belki ilginizi çeker
  1. · madame bovary
  2. · little children
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yılmaz özdil
  2. · bir kadının bilmesi gerekenler
  3. · author
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · geniş aile
  6. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  7. · domuz gribi
  8. · uzaylı sikmek
  9. · chaos

emma bovary  

1. madame bovary romanının ana karakteri. ihtiraslarının peşinde koşan evli bir kadındır. edebiyat tarihindeki marjinalliği, ilk ’’kocasını aldatan kadın’’ karakteri olmasından gelir.
    ahlaka aykırı olduğu için gustave flaubert’e bu roman yüzünden dava bile açılmıştı.
    flaubert, bovary’nin iç dünyasını öyle güzel anlatır ki, yaptığı şeylere insan olmanın doğal bir getirisi olarak bakarsınız.
    (pedesa, 24.08.2008 22:08)
  2. charles bovary nin karısıdır . yaşadığı yüzyılın ahlak değerlerine ve toplumsal yapısına pek de aldırış etmez flaubert'in bu karakteri .
    (pakanajuhla of boreat, 24.08.2008 22:47)
  3. altıncı nesil yazar. gecenin bu kör vaktine kadar kimsecikler hoşgeldin dememiş, ne ayıp.
    hoşgelmiş.
    (vela, 17.06.2009 04:16 ~ 17:59)
  4. az önce bir kısa sohbetim oldu. hoş gelmiş...

i am not poor and charecterless. (tureng sözlüğün yalancısıyım) anladın sen onu*
    (idiot, 17.06.2009 04:18)
  5. korkunç dolu hatun. disiplinli ev arkadaşı. ondan öğreneceğim çok şey var. öğrendiklerim yetmez. bir de süper karnı yarık yapar.
    hoş gelmiştir. ne iyi etmiştir. çok eğleneceğiz sanırım.
    (pansbreath, 17.06.2009 19:09)
  6. tiksinç derecede zayıflıkları ve ihtirasları olan roman kahramanı.

nefret ediyorum oğlum öyle böyle değil, ondan da onu o hale getirenlerden de.

liiv mi eloooon!! pliiizzz!!!

*
    (kaleciyle karşı karşıya, 17.06.2009 19:10)
  7. felix'ten daha az uyuz olan roman kahramanı... o romanı öyle bitirdiniz ya, size hakkımı helal edersem neyim...
    ha bu arada nesildaşım bir yazarmış. kendisine merhabalar diyor, kaderinin nick'ine benzememesini diliyorum.
    (ilişik yaşam formu, 17.06.2009 19:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil