emek hırsızlığı   

adana çık aradan

1. üniversite hocalarının sık sık büründüğü kimliktir efendim bu. sabaha kadar çalışırsınız, gözünüze uyku girmez sınavınız süper geçer, ama 80 alırım diye verdiğiniz kağıt size 35 olarak geri döner. tanımlanamaz uçan cisim olarak hocaya dönmek istersiniz ki bir işe yaramaz. oturursunuz aşağı.
    (neverwinter nights, 24.11.2006 12:58)

2. (bkz: kaynak belirtmeden alıntı yapmak)
    (dna, 24.11.2006 13:21)
  3. (bkz: plagiarism)
    (bkz: kemal alemdaroğlu)
    (twinkle, 24.11.2006 13:53)
  4. (bkz: bedava mp3)
    (tabudeviren, 24.11.2006 13:55)
  5. budur;
    (@!)!(@)"""""**|(@) (@)****|(@),

not : görülen şekil yattara'ya (©) aittir, her hakkı mahfuzduzdur, öyledir böyledir.
    (neverlander, 07.12.2006 01:07 ~ 27.02.2007 15:51)
  6. bir dosya paylaşım forumunda, hakkında yazılanları okuyup tüylerimi diken diken eden konu.

(alıntıdır)
    emek hırsızlığından bahsedilir durulur. sanatçılar diline dolamış, korsan yapılıyor falan. (...)
    söyleyecek çok şeyim var da söylenebilecek az söz var ne diyeyim.
    27 sene öğrencilik hayatı geçirdim. çok tembel veya çok aptal olduğumdan değildi hatta iddia ediyorum 'buna okul arkadaşlarım da ittifakla katılırlar' okulumuzun okunduğu dönemdeki en zeki öğrenci ben idim. neyse söylemek istediğim çok çabaladım. ingilizce öğrendim, almanca öğrendim, bilgisayar öğrendim, ekonomi okudum... liste uzar gider.
    bütün bu çabaların sonucu devlet memuru oldum aldığım maaş yaklaşık olarak aylık 750 ytl. ibrahim tatlıses'in benden çoook üstün tarafları var ki "çok uğraşıyor garibim 1 ayda falan zor kaset çıkarıyor" bir kasedi için aldığı para benim en az bin katım. valla bu emek hırsızlığıysa biri benimkinin hesabını versin. onun için elimden geldiğince kaset, cd falan almayacağım mp3 indiriyorum ve en az 500 kişiye bedava dağıtıyorum. filmler ve yazılımlar için aynı durum sözkonusu. (...)
    ve ben bundan suçluluk duymuyorum. holywood'a veya microsoft'a akıtılan bizim çalınan emeklerimize üzülüyorum. dürüst müyüm? kendime çok dürüstüm.
    (dedi ki normal, 31.05.2007 04:04)