dersinde uyuyamadığım tek hoca
(inferno, 13.03.2004 01:00 ~ 14.03.2004 15:41)
tarihi çokiyi bilip çok iyi anlatan nadide hocalardan
kayıtlarda kontenjanı bir türlü dolmayan hoca.notlarının da iyi oldugu söylenemez
geç gelen öğrenciyi vizeye almayıp, sonra öğrenci kapıdan çıkarken "kalbin yok değil mi?" diye soran çok espritüel bir hocamız...
(wendy, 17.03.2004 22:22)
saçlarının şekli hatta yüz ifadesiyle mac gyverı andıran kişi.
"aç o camı atarım kafayı!" ve "tek kağıtlık vize/final" insanı, iyi hoca. (soyadınızı da hatırlar, sağda solda görürseniz selam verin ayıp olmasın.)
dersinde 65 ten yukarı not alamadığım ama yine de anlattığı tarih dersinden zevk aldığım ters usluplu fakat gerçekten işini iyi yapan, mühendislik okulunda bulunması garip nedense değeri bilinmeyen bir kişilik, dersi mutlaka alınası ve dinlenesi, geç kalanlara karşı tavrı ve dokundurması kzıgın olduğu durumlarda bile gülünesi şahsiyet
dersine severek gittiğim tek hoca
bilgisinden şüphe olunmayacak bir insan olmakla birlikte, tavrındaki asabiyet insana itici gelebilen ilginç hoca.
*
bence terbiyesiz bir adamdır. derse kendinden sonra her gelene laf eder. "bi daha olmasın" ayakları yapar. ama kendi yapacağı vizeye kendi söylediği, "5 dakka dahi gecikmeyin" dediği sınava yarım saat geç gelir. hiçbir açıklama yapmadan "yarım saat sonra başlıyoruz" deyip çay içmeye gider. ertesi haftalarda da gecikenlere atıp tutmaya devam eder.
(azwepsa, 05.01.2005 14:51 ~ 03.06.2006 13:40)
çerçeve insanıdır, sınırların dışına çıkanı sevmez. çıkarsanız vay halinize... not alamadığınız gibi, bir de sınıfın ortasında cümle aleme teşhir edilirsiniz. bir vize sonrası haşlamasında; çocuğum sen sınava dilbilgisi kitabı ile gel; çözmen gereken başka şeyler var diyerek, gülmekten yarılmama neden olmuştur.
adamdır. öğretim görevlisidir. tarihçidir.
dersi ne kadar iyi anlatırsa anlatsın sesiyle insanı yoran, derse konsantrasyon süresini yarıyarıya düşüren ilim, irfan insanı.
(lulu, 28.12.2005 21:06 ~ 04.02.2006 19:52)
dersini başından sonuna kadar dikkatle dinlediğim, anlatma şeklini çok doğru bulduğum, çok bilgili öğretim görevlisi. arada ters tavırları vardır (ayrıca aslında çoğu zaman çok esprilidir) ama bunlar gözardı edilip anlattıklarına yoğunlaşılmalıdır. keşke 80 dönemini de anlatsa da koşarak gitsem dedirtir ayrıca.
(kitty wu, 16.03.2006 14:42 ~ 17.03.2006 22:24)
çok laf sokuyor diye eleştirilen ama laf soktuklarına bakınca ben olsam ben de aynısını yapardım dedirten, tarihi her yönüyle anlatma gibi bir düstur edinmiş itü için önemli bir hoca (bkz:
bence). iyi ki ondan ders almamamı söyleyip duranları dinlememişim, yoksa onlar gibi çok şey kaçıracaktım.
(mazzo, 17.03.2006 19:24)
itü'nün malkoçoğlu'su. ingilizce sınavını veremediği için akademik olarak öteye gidemeyen adam. inkılap tarihi dersleri kabusum olmuştu ama zat-ı muhterem çok iyi adamdır aslında.
küçük dağları ben yarattım edasıyla kasım kasım kasılmasını seyretmesi pek eğlenceli olan insan.
bir de mühendislere karşı kompleksli olduğundan şüphelenmekteyim; genelde derslerde 'siz mühendisler..'le başlayan bir laf sokma çabası içindedir.
halbuki meb ne kadar aksi için uğraştıysa da tarihi ve tarihçileri seviyoruz biz hocam, kasmayın o kadar.
(genaro, 23.03.2006 00:32 ~ 00:33)
ders anlatımını ve konuları yorumlayışını takdir ettiğim, atatürk ilkeleri ve inkilap tarihi hocası. dersleri zevkli geçer. dersin 10. dakkasından sonra gelenlerle eminalp hoca özel olarak ilgilenir! onları en öne oturtup, ders boyunca, bir yolunu bolup laf sokuşturur. derste rahatlıkla soru sorabilirsiniz ama karşısındaki bir üniversite öğrencisi olduğuna aldırmayıp lise öğrencisiymişsiniz gibi tersleyip, ezebilir. bu duruma alışık olun; hatta bundan zevk almasını bilin. dersler bu sayade çok renkli bir hal alabilir...
ha bir de, üniversite hayatımda ilk defa sınıfta teker teker kaldırıp sözlü yapma olayını bu hocayla yaşadım. ama not kayıtlarına geçen bir durum olmadı, sadece alakasız cevaplarda hoca bir güzel ezdi gene...
(erc, 16.12.2006 01:04 ~ 01:05)
üniversite hayatımın ilk ff'ini bana bahşeden hoca..
derslerde otorite kurma çabası için ona buna sataşan derse geç geleni rgözleriyle yiyen bir tarihçidir.okuldaki diğer tarihçilere nazaran sınavlarında destan yazmaya gerek duymazsınız,zaten yazarsanız da sınavın sonucundan pek medet ummayın.ders dışında hoş muhabbet bir insandır kendisi, dersteki asi tavırlarını bi kenara bırakarak muhabbet eder sizinle.dersleri bir tarih dersine oranla cok eğlenceli zevkli geçer.hele bir de kafa atarım tribi kırıp geçirir adamı
akademik ciddiyeti bir yana yalakalara taviz vermediği için bile adam gibi adam gördüğüm, tek kelimesini kaçırmadan dinlediğim susuz tarih derslerinin hocası.
ders aralarında taşkışlanın orta bahçesinde
ömer tacir ile birlikte otururken gördüğüm, dersini çok ilgi çekici kılmasa da eğer tarihe ilginiz varsa zevkle dinlediğiniz, dersi her zaman tarafsız anlatan tarihçi. aynı zamanda soru sorduğunda cevap vermeyen, cevabı düşünüyormuş gibi yapan öğrenci tipini gözünden tanır, çünkü üniversitedeyken kendi de öyle yaparmış.
derste benle iletişim kurmak için yeni bir dil geliştirmiş hoca
-bırbırbırbırbır
(süzek, 17.07.2007 11:44)
sürekli yanında taşıdığı termosuyla ders anlatırken bir yandan çay-kahve herneyse içen, öğrencilerin kendi aralarında konuşmalarına takılınca kızma geyiklerini kendine göre uzatan ve can sıkan, hele bir de bi kaç kişiye taktıysa sınavlarda özellikle yerlerini değiştirip bir de başlarına gelip bekleyen; bütün bunlara rağmen keyfi yerindeyse dersi on numara anlatıp tarihten zevk almanızı sağlayan hoca.
ayrıca taşkışlayı sevdiği söylentileri dolaşır etrafta; bahar yarıyılında kendisini orta bahçede görüp ayaküstü muhabbet edebilirsiniz.