meclise girdiği günden bu yana yaptığı akıllara ziyan açıklamalar ise her geçen gün dozunu daha da arttırarak devam etmektedir.
anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesi gerektiğini söylemesi, imralı cezaevi'nin kapatılmasını talep etmesi, apo zehirleniyor diye tutturup, aponun nur topu gibi görüntülerinden sonra her ne kadar sussa da, bu sefer aponun da diğer siyasi tutuklular ile aynı haklara sahip olması gerek diye tuturması bir yana bu aralar ;
yahu o bombacı kendi ağzıyla pişman olmadığını söyledi, o bombacı bir terörist. hadi patlama günü utanmadan, imalı bir şekilde etrafa emirler yağdırdınız. bu patlamanın failleri bulunsun dediniz, bir yerlere çamur atmaya kalktınız, hadi bunların hepsini anlayabiliyoruz da, yaptığından pişman olmayan bir bombacı için iki gün neden ağladığını hiç mi hiç anlayamıyoruz.
allah akıl fikir versin diyor bu giriyi burada kapatıyoruz.
tsk'nın düzenlemekte olduğu kara harekatı ile ilgili olarak "operasyondan yana olanlar insan değildir" açıklamasını yapmış olan insandır(!)
buraya yazacaklarım hukuki açıdan sakıncalı olabileceği için sadece aklımdan geçirmekle yetiniyorum.
yıllardır terörle beslenenler, insanına başka çıkış yolu göstermeyenler, onları sefilliğe, açlığa, köleliğe mahkum edenler şeklinde iki taraf varsa eğer bir tarafı mutlaka bu insancıklardır(!).
dtp mardin milletvekili. taraf gazetesinde yer alan röpartajını okumuştum. özetle şöyle diyordu. bizi seçen seçmenimiz pkk yı terör örgütü olarak görmediği için biz pkk ya terör örgütü demeyiz. bu bizi seçenlere haksızlık olur. önemli olan dağa çıkanların dağa çıkma nedenlerini ortadan kaldırmaktır. bu sorun işsizlik veya eğitimle çözülmez. bu istediklerini vermekle çözülür. ben istenilenin alınacağına inanıyorum. umudum var, eğer umudum olmasaydı dağa ben de çıkardım diyordu kendileri. bugün haberlerde de gördüğümüz üzere kendisi nevruz kutlamalarında konuşmuş, teröristleri için saygı duruşunda bulunulmasını istemiştir. bu ülkenin yüce meclisinin bir ferdi olduğu için bu kişiden utanç duyuyorum.
dtp lice ilçe örgütü'nün düzenlediği “hakla dayanışma” etkinliğinde söz alarak, 15 ağustos 1984'te eruh ve şemdinli'de gerçekleştirilen hain eylemleri övmesini takiben "15 ağustos zafer bayramı'nız kutlu olsun." diyebilen milletvekilidir. dtp eşbaşkanı emine ayna ayrıca terör sorununun bitmesi için bölücü örgüt pkk'nın muhatap alınmasını da istemiştir.
kendisinin milletvekili olduğunu unutmuş olan kişidir. siz orda niye varsınız emine hanım? temsil ettiğinizi söylediğiniz insanları savunmayacaksanız, onların dertlerini, sorunlarını, problemlerini meclis çatısı altında ifade etmeyecekseniz ne işiniz var orda? her şeyi pkk terör örgütüne ihale etmekten ne zaman vaz geçeceksiniz? 33 askerin öldürüldüğü bir terör eylemi için zafer bayramı demek hiç kanınıza dokunmuyor farkındayım, aslında ben sizin milletvekilliği yapmak için değil başka şeyler için orda olduğunuzun da farkındayım ama ne yazık ki bir sıfatınız var ve bu sıfata hürmeten size laf söyleyemiyoruz. ama o sıfatınız kalkınca ben sizin sıfatınıza bir şeyler söyleyeceğimi buraya not düşüyorum.
ölse ve öldürülürse zerre üzülmeyip aşırı derece de mutlu olacağım kadın. atilla ilhan ın dediği "türkiye nin %10 luk hain kapasitesi var" diyerek bahsettiği % 10 luk kesime dahil olan kadın.
günlük "küfür tahtam" olarak görev görmekte olan dtp milletvekili. mitinglerde ön plana cikmasının sebebi buda olabilir aslında. zevkler ve renkler tartışılmaz.
katıksız kardeş katiller grubuna dahil yuvarlak şey.
şimdi bakıyorumda, bundan bir yıl önce filan belli ki sinirlerimi zıplatmış, hayalgücümü zorlamış, mantık kavramlarını alt üst eden açıklamalar yapmış, ben de üşenmeden bir şeyler karalamışım onun için. hatta emine ayna başlığını bile ben açmışım sözlükte.
kendime gülüyorum şimdi. ciddiye almışım demek ki o gün söylediklerini de bayağı bir sinirlenmişim.
şimdi ise daha farklı düşünüyorum. hani şov programlarında, gelin kaynana zımbırtılarında, biri bizi gözetliyorlarda reytingleri arttırmak için bir deli alırlar ya programa. o da aldığı paranın hakkını vermek için her türlü şaklabanlığı yapar durur. bu da siyaset sahnesinin delisi işte.
partisinin bayan belediye başkan adaylarını tanıtım toplantısında "pkk'nın silahlı mücadeleyi bırakmasının yöntemi, demokratik siyasete katılmasını sağlamaktır" açıklamasıyla, her fırsatta terör örgütünün avukatlığının yapan partisi dtp ve kendini unutan kişi.
eğer kürtlerin tarihin herhangi bir zaman diliminde bir devleti olsaydı ve allah muhafaza emine ayna'da o devletin en tepesindeki şahsiyet olsaydı, o devletin toprakları üzerinde kürtler dışındaki her ırkı gözü kırpmadan imha eder, bunuda kendi elleriyle yapardı. ben bu kadar faşistini görmedim. hitler bile hayal edemezdi herhalde bu kadının eline güç verildiğinde yapabileceklerini.
partisi dtp'nin adıyaman mitinginde "sistemi teşhir ettiğimiz için, bunların karşısında çözüm önerleri sunduğumuzda bize teröristsiniz diyorlar. ben de diyorum ki sizin bizi terörist olarak görmeniz bizim için onurdur ve gurur duyuyoruz" açıklamasını yapmış itirafçı.
mardin'daki katliam icin "kürt'ü kürt'e kırdırma politikasının sonucudur" diyerek benim için iki yüzlülüğünü kanıtlamıştır. koruculuk sisteminin başıboş katiller yarattığı ve terörle mücadele adı altında önüne gelenin eline silah tutuşturmanın yanlışlığı barizdir (bkz: @3415512). ancak bir günden bir güne de toprak ağalığından ve kürtlerin feodal yapılanma yüzünden çektiği zülümlerden bahsetmeden de bu iş çözülmez. mardin'deki katliamda feodal yapılanma en az koruculuk kadar suçludur.
2 aralık 2008 dtp bitlis mitinginde, konuşması sırasında elinde türk bayrağıyla kalabalığa dalan gencin bölücülerce linç edilip polislerce kurtarılması sonucunda olayı provokatif olarak yorumlayan bölücüdür. elde türk bayrağı ile mitinge gelmek ona göre provokatif eylemdir.
nerde yaşıyorsun sen yavrucum?
emine ayna'ya ait bazı detaylar:
- anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesini istemesi
- türk bayrağı ile mitinge gelen genci provakatör diye yorumlaması, ardından bayrakla sorunumuz yok demesi
- dtp ilçe örgütü'nün düzenlediği "hakla dayanışma" etkinliğinde söz alarak, 15 ağustos 1984'te eruh ve şemdinli'de gerçekleştirilen hain eylemleri övmesi
- ardından 15 ağustos zafer bayramı'nız kutlu olsun demesi
- 33 askerimizin şehit edildiği saldırıları zafer bayramı olarak ilan etmesi
- pkk'nın resmen tanınmasını istemesi
- 3 ocak 2008 diyarbakır patlamasının bombacısını kahraman ilan edip onun için ağlaması
- apo zehirleniyor diye bölücüleri sokağa boşaltması
- güneydoğu anadolu bölgesi belediler birliği'nin 'doğu ve güneydoğu'ya farklı bakış rehberi' diyarbakır büyükşehir belediye başkanlığı’nın sümerpak resepsiyonunda "anayasaya aykırıyız, kürtler pkk'ya desteğini kesmez, pkk'yı güç olarak görürler demesi.
(bu resepsiyonda türkiye haritasında malum 15 il farklı renkte idi ve sadece bu illerin altında kürtçe isimleri yazıyordu) http://haber.gazetevatan.com/...
bu kadın hangi gezegende yaşıyor, yükseleni ne, hangi burcun etkisine girdi, nedir ne değildir, hayatımıza nasıl girmiştir bilinir bilinmez. gecenin bu vakti yine dellendirmeyi başardı. uyumadan önce gazete haberlerini okuyayım dedim. mardin'de ki acı olayın da detaylarını merak ediyordum. ama detayları okumaya fırsat mı kaldı. al işte, haberin detaylarını okumak yerine emine ayna'nın açıklamalarının gazıyla geldim yine başlığa çöreklendim. ne diyeyim bilmiyorum ki. ya sen nasıl bir insanın anam babam. senin devletten başka derdin yok mu? kutup ayılarının soyuda türkiye cumhuriyeti yüzünden tehlikede değil mi? serengeti aslanlarının nesli de türkiye cumhuriyeti yüzünden tükeniyor değil mi? tövbe estağfurullah yahu. yok yok, bağımsız bir kürt ülkesi kurulursa, başında da bu olursa, yapacağı ilk icraat türkiye'ye savaş açmak olacak. eminim ben buna artık. ama savaşacak bir ordu oluşturmak için önce feodal sitemi yok etmesi, töre cinayetlerini engellemesi, kan davalarına son vermesi gerekecek. işi zor. yazıklar olsun daha ne denir bilmiyorum.
- apo mandelaymış, o da hapiste yatmış ama sonunda paşa paşa muhatap almışlar, hatta c.başkanı yapmışlar.
- pkk'lı teröristler gerillaymış.
- türk ordusu saldırmasa 12 şehit vermezmişiz. yani şehitlerin sorumlusu türk ordusuymuş.
(bkz: enine ayna) (evet fiziksel özellikleri ile de dalga geçiyorum acizliğimden değil sövmemek için sabır için)
uygurlara uygulanan katliamdan nemalanmaya çalışan aciz insan. biz uygurları destekliyoruz biliyoruz onlara yapılanların bin milyon misli bize yapılmıştır demiştir. iyice çirkinleşmiştir.
yalancı olduğunu da ekleyelim tam olsun bu topraklarda kürtlere katliam yapılacak da avrupa amerika durucak seyredecek hadi allah versin hatta o da vermesin ondan bul emi.
çin'de uygurlara yapılan katliamla ilgili söylediği sözler bağlamından koparılmış dtp eşbaşkanı...konuşmasında çin'deki olaylarla ilgili kısım şu şekildedir:
"çin'dekinin bin beteri oldu"
çin'in sincan bölgesinde düzenlenen katliama da değinen emine ayna "çin'in sincan bölgesinde, çin'in doğu türkmenistan bölgesinde yaşanan olaylar ele alınıyor. orada çin'de türkmenlerin dilleri inkar ediliyor. kimlikleri inkar ediliyor. özerk bir bölgesi var aslında, ancak oradaki halk o özerk bölgede kendilerine tanınan hakları yeterli görmüyor, daha fazlasını istiyor ve buna karşı çin devleti katliam gerçekleştiriyor. bunu kınıyoruz" dedi.
"ordaki türkmenleri çok iyi anlıyoruz" diyen ayna, "biz bunu hem kınadığımızı, hem çözümün ne olması gerektiğini söyledik. hemde kürt halkıyla benzerliklerini ortaya koyduk. sonra bazı köşe yazarları (nasıl benzerlik kurarlar) diye yazdı. hatırlatırız 1993 şırnak meydanındaki halk katliamını hatırlatırız. aynısı yaşandı, ama maalesef bu gözler görmedi, gördüysede yazmadı. şimdi o görüntülerin bin beteri türkiye'nin kürdistanı topraklarında yaşandı, ama görmediledr, görmek istemediler. başka kanıta ne hacet. insan hakları mahkemesindetürkiye bir köy dolusu insana insan dışkısı yedirmekten mahkum olmadı mı? binlerce faili meçhul cinayet bu topraklarda yaşanmadımı? köyler bu topraklarda taranmadı mı? köyler boşaltılmadı mı? bunlar nerde yaşandı. bunlar çin'de yaşananlardan farklımı?. o yüzden eğri oturun doğru konuşun. çin'de yapılan yanlıştır sonuna kadar kınıyoruz, sonuna kadar oradaki türk halkının yanındayız, onları kendimize kardeş biliyoruz, ama burda kürtlere yapılanlar da aynısıdır bu gerçekte kabul edilmelidir" dedi.
kürt açılımı(?!) ile ilgili olarak yaptığı bir dizi açıklamada şöyle demiştir kendileri: "pkk ve öcalan* her zaman barıştan bahsetmiştir. onun için önemsiyoruz. birilerinin bizle görüşüp birilerini devre dışı bırakma niyeti varsa biz bu oyuna gelmeyiz. pkk ve öcalansız bir barış süreci olmaz. biz 15 ağustos'ta öcalan'ın açıklayacağı yol haritasını önemsiyoruz"
ya ben bu ülkede yaşamadım 20 küsür senedir leyla gibi dolandım bir boktan haberim yok, ya da emine ayna başka bir ülkede yaşadı. ya pkk'nın ve öcalanın ne olduğunu bilmiyor ya da ben bilmiyorum. ya kendileri yoğun trans halinde ya da bu halkı trans halinde geziyor zannediyor kendileri. aklım almadı vallahi. işte bu noktada hagaden konuya bir açılım şart!