belki ilginizi çeker
  1. · camp club
  2. · yürüyorum düş bahçeleri nde
  3. · disco manço
  4. · çıkma teklifini reddeden kızla ilk karşılaşma
  5. · veda mektubu
  6. · aranjör
  7. · sözlüğe intihar notu bırakmak
  8. · zuzum
  9. · özgün
  10. · aeternum vale
gündem
  1. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  2. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · ahmet kaya
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  7. · dinde zorlama yoktur
  8. · aptalca ayrılma nedenleri
  9. · aşık olmak istemek

elveda  

sayfa  / 3
  1. özenti çağrışım
    (bkz. to bid you farewell)
    (bkz. a farewell to arms)
    (azureel, 03.08.2004 12:30)
  2. (bkz. sıçtıktan sonra boka son bir kez bakmak)
    (the weakest link, 10.09.2004 02:41)
  3. (bkz. veda busesi)
    (excalibur, 10.09.2004 10:05)
  4. dönüşü olmayan bir yola girerken, arkada bırakılanlara söylenen söz.
    (aqua, 09.02.2005 00:17)
  5. sanıyorum arapça el-veda kelimesinden gelmektedir. öyle düşünüldüğünde durumu biraz komikleştirmektedir. bununla birlikte kullanılmasında bir sakınca yoktur bence, zira bizim yüklediğimiz anlam farklıdır. alternatif olarak "hoşça kal" pek romantik görünmese de iyi bir temennidir. keşke her yanından ayrıldığımız insanın gerçekten "hoşça" kalabileceğine emin olabilsek. neyse canım işte bu da bir temennidir neticede.
    (neyapmali neetmeli, 31.12.2005 16:20)
  6. diğer veda sözcüklerinden çok farklıdır. çok daha derin manalar taşır. son vedadır elveda. sonsuza kadar sürecek belki de son veda... soğuktur çok. bazen ölüm gelir adamın aklına bu sözcüğü duyduğunda. kullanmamaya özen gösterilmesi gerek.
    (siyah, 16.01.2006 00:56)
  7. (bkz: elveda meyhaneci)
    (pandoranın email kutusundan, 16.01.2006 00:59)
  8. (bkz: namarie)
    (lillith, 16.01.2006 01:01)
  9. tarsus amerikan koleji' nin 1996 yılındaki orkestrası echo '96 ' nın şarkısı. camp club da her dönemin sonunda çalar bu şarkıyı. hüzünlü ve etkileyici bir şarkıdır. sözleri şöyle:

gölgeler gibi silik yüzün bende
    kazınmış eski hüznün kalbine
    "sen bile gidiyor musun?" gibi bakma bana
    ben konuşamıyorum

gözyaşım saklasın korkumu
    ağlamak isterken bile korkuyorum
    bir güneş, bir ışık, geri dönüş yollara
    durur yüreğim, eski günlerine

durdursan atsan zamanı uzak bir yere
    dönüşse çöller birer denize
    anlamaz ki şu yüreğim
    haline ağlar durur bir köşede

çaresiz düşmesin başın öne
    bir gün döndüm geri diyeceğim
    bir ağıt, bir rüya, bir dünya bıraktım sana ben
    gidiyorum..

bir ağıt, bir rüya, bir dünya bıraktım sana ben
    gidiyorum
    elveda....
    (charlienin dorduncu melegi, 30.01.2006 13:18 ~ 13:20)
  10. aşkın nur yengi'nin, 90'ların başıda çıkardığı "hesap ver" albümünden güzel bir şarkısı:

elveda sevgilim, sevgilim sana da elveda
    elveda bütün suçlara, bütün cezalara
    yolculuk zamanı yaklaştı, biliyorum
    bir yandan içimde bir şey acımakta

ah ciğerim yanıyor, her gün biri gitmekte
    ah yüreğim kanıyor, her an birşey bitmekte

haklısın, ben de çok değiştim
    ya sen başkalarıyla nasıl seviştin
    hayret hep aynı şey, hata nerde
    neden vedalarla dolu geçmişim
    (ubiquitous, 09.03.2006 03:09)
  11. animasal albümünün en iyi parçalarındandır.
    (bkz: anima)

sözlerini de yazayım tam olsun:

elveda...
    elveda...

üzerime geliyor sorgular, kaçtıkça
    daha da çoğalıyor kirliliğim, geçer sandıkça.

kaybetmek istemezdim, susmak istemezdim
    karanlık git,
    devinme kanımda

yolumdaki ayak izleri bana ait değildi
    ve en sonunda daldım yıkıntıma
    her şeyi gördüm yansıyışımda

kaybetmek istemezdim, susmak istemezdim
    karanlık, karanlık...
    elveda...

elveda...
    elveda...
    (siyah, 18.04.2006 23:23)
  12. canım yandı bir insafsızın elinden
    bekledim sevgini harcadım boşuna kendimi
    yarım kaldım yıkıldım ihanetinden
    utandım el gibi
    bal gözlüm affedemem seni
    elveda herşeyim git şimdi

yukarda allah var korkmaz mısın?
    sonun cehennemdir günahkarsın
    ben vazgeçtim senden eller alsın
    alışırım git şimdi

yarım kaldım yıkıldım ihanetinden
    utandım el gibi
    bal gözlüm affedemem seni
    elveda herşeyim git şimdi

bu şarkının, eski bir metin arolat şarkısı olması dışında bir özelliği yoktu benim gözümde [bildiğin konulu ayrılık şarkısı, bir takım şeylere çok sinirlenmiş vatandaş ruhu olsa gerek*].
    ta ki, claude challe'in hazırladığı buddha bar'ın cd'lerinden birisinde denk gelene kadar. 1999 senesinin albümünde yer almış mix, malik adouane'un shaft müziğinin ardından crossfade eylenmiş biçimde girince, neye uğradığımı bana şaşırtmıştır. kim giriyor bilemedim.
    (azureel, 13.10.2006 03:48)
  13. giden sevgili ise cehennemden gelen bir sestir.
    (deniz büyücüsü, 23.02.2007 10:17)
  14. "kalbim kan ağlıyor ama gene de inadım inat.. allaha emanet ol." demektir.
    (acemişansı, 20.04.2007 09:43)
  15. tek vuruşluk veda kelimesi.
    (anarsik kirmizi, 03.05.2007 00:26)
  16. anima nın en iyi başlayan şarkısı.
    içimde "elveda elveda" diye inleyen sesler duyma sebebi.
    (mara despina, 02.09.2007 01:08)
  17. (bkz: elveda de)
    (beşamel soslu brokoli, 02.09.2007 01:37)
  18. kartal tibet, selda alkor ve tanju gürsu'nun başrollerini paylaştığı (bkz: selvi boylum al yazlım)'la dahi yarışabilecek seviyede kaliteli ve güzel bir yeşim çam filmi. filmde ayrıca (bkz: münir özkul)gibi usta isimler de oyuncu olarak başgöstermektedirler.
    (psikologirl, 28.09.2007 23:59)
  19. el (imde olmayan) veda
    (burcumsu, 30.10.2007 22:23)
  20. el(inde olmaksızın )veda
    (burcumsu, 17.11.2007 18:29)
  21. bir anima şarkısı ki damardan verir müziği..
    (karamelize ekmek, 26.01.2008 00:29)
  22. gidiyor musun diye sorma bana. gönderen sensin. ne terk etmeyi istedim seni, ne de daha yaşamadığımız bu aşkın toprağa gömmeyi. senin kadar öfkeliyim bende senin kadar endişeli... bir dokunuşunla bin kenti yıkacak güç verirdin bana, ama inandıramadım seni. sen sorgularken beni kafanda ben gözlerinin içine bakıyordum kuşkuyla. bir tek sözün bağlardı beni sana, oysa sen hep susmanın koynunda...

aşkın içine bir kez girdi mi kuşku teslim alır bedenleri de. sütten çıkmış ak kaşık değildim ama yalanı sokmadım iki kişilik dünyamıza. o dünya ki bazen minicik bir odada bazen kentin ortasında şekillendi. nasıl da güzeldi... zaten varsın diye her şey güzeldi ama sen buna inanmadın. ah bu sorular. yaşamak varken sevdayı delice, niye boğarız sorunlarla? nasıl ikna edebilirdim seni? ben aşk dedikçe sen dur dedin. ben seninleyim dedikçe sen hayır dedin. zaten az konuşan sen olumsuz ne kadar sözcük varsa bulup çıkardın ortaya. ben bir şey diyemedim.

ne kadar zarar vermişim sana meğer... nasıl değiştirmişim seni. oysa hiç böyle düşünmemiştim. kimseye zarar vermek istemem ben. kimseyi olduğundan farklı bir hala getirmek istemem. ama öyle oldu işte. demek ki gitmelerin zamanı şimdi. çocukluğuna sığınır atlatırsın bu acıyı. ne sevişmelerimiz kalır aklında ne sevda sözlerimiz. rahat değilim diyordun ya rahat ol artık. gülüşlerini saklaman için bir neden kalmadı. tedirginliğinin sebebi de kalktı ortadan...

gidişim yürekten değil, zorunluluktan. sanma ki bu toy sevdayı başka kimliklere taşırım. sanma ki benden sakladığın gülüşleri yalancı yüzlerde ararım. seni de götürürüm yüreğimde. yokluğunu taşırım. bulup bulup kaybettim seni. ne yazık ki yoz-duman edemedim kuşkularını, ne yazık ki kalamadın bana. öpücüğümün kokusu kalacak kapının eşiğinde. kokladıkça bizi bir yanlışa mahkum ettiğini anlayacaksın.*
    (te5ir, 22.02.2008 22:40)
  23. (bkz: veda/@2225711)
    (closer, 10.03.2008 12:53)
  24. elveda denince aklıma ilk gelen rahmetli yıldırım gürses in bestelediği ve harika yorumuyla söylediği"elveda gençliğim,elveda ey hatıralar ,elveda mesut günlerim,ümit dolu sayfalar ,yine mevsimler dönecek,yine yapraklar düşecek, giden gençliğimiz,geri gelmeyecek"ayy içim ne kadar kötü oluyor.vedalar kötüdür ama böylesi bir besteyle de dile gelince daha da kötü.
    (aysigma, 01.05.2008 14:41)
  25. "haklısın ben de çok değiştim, ya sen başkalarıyla nasıl seviştin" cümlesi neden "elveda" denileceğinin bir örneğidir.
    sezen aksu imzası taşıyan 1991 çıkışlı "hesap ver" albümünden aşkın nur yengi şarkısıdır.
    (sezenehir, 09.07.2008 03:30)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil