kendisiyle
beyazıtta mp3 cdleri satıldığı dönemde tanışmıştık. içinde bir sürü şarkı olan
carmine meo yazılı cdnin kapağında bu ablanın suratı var-mış-dı. (o kadını
carmine meo olarak tanıdım. emma shapplin de cd'nin ismi olmalı idi.)
nedense kendisini ortalama şarkı söyleyen üfürükten bir fransız şarkıcı olarak hafızama kaydettim. şöyle bir şeydi;
edit piaf ve
celine dion (başka fransız bayan şarkıcı var mı ki?) karışımı abuk sabuk romantik şarkılar söyleyen kelebek böcek çiçek şarkıları olan birisi. dinleyeni vardır, saygı gösterilir falan. ama ismi ilginç ve güzel; carmine meo
sonra karman çorman mp3 arşivimde bir şarkı vardı italyan bir kadın şarkıcının söylediğini düşündüğüm bu şarkıyı çok severdim. ismi ve söyleyeni belli değildi ama buna rağmen silinmekten muaftı. (silinmeyen ve yapanı belirsiz şarkılardan biri de
love story idi onu yapan da
francis lie denen bir herifmiş. şu yapanı belirsiz
rio bravo şarkısını kim yaptı acaba? google bilir aslında.)
sonra bir gün o ne adı ne yapanı belirsiz şarkının -
track02-, önce adını [
spente le stelle] sonra da yapanını ( emma shapplin) öğrendim. ve bu abla hakkaten de
fransızmış.
aman allah'ım! emma shapplin! içinde bir tane bile emma shapplin parçası olmayan cd'nin kapağındaki abla bu.
zamanında okuldaki rock korosuna girmeye çalışmış almamışlar, yılmamış, çok ısrar etmiş. bir gün onu beğenmeyenlerin korosuna bir erkek sesi lazım olmuş. emma çok gazlıymış ve istekli. günde iki paket
* sigara içerek sesine kalınlık katmış ve o şekilde koroya kapağı atmış. sonra da rocktan vaz geçip operaya merak salmış, paralı bir yapımcı bunu keşfetmiş ve
carmine meo adındaki ilk albümü yayınlanmış.