|
|
- senelerdir hastası olduğumuz patates kızartmasının papucunun dama atılmasına neden olan, bira'nın kankası.
- normal patates kızartmasından daha çok yağ tutabilen daha lezzetli daha sağlıksız yiyecek
- beşiktaş kazan'da nefis sunulan birayla süper giden yiyecek.
(bkz. kazan)(chete, 03.04.2004 17:41)
- her güzel yiyecek gibi itü'de bulunmayan olsa da yesek
- dilek pastanesinde salatayla birlikte gelen tadından yiyilmeyen yiyecek..
(tenekeci, 18.06.2004 15:08 ~ 16.11.2005 00:02)
- diğer bir deyişle köylü patatesi (menülerde görürseniz şaşırmayınız)
- hele kabukları soyulmadan yapılmışsa tadından yenmeyen yimeh.
- kabukları soyulmadan kızartılan patatestir.anlam ifade eden bir yiyeceğe de dönüşebilir, öyle garip bir potansiyeli vardır kendisinin..
- (bkz: kızgın kumlardan serin sulara atlama)
- "patates kabukları hiç bu kadar lezzetli olmamıştı" dedirten nişasta yoğunluklu besin maddesi.
- dondurulmuşları, önceden 200 derece ısıtılmış fırında 10 15 dakika içinde orgazmik yiyecek kıvamına gelen, ev arkadaşımla bir numaralı besin kaynağımız.
(kornish, 16.11.2005 00:04 ~ 00:04)
- hiç umulmadık ortamlarda bulununca hem şaşırtan hem sevindirendir. yanınızdaki insanla yemek zevkiniz uyuyorsa birden yüzler güler. sıcak sıcak masaya geldiğinde iştahlı bir mutluluğa ve kahkahaya dönüştürür herşeyi.
(perdue, 16.11.2005 17:37 ~ 17.11.2005 16:07)
- -18 de şoklanmış , kabuklarıyla birlikte olmasının artı bir özellik olduğu şokunun kırıldığında hemen tüketilmesi gereken pişmeden de yenilebilecek(çünki şoklanmadan önce haşlanıyorlar) yanında olduğu her yemek içecek ve sosla müthiş keyif veren aperatif.
(jizel, 06.12.2005 16:38)
- dışı baharatlı harca bulanmış ve fırında yapılmış olanı efsanevi olan yiyecek
- menüye bakılır yemekler söylenir..birde elma dilim patates istenir..az sonra gelen garson arkadaşlar kusura bakmayın elma dilim patates veremiyoruz ustası yok şuanda der..
not:yaşanmıştır
- nevide yemesi ne alakaysa ayrı bi güzel olan güzel şey.
(bkz: güzel)
- happy moons adlı meksika restaurant zincirinde getirdikleri bir türlü çözemediğim müthiş sosla yenilen en sevdiğim patatestir kendileri efendim, kalamışta, kadıköyde, etilerde ve caddede şubeleri vardır, mutlaka orada yiyin, zira o patates değildir farklı birşeydir.
(bkz: bir yemeğe aşık olmak)(çakal, 15.06.2007 22:26)
- yemeklik olarak da kullanılabilen patates.
- etli yemeklerin yanına oldukça yakışır, yapılışı da oldukça pratiktir.
patatesler bol suyla yıkanır, hatta kabuklar fazla topraklıysa fırçalanması daha uygundur. yıkanmış patatesler kabukları soyulmadan ortadan ikiye bölünür ve 6-8 adet elma dilimi şeklinde kesilir. geniş bir kapta, zeytinyağı, kırmızı pul biber, sarımsak, kekik ve tuzla karıştırılır. karışımın emilmesi için bir süre kap içinde bekletilir.
patatesler fırın tepsisine dizilir. önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir. sıcak servis yapılır. afiyet olsun
- patates kızartmasından bin kat daha güzel olan yoğurt ve naneyle yenince çok güzel olan yiyecek.
- kullanımı hızla artan yiyecek. burger king'de dahi bilindik patatesle aynı fiyata yenebilen dünya harikası. tek kötü yanı, insan dayanamayıp hemen yemek isterse hacim olarak geniş olması sebebiyle geç soğuyup dile yapışabiliyor. biraz sabır..
- bira yanında en iyi giden mezelerdendir .
- evde yapmayı denemek isteyen olursa diye paylaşayım dedim:
ama öncelikle söylemeliyim ki evde yoğurt yoksa ya gidin bulun, ya da vazgeçin, yoğurtsuz pek çekilmez bu, sonra bana küfredersiniz.
efenim patatesleri alınız. mümkünse daha önce kullanılmamış bir bulaşık süngerinin tırtıklı kısmıyla patatesleri ovalaya ovalaya iyice yıkayınız. dilimlediğiniz patatesleri bir tavaya alıp, üzerine biraz sıvı yağ ekleyip sarımsak rendesi, pul biber, tuz, kekik gibi aromalarla patatesleri ihya ediniz, mıncıklayınız sonra onları. sabrınız varsa biraz öyle bekletmeniz iyi olabilir, ama yoksa önce fırını fişe takınız, sonra da tavanın altını en yüksek derece yakıp patateslerin neye uğradıklarını şaşırmalarını sağlayınız. karıştıra karıştıra biraz kızartınız. patateslerin sadece biraz kızarmasına özen gösteriniz, sonrası için planlarımız var çünkü. hoş zaten birazı biraz aşsanız o sarımsak rendesi parçaları yanıp kalır, kötü tat verir, ona göre yani.
şu an elimizde bir tava dolusu "daha kızarma aşamasına geçememiş, ancak biraz pişmiş patatesler var. süper. şimdi bir fırın tepsisi alıp o patatesleri dizin. yağın sarımsak parçası olmayan kısmından da biraz üzerlerine dökün, atın fırına gitsin. içi sanki haşlanmışçasına hafiften pişmiş olan patateslerin dışı da kızarıp kuruyacaktır fırında, tam da ağzınıza layık olacaktır. ben az önce yarım kilo kadarını yedim, oldukça başarılıydı diyebilirim. ama şunu da diyebilirim ki yağlı kağıdım olsaydı da patatese fırın aşamasında yağ koymama gerek kalmasaydı daha iyi olabilirdi. çünkü yağ koyunca kızarma evresi geçirdi patatesler, yanacak diye erken çıkardım. yağlı kağıt olsaydı fırında biraz daha bekletebilirdim, patateslerin kabukları daha kuru, daha çıtır olabilirdi gibime geldi, aklınızda bulunsun. ama mutfak bu, denemeden bilemeyeceğim. zaten içimdeki pisboğaz bu saatte elma dilim patates diye tutturmasaydı elimdeki olanaklarla evde bunu yapıp çok da beğeneceğimi de bilemezdim.
afiyet olsun
not: o değil de bu kadar basit bir şey için böyle kompozisyon yazdım ya, kendimi onun için de tebrik ediyorum.
- eskişehir de en güzel twenty six de yapılan yemelere doyamadığım patates
(jadore, 27.07.2008 23:02 ~ 23:02)
- çok lezzetli olması ve içinde ısıyı daha fazla hapsetmesi nedeniyle bir çok kez ağzımı yakmama sebep olan müthiş yiyecek.
|