görseller
elma şekerielma şekeri

belki ilginizi çeker
  1. · yıllardır yenilmeyen şeyler
  2. · kırmızı elma
  3. · naylon ayakkabı
  4. · 80 lerde çocuk olmak
  5. · elma sekeri
  6. · elma
  7. · içimizdeki çocuk
  8. · düdüklü şeker
  9. · elma şekeri
  10. · akide şekeri
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  2. · domuz gribi
  3. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  4. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  5. · marjinal isim meraklısı aile
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · banu güven
  8. · retina
  9. · hadi oradan sevsinler sizi

elma şekeri  

1. elmanın en tatlı hali.
    (makteo, 23.03.2004 22:23)
  2. (bkz. olsa da yesek)
    (athelas, 23.03.2004 22:25)
  3. yemesi tüm yüz şekere yapıştığı için pek zor ama zevkli şekere bulanmış saplı elma
    (dibap, 23.03.2004 22:26)
  4. çok güseldir ama bir türlü bitiremem nitekim sonuna gelmeden bayar yani o kadar tatlıdır.
    (mavi kedi, 13.04.2004 23:52)
  5. körfez savaşı sırasında, amerikanın türkiyeyi de savaşa çekmeye çalıştığı sıralarda türk komutanları tarafından yapılan benzetme, manası bölgenin elma şekeri benzeri bir şekilde tatlı olduğu fakat olayların içine girildikçe kazık yiyeceğimizi simgeleyen bir terimdir.
    (uniquemathematician, 13.01.2006 00:02)
  6. elmalar yıkanmamıştır ve ben evde daha güzelini yaparım bahanesi ile yıllarca yiyemediğim, ilk yediğim seferde şekeri çok tatlı, elması da çürük ve pütürlü diye attığım şeker. o günden sonra bir daha yemedim zaten.
    ayrıca (bkz: hayalkırıklığı)
    (chrystal, 10.05.2006 09:51 ~ 09:51)
  7. milli eğitim bakanlığı yayımlar dairesi başkanlığının çıkardığı 3 ayda bir yayımlanan çocuk dergisi.
    (fantastik karakter, 26.12.2006 19:28)
  8. youtube da çok hoş ve izlenilesi bir videosu olan şeker..
    (los lunes al sol, 27.01.2007 23:20)
  9. diyettekilerin meyve yiyorum mantığıyla yemesi durumunda kilolarına kilo katacakları en kalorili meyve.
    (gefn, 03.02.2009 17:33)
  10. şeker kısmının yanlışlıkla çürük dişe yapışmasıyla insanı oturduğu yerden fırlatan elma. tadına diyecek bir laf yok o ayrı.
    (seni kendime sakladim, 21.02.2009 01:31)
  11. ben mi bahtsız bedeviyim bilmem ne kadar aldıysam hepsi kurtlu çıktı şerefsiz yemedim yemem (bkz: tövbeliyim)
    (indrowus, 21.02.2009 01:31)
  12. bu şekerin üzerindeki jelatini sökebileni nasa direkt alıyomuş diyolar.ben diyenin yalancısıyım.
    (cyranodebergerac, 21.02.2009 01:32)
  13. çocukluğum iç burkan yaşanmamışlığı.

evet hiç yemedim şimdi eşek kadar oldum hala tadını bilmiyorum.
    neden hiç yemedim yedirmediler bilmiyorum. görünce beni hüzünlendiren yegane şeker.
    (pandekt, 07.08.2009 15:59)
  14. afiyetle yedikten sonra kışkırtıcı dudaklara sahip olunuyor. evet.
    hiç bir rujda yok öyle bir şey.
    (evinin kadını çocuklarının anası, 07.08.2009 16:01)
  15. genelde çürük, yumuşak, kurtlu elmaların kulalnıldığı; üzerindeki boyanın da tamamen ve tamamen meyve özünden bihaber kimyasal olduğu göz önünde tutularak çocukların fazla yemesini engellemek gerek. elbette çocuktur bu, ister ama sürekli bu boyalarla, çürük meyvelerle insanlara pislik yedirenlere bir dur demek lazım.

işte çözümü:
    0.5 kilo vişne, 1 kilo şeker, yarım litre su hep kaynatılır, dilenirse içerisine baharatçılarda bulunan kırmızı gıda boyasından eklenir (çocukları görüntü ile kandırmak lazım). kaynamakta olan karışıma daha önceden tahta bir çubuğa takılmış, sapı koparılmış elma bandırılır ve bir süre bekletilir, daha sonra soğuması için mümkünse dik şekilde bırakılır.

dipnotlar:
    -o tahta çubukları bulmak hiç zor değildir, üşenmezseniz eminönü'de 23 nisan bayrakları satan dükkanlarda var. (bkz: tahtakale)
    -elmayı dik şekilde tutmanın bir yolu: bulaşıklığa dizdiğiniz elmaları paket lastikleri ile yandan yandan bağlayabilirsiniz.
    -çocukları kandırmak için evde yaptığınızı çaktırmayın, çocuk bu ille arkadaşlarının yediğinden ister.
    -çekinmeyin siz de yiyin ama kaba bir hesapla bu şekilde yapılmış bir elma şekeri en az 400 kalori.
    (zeytin reçeli, 07.08.2009 16:08 ~ 16:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil