kendisinin cumhuriyet'e geçmesiyle sonuçlanacak sürecin başlangıcı. belki türksolu dergisine de yazar, bilemiyorum. lakin o akıllara zarar saf kan icraatlerinin hız kazanacağı aşikar.
@1769141 nolu giri ile geleceği aşikar olan gelişmedir. lakin henüz doğrulanmadı. ama eli kulağındadır. bundan sonraki isimlerin zikredilmesi, hedef gösterilmesi açısından sakıncalıdır.
edit: ayrıldığı doğrulanmıştır. aydın doğan ve ertuğrul özkök'ün ise ne denli kurnaz olduğu bir kez daha kanıtlandı. şimdi yılmaz özdil'i almışken kim çölaşan'ın kovulmasını akp baskısı olarak niteleyebilir ki? çok kurnazca demi
bir daha hürriyet gazetesinin yüzüne bakmamamı sağlayacak olaydır. ayrıca bu olaydan dolayı aydın doğan a para kazandırmak istemeyen hürriyet okurlarına gün doğmuştur. emin çölaşan ın aydın doğan yönetiminde çalışmamasıda iyidir zaten. artık zaman gazetesi ve hürriyet gazetesi arasında bir fark da kalmamıştır.
hürriyet olabilecek en falso hareketi yaparak kendini rezil rüsva etmiştir (ya da açık etmiştir desem daha mı doğru bilmiyorum).. emin çölaşan'a hiçbir zarar gelmez, tam tersine itibarını artırır, hürriyet'ten alacağı maaşa da ihtiyacı yoktur zaten..
ertuğrul özkök veya aydın doğan'ın çölaşan'ın işine son verecek kadar gözünü karartan şeyin ne olduğu merak konusu.çölaşan'ın işine son verilmesiyle ilgili bahsi geçen yazıyı genel yayın yönetmeninin basılmadan önce okuyup okumadığını sormak isterim.ayrıca bu yazının çölaşan'ın diğer yazılarından içerik olarak bir farkı olduğunu sanmıyorum.bence her şey daha önceden planlanmış olmalı zira emin çölaşan'ın boşluğunun doldurulması için yerine yılmaz özdil'in getirildiğini düşünüyorum.tabi özdil'in emin çölaşan'ın hürriyetten ayrılmasından sonra gazetenin tirajına ne kadar etkili olacağı bilinmez.
fakat hürriyet gazetesinin yetkili merciilerine sormak istiyorum,nerede sizin aile masası temalı reklamınıza uyan gazetecilik anlayışınız?
o ve onun gibi insanlar, bu ülkede gerçekleri konuşup, cesur davranıp, kimilerinin kirli çamaşırlarını ortalığa serdiği için öldürülmüş, yağmalanmış, sürülmemiş midir !!!!
hürriyetteki işine son verilmesiyle değil; ideolijisinden saparsa şaşırtmalıdır.
peki hangi yazısında ,işine gelmeyenlerin damarına biraz daha sert basmıştır.
türkiye'de basının özgür olmadığının en açık kanıtıdır. beğenirsin veya beğenmezsin yazılarını ama demokrat bir gazete olduğunu iddia ediyorsan her görüşe açık olmalısın, hoşlanmadığın habere veya yazara sansür koyamazsın. yazık çok yazık
internethaber sitesinin haberi "emin çölaşan kovuldu" şeklinde vererek olaya ne kadar üzüldüğünü göstermiştir. benim anlamadığım taraflı olabilirsiniz ama bu kadar da aleni olunmaz ki canım.
ertuğrul özkök'ün bugünkü köşesinde ipin ucunu gösterdiği durumdur:
"samimiyetle, duyguyla, bilgiyle, mizahla, tarafsızlıkla yapılan muhalefet, çifte su verilmiş çelik gibi oluyor.
ona kimsenin itirazı kalmıyor.
ama hakaret, iftira, takıntı, lakap takma, haksızlık gibi şeyleri muhaliflik gibi sunmaya kalktığınız zaman iş değişiyor.
onları okudukça şunu düşünüyorum:
bu tavır özünde iktidara muhalif değil, tam aksine müttefik bir tavırdır."
demokratız diyenlerin ne kadar demokrat olduklarının ispatlanmasında bu olay turnusol görevi görmüştür. madem bu kadar demokratsınız eleştiriye açık olmak lazım gelir. eminim, çölaşan'ın işinden atılmasını sağlamak öncedende demokrat insanlarımızın(!) beyninde vardı. fakat daha sağlam bir yer edinmeyi bekliyorlardı,bu gerçekleşincede icraata başladılar. bakalım demokrat insanlarımızın medyadaki kalemşörleri bu olaya nasıl yaklaşacaklar ya da bizimde akıbetimiz kötü olur deyip yanından bile geçmeyecekler.
medyanın yalakalıkta kendilerini ne kadar aşmış olduklarının kanıtıdır.. bu iktidar 5 sene sonra değişecektir, yazıktır, günahtır; dedirtendir..(tabii bizde bu kafa oldukça naaah değişir diyesi geliyor insanın ama, neyse.. pozitif olalım biz yine..) melih gökçek ve akp hakkında ne söylüyorsa haklıdır emin çölaşan.. hatta şimdi bin katını da söylese haklıdır dememe sebep olmuş olaydır.. ne kadar edepsiz olursa olsun doğruları söylüyor.. ben şahsen gün görmemiş süper küfürler döndürüyorum kafamda iktidara ve iktidarın mini mini melihciğine karşı... emin çölaşan bunları dile getirdi diye suçluysa bu ülkede medya halkın sesi değildir dedirtir bu olay insana..
hürriyet gazetesine tiraj kaybettirecek bir karar. zira ben dahil çevremdeki birçok kişi, sadece (bkz: bekir coşkun)ve (bkz: emin çölaşan)ın yazılarını okumak için bu gazeteyi satın alıyordu. bu durumda kendisinin (bkz: cumhuriyet)e geçmesi doğru bir karar olacaktır.