80 lerde yıldızı parlamış güzel ince sesli sarı saçlı maviş gözlü sanatçımız
aşkım aşkım dizisiyle kendini bitirmiş şarkıcı.
vakti zamanında
zeki müren,
ahmet özhan ve
ajda pekkan'la beraber türkiye'nin magazin boyutunu oluşturan şarkıcı
(mavio, 27.06.2004 14:51)
vakti zamanında mehmet ali erbil'in ilk eşi muhsine şehnaz kamiloğlu tarafından, mehmet ali erbil ile yatakta basılan şahıs. dolayısı ile mehmet ali erbil'in ilk boşanma sebebi
(mavio, 10.09.2004 21:27)
bak yeşil yeşil adlı şarkısını her dinlediğimde beni kendimden geçiren güzel sesli şarkıcımız
70'lerde yıldızı parlamış ince sesi gitgide kalınlaşmış, sarışın, mavi gözlü sanatçımız. iran'da defalarca konser vermiş, bir de farsça albüm çıkarmıştır. farsça icrası türkçe icrasına göre daha hoş. acaip akustik bir sanat müziği icracısı.
"sayın emel hanım" esprisinin kahramanı.
vaktinde polifonik müzik yapsaydı dünya çapında ünlü olurdu diye düşündüğüm sanatçı. birçok düşünce yoksunu güzel olduğu için ünlü olduğunu iddia etse de emel sayın türk sanat musıkisinin en ağır parçalarını vukuf ile yorumlamış, hele ki hafif müzikte aşmış, sanat müziğini popülerleştirebilmiş bir sanatçıdır.
el güzeli seçilen eski bir sanatçı.(bkz:
güzel elli kadınlar)
vakti zamanında elini öpüp başının üzerine koyan bir genci feci şekilde azarlamışlığıda olan türk sanat müziği sanatçısı.
21 şubat 2007 tarihindeki bölümü yeditepe üniversitesinde çekilen abbas güçlü ile genç bakış programına katılan gerçek bir sanatçıdır. tam karşısındaydım, sesi mükemmeldi, oldukça samimi ve içtendi, hiçkimseyi kırmadı, kaprisi yoktu, hiç yorulmadan uzun süre şarkılar okudu ve bizim de memnuniyetle eşlik etmemiz sonucunda çok sevindi. ben gençlerin bu şarkıları bilmediğini, dinlemediğini sanıyordum, beni şaşırttınız diyerek mutlu mesut bir şekilde program bitti. saatlerce öğrencilerle fotoğraf çektirdi usanmadan. işte gerçek sanatçı, asil bir hanımefendi nasıl olur hepimize gösterdi.
burun estetiğini türk kadınlarının fikrine sokan güzel sanatçı.
yazlıktaki komşumuzun kenidisine benzerliği sayesinde karısıyla evlenmesinin nedeni olan şahıs.güzel,hoş karakterli ve güzel sesli bir sanatçımızdır ve varlığı türk müziği için bir katkıdır.ayrıca tarık akan,münir özkul,zeki alasya gibi oyuncularla oynadığı filmleri de izlemesi oldukça eğlencelidir.
ününün bir kısmını da o incecik,narin ellerine borçlu olan hanımdır... kıskanırım ellerini...
(bkz:
el fetişizmi)
ah bu şarkıların gözü kör olsun şarkısını en güzel söyleyen kişidir..hayır o çıkışları nasıl yapıyor beceremiyorum olmuyor..işte emel sayın farkı da bu..
havaalanında karşılaştığım ve yaklaşık 1 saat aynı mekanda oturduğum, bu arada hayranlığımın iki kat daha arttığı hanımefendi sanatçı. bir insan anca bu kadar güzel, bu kadar asil, bu kadar içten, bu kadar alçakgönüllü olabilir. sesine zaten çocukluğumdan beri hayranım.
son zamanlarda yaptırdığı/yaptırmaya çalıştığı estetik ameliyatı nedeniyle ağzında hafif bir kayma olan, doğal güzelliğine bu sebeple leke sürdürmüş ses sanatçısı. insanın içinden "ah be bacım ne gereği vardı" diyesi geliyor. yine de o hali bile güzel.
çok güzel bir kadın.özellikle
mavi boncuk filminde güzelliğinin en yüksek noktasındadır.sesi de güzeldir.zamanında
tarık akanla çok yakıştırılmışlar ama beraberlikleri oldu mu bilemeyiz tabi.
sesi muhteşem br inceliğe sahip olup söylediği bazı şarkılar başkaları tarafından söylendiğinde hiç zevk vermeyip şarkıların ona has olduğu belli olamaktadır.
(bkz:
gideceğin yere benide götür)
(wadaa, 17.09.2007 20:38)
cenk ve erdem beylere göre canlı yayın telefona bağlantısında heyecanı keşfeden kişi.
türkiyenin en hanımefendi en asil
assolist'lerinden biridir.özel bir sesi vardır. çok alçak gönüllü, olduğu gibi, geldiği yeri hazmetmiş bir sanatçıdır. dudaklarından hep "keşke bir çocuğum olsaydı" cümlesini duyabilirsiniz. bu nedenle yeğenine çok düşkündür. ve tabi ailesine de çok düşkündür. gerçekten çok güzel bir yüzü vardır. her daim güler yüzlüdür,içtendir , samimidir.
(billy, 28.12.2007 14:48)
sesine, ama önce işvesine cilvesine hayran olduğumdur...
o hep şarkı söylesindir, ben izleyimdir.
nasıl hareketler, o ne güzellik bu yaşta...
mavi boncuktan beri halı kokan sanatçı.
(bkz:
umut sarıkaya)
daha çocukken (5-6 yaşlar) bile sesine,duruşuna hayran olunup taklit edilen ya da edilmeye çalışılan,çocukluğa dair çoğu fotoğrafta açık tv den şarkı söylerken gözüken,ve çocukluğun ilk gidilen konserinin o olması sebebiyle belki de hala yeri başka olan gerçek bir kadife sesli sanatçı.