|
|
- emeğin partisi.8 yıl önce kurulmuş olan sosyalist parti.önceden adı emek partisi idi.
(toumai, 03.12.2004 13:37 ~ 25.04.2006 22:02)
- lise 1 yıllarında "nedir bu siyaset kisvesi muğa goyum" diyerek bünyesine girdiğim parti..heyecanlıydım ilk başlarda.merak ediyordum,nedir enternasyonalizm?..nedir marksizim?..nedir leninizm?..ben bunları öğreneceğim diye heveslenirken bir de ne göreyim efendim?..elimize tutuşturdular bir dergi,okuyun gelin tartışalım..kardeşim benim daha götümdeki bok kurumamış afedersin?..ben ne anlayayım sınıfsal mücadeleden,mutlak özgürlükten..daha bir cafeye girip kız arkadaşımla çay içmek için anne babamdan zar zor izin alıyorum,kaldı ki halkın özgürlüğünü savunacağım?..bu ve bu gibi sosyalist geçinen partiler,bünyesinde bulunan gençleri sadece bildiri dağıtmak,gazete sattırmak,eylemlerde,mitinglerde bağırtmak gibi ayak işlerinde kullanırlar.
- (bkz: emep)
- sınıfın partisi
- (bkz: emek gençliği)
- kurulduğu dönemlerde mihri bellicilere ciddi biçimde karşı çıkan devrimci parti. son dönemde dtp çizgisindedir.
(atlantis, 10.03.2007 03:09 ~ 03.04.2007 12:28)
- dünyadaki devrimci demokrat hareketlerin aksine, türkiyedeki devrimci demokrasinin ağzına "marksizm-leninizm"mi alması ilginçtir. rus devrimci demokrasisiyle latin amerika klasik devrimci demokrasiye örnek gösterilebilir. ama mesela devrimci demokrat gelenekten gelen emep de birinci kategoriye (ağzına marksizm leninizmi alanlar kategorisi) girer. halkın kurtuluşu geleneğinden tdkpye oradan da emepe bu böyledir. tdkpnin içinden ayrılan "ekimciler" sosyalist devrimi savunuyorlardı. ancak emepin "yaşasın marksizm leninizm" demesi, hiç olmazsa leninist olduğu anlamına gelmemektedir. zamanında maocu bile olan bir gelenekten söz ediyoruz. bunun yanında, sol literatürde "uvriyerizm" diye de bilinen bir "sapma"yı da bünyelerinde barındırırlar.
burjuva demokratik devrimin "tamamlanması" gibi şeyler söyeleyebilirler. beklerim. ki söylüyorlar da: köylülüğü bütün ve homojen bir yapı olarak hesap ettikleri sabittir. artık dünyanın şu halinde de buna "proleter devrim savunusu" denememektedir.(ellaam, 07.04.2007 00:47 ~ 00:49)
- 22 temmuz 2007 seçimleri nde türkiye genelinde %0.08 oy almış parti.
- ilk adı emeğin partisiyken, 2005 yılı içinde emek partisi olarak değiştirilmiş olan partidir.
- (bkz: evrensel gazetesi)
(bkz: özgürlük dünyası)
(bkz: birlik ve mücadele)
(bkz: evrensel kültür)
- (bkz: emek partisi)
- çatı partisi adlı oluşuma sıcak bakan gruplardan biri.
(cylon, 06.07.2008 19:35)
- çatı parti düşüncesiyle solda birlik teorisi sunan ancak bu birliğin çatı söyleminden de anlaşılabileceği gibi belli kriterlerde oluşturulması gerektiğini söyleyen sosalist parti.
|