelle
  8. · giorgos dalaras
  9. · beyaz giyme
  10. · 3 temmuz 2005
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · annenin gençlik fotoğrafları
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · ezel
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · erkekte ses tonu
  8. · vadi kantinindeki bilardo masaları
  9. · siyah giyen kadınlar

emma shapplin  

1. 1974 doğumlu, müthiş bir ses ve yoruma sahip fransız kadın şarkıcı.

deliler gibi metal dinlerken m3uda onun sesini duymamla sakinleştiğim, benden çok komşuların sevdiği soprano.
    (aqua, 23.07.2004 01:39)
  2. olağanüstü bir şey. yok başka yorum yapamayacağım çünkü dinlerken bir şey düşünmek mümkün olmuyor.
    (wondrous, 10.02.2005 18:54)
  3. 3 temmuz 2005 tarihinde ülkemizde konser verecek olan,muhteşem ses ve yoruma sahip fransız soprano.
    (hemera, 24.05.2005 21:03)
  4. 5. element filminde de rol alan muhteşem sesli fransız opera (kendisi ben opera söylemiyorum, sadece bağırıyorum diyor) sanatçısı.
    (coolwolf, 04.11.2005 11:48 ~ 11:49)
  5. 3 temmuz istanbul konserinde, bünyesi ile sesini eşleştirmediğim mini kadın.

sahneye çıkmadan önce sahneye tahta gibi birşey yerleştiriliyor, upuzun kostümüyle karanlıkta çıkıyor emma, o tahtanın üzerine dikiliyor ve etekleri ile bu tahta kapatılıyor. yani boyu uzunmuş gibi gösteriliyor. bunu kompleksten mi yoksa iyi bir sahne duruşu için mi yapıyor bilmiyorum ama sesi zaten kendisi hakkındaki tüm düşünceleri yerle bir ediyor, ağzın açık dinliyorsun sadece.
    (clementine, 03.02.2006 12:53)
  6. minnacık beden,kocaman ses,melaike surat..(bkz: prince igor)
    (imrahor, 10.02.2006 23:40)
  7. süper bir sese sahip olan kimse
    (croniker, 10.02.2006 23:53)
  8. vaktiyle, tgrt'nin ihlas kanalı olmaktan yarı yarıya çıkıp yeni amblemle yeni yayın suretine kavuşacağı vakit (bkz: cefi kamhi) ülkemize çağırıp olay şerefine konser verdirttiği bayan şarkıcıdır.
    (choban, 14.03.2006 04:31)
  9. muhteşem, insanı derinden etkileyen koca bi ses ve yorum küçücük bedenden taşıyor.
    (jizel, 14.03.2006 13:16)
  10. mükemmel seslendirdiği spente le stelle aryası ile tüm dünyanın tanıdığı allah vergisi çok güzel bir sese ve tekniğe sahip fransız şarkıcı.
    (sade, 22.08.2006 13:52)
  11. kristal kadehlere dokunulduğunda çıkan tını kadar orjinal , sade ve bir o kadar da ihtişamlı sese sahip soprano. latince parçalarda olan performansı daha derinden etkileyici. beyaz giyme toz olur türküsünde de aksanına rağmen güzel seslendirmiş kuğu soprano http://www.youtube.com/...
    (sarmalak, 13.07.2007 03:07 ~ 03:08)
  12. ab-ı hayat, ab-ı kevser, ab-ı harabat, güzellik abidesi.
    (alt ve üst kenarları paralel olan dörtgen, 09.08.2008 11:08)
  13. çok küçükken hiç ilgim olmadığı ve kadını tanımadığım halde bi yerlerde kasetini görüp büyük bi ısrarla aldırdığım bi insan.şimdi anladığım kadarıyla, belki daha hiç açılmadan duran o kaseti bulup en azından bi kez dinlemeliyim.
    (3 top çikolatalı dondurma, 09.08.2008 11:21)
  14. ne zamandır bursa'ya gelmeyen, arayı iyice açan sanatçı.

-en son hikmet şahin'in suratını gördü, ondan gelmiyor zannımca-
    (alt ve üst kenarları paralel olan dörtgen, 29.06.2009 17:22)
  15. ne söylediğini anlamasak da sadece sesiyle insanı diyardan diyara götürebilen olağanüstü seslerden birisi.

alıp götürüyor insanı uzaklara.

ayrıca asıl ismi marie-ange chapelaindır.
    (pandekt, 29.06.2009 17:32)
  16. kendisiyle beyazıtta mp3 cdleri satıldığı dönemde tanışmıştık. içinde bir sürü şarkı olan carmine meo yazılı cdnin kapağında bu ablanın suratı var-mış-dı. (o kadını carmine meo olarak tanıdım. emma shapplin de cd'nin ismi olmalı idi.)

nedense kendisini ortalama şarkı söyleyen üfürükten bir fransız şarkıcı olarak hafızama kaydettim. şöyle bir şeydi; edit piaf ve celine dion (başka fransız bayan şarkıcı var mı ki?) karışımı abuk sabuk romantik şarkılar söyleyen kelebek böcek çiçek şarkıları olan birisi. dinleyeni vardır, saygı gösterilir falan. ama ismi ilginç ve güzel; carmine meo

sonra karman çorman mp3 arşivimde bir şarkı vardı italyan bir kadın şarkıcının söylediğini düşündüğüm bu şarkıyı çok severdim. ismi ve söyleyeni belli değildi ama buna rağmen silinmekten muaftı. (silinmeyen ve yapanı belirsiz şarkılardan biri de love story idi onu yapan da francis lie denen bir herifmiş. şu yapanı belirsiz rio bravo şarkısını kim yaptı acaba? google bilir aslında.)

sonra bir gün o ne adı ne yapanı belirsiz şarkının -track02-, önce adını [spente le stelle] sonra da yapanını ( emma shapplin) öğrendim. ve bu abla hakkaten de fransızmış.

aman allah'ım! emma shapplin! içinde bir tane bile emma shapplin parçası olmayan cd'nin kapağındaki abla bu.

zamanında okuldaki rock korosuna girmeye çalışmış almamışlar, yılmamış, çok ısrar etmiş. bir gün onu beğenmeyenlerin korosuna bir erkek sesi lazım olmuş. emma çok gazlıymış ve istekli. günde iki paket* sigara içerek sesine kalınlık katmış ve o şekilde koroya kapağı atmış. sonra da rocktan vaz geçip operaya merak salmış, paralı bir yapımcı bunu keşfetmiş ve carmine meo adındaki ilk albümü yayınlanmış.
    (anka, 25.09.2009 23:13 ~ 23:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil