a nightmare on elm street *  

adana çık aradan

1. çocukluk dönemimizde çıkmış olup bir dönem korkudan altımıza yaptıran film, yönetmeni manyak wes craven, tabii şimdi serinin yeni bölümleri komedi gibi
    (bkz. freddy krueger)
    (greeen, 17.04.2004 12:31)

2. korku filmlerinin unutulmaz yönetmeni wes craven'ın korku klasiği. ilki 1984 yılında çekilmiş 6 bölümlük seri
    (srce, 27.10.2004 01:39)
  3. son bölümlerini korkmaktan çok gülerek izlediğim klasikleşmiş film.en sevdiğim kaçıncı filmdi hatırlamıyorum ama başlangıcında bir çocuk paso rüyadan rüyaya geçiyordu.uyandığını sanıp yine rüyanın içinde buluyordu kendini.bir de freddy nin tahtaya tırnaklarını sürtüp çocuğun tekinn kulağını patlattığı bir sahne vardı ki takdire şayandır.
    (amorph, 10.12.2004 01:02)
  4. küçükken her cuma korkudan g.tümü attıran korku dizisidir. hem feci korkup, hem de çılgınlar gibi izlerdim. bir de elimle gözlerimi kapatır parmaklarımın arasından ekrana bakardım. (salak mıyım lan acaba).
    (marla singer, 12.09.2005 00:09)
  5. toplam seri 8 filmden ibaret olacak yanılmıyorsam. bir yaşa kadar korkutabiliyor, bir yaştan sonra da güldürebiliyor. sadece ilk film wes craven'ın elinden çıkmadır. diğerlerini hep değişik yönetmenler yönetmiş. senaryolarını başkaları yazmış. bir süreden sonra bir bakmışsınız freddy krueger yalama olmuş, elm street de harleme dönmüş.
    (man on the moon, 12.09.2005 00:13)
  6. herçocuğun şarkısını ezberlediği film
    1-2 freddy geri geldi
    3-4 kapıları iyi ört
    5-6 al eline hacı
    7-8 uyuma deriz
    9-10 freddy geri dönnn işte bu sahnede çartt diye girerdi freddy ve o küçük ellerimiz ile gözümüzü kapatmamıza sebep olurdu. çocuklar için harika bir korku filmiydi.
    (damnlucifer, 12.09.2005 01:09)
  7. çocukluğumun korku filmi. abimle beraber izler sonra tırsa tırsa yatardım. böcekler, karanlık veya loş ortamların bendeki izlenimleri her ne kadar ürperti yaratmış olsa da asıl önemli unsur olan fredinin yüzü, sesi ve tabiki eldiveni o zamanlar beni benden almıştır.
    (jonpromie, 02.10.2006 15:01)
  8. (bkz: freddy nin bacısı)
    (yeşilçam, 23.01.2007 17:14)
  9. toplam 6 seriden oluşan bir korku sinema başyapıtı. wes craven dehasını tamamiyle ortaya koymuştur bu serilerde. kullanılan teknik ve izleyenin bilinçaltına gönderilen mesajlarla o dönemde etkilemediği canlı kalmamıştır kanaatindeyim. insanların rüyalarında yaşadığı korku dolu deneyimleri bu gücünü rüyalardan alan freddy ve oluşturduğu atmosferle filmde çok güzel harmanlamıştır. merdivenlerle dolu bir odada yukarıdan aşağıya koşuşturan kurbanlar, herşeyin ters döndüğü bir sahne, mahalleden kaçmak için arabayla uzaklaşan ama her seferinde aynı yere dönen ve bu kısırdöngüyü bir türlü kıramayan gençler, parkta şarkı söyleyip ip atlayan beyaz giysili çocukların insanda hissettirdiği gerginlik, tıpkı kabuslarımızda yaşadığımız gibi koşmak ama uzaklaşamamak olgusu vardır ki aklıma ilk gelen örneklerdir. korkunun yanı sıra meydana getirdiği karakterdeki komik ve sempatik özellikleride unutmamış, bunlarıda filmlerinin can alıcı sahnelerine yerleştirerek iki kere hayran kalmama neden olmuştur. elm sokağı kabusu sonraki dönemlerde yapılacak olan bir çok korku filmi içinde bir ilk ve örnek teşkil etmiştir.
    serinin son bölümünde film içinde film vardır. yönetmen bu bölümde işi abartmış ve yine çok farklı bir bakış açısıyla miladı dolmuş ve oyuncuları normal hayatlarına dönmüş olan elm sokağı serisini gerçek hayata taşımıştır. yani son bölümde freddy sinema perdesinden çıkmış, izleyenlerin ve hatta sinemada onu canlandıranların arasına inmiştir. tüm seriler izlenmeli, izlettirilmeli.

yakın zamanda freddy vs jason şeklinde yapılmış olan film masrafını kurtarsın bu kısır dönemde biraz para kazanalım düşüncesiyle, street fighter misali ryu vs ken gibi bir kapışmadan ibaret bayağı bir yapımdır. freddy efsanesine dokunaklı bir getirisi yada zararlı bir götürüsü olmamıştır. round 1 fight! şeklinde başlayan ve jason wins! brutality! ile sona eren kim kimi yener üzerine kurulu, elm sokağı ve jasonla büyümüş insanların kafasında oluşabilecek bu soru işaretinin üzerine gidecekleri düşünülerek yapılmış, öylesine birşeydir.
    (rene, 06.06.2007 13:26 ~ 13:31)
  10. (bkz: 22 temmuz 2007 seçimleri)
    (noscho, 22.07.2007 19:31)
  11. özellikle 1. ve 3. filmi çok güzel olan korku serisi. ilk filmde johnny depp de rol almaktadır. 1984 de ilk film çekilmiştir. robert englund efsanevi korku kahramanı freddy krueger ı oynayan oyuncuydu. ayrıca ilk filmin başrol oyuncusu nancy thompson üçüncü filmde de oynamıştır.
    (cyclops1988, 25.09.2007 20:10)
  12. (bkz: elm sokağında kabus u seyrederken uyumak)
    (theinvisiblehand, 06.10.2007 16:07)
  13. 80'ler ve 90'larda çocuk olanları korkudan titreten seri. çocukken karşısına geçip, ağzım açık seyreder, sonra da filmin yarısında uyuyakalmış annemi uyandırıp, "anne fredi bitti, televizyonu kapat" dermişim. o korkudan sonra, televizyonu kapatmaya götüm yemezmiş. e freddy korkusu bu boru değil. tabi ben hatırlamıyorum bu olayları o ayrı.

(bkz: annemin yalancısıyım)
    (ceyyar kermit, 06.01.2008 20:08)
  14. 2008 yılında hollywood tarafından tekrar canlandırılacak olan proje. bir neslin yorgan altından , altına işeyerek freddy izlemesi yetmememiş sanırım şimdi yeni nesli de freddy ile korkutacaklar. yakınlarınıza izletmeyin.
    (hplovecraft, 31.01.2008 15:15)
  15. öldürülmek istenen gencin tv'deki oyunun içine freddy tarafından hapsedilip zıplatılarak öldürülmek istenmesi gibi yaratıcı bir öldürme fikrinin işlendiği tek film sanırsam.
    (sphinks, 07.08.2008 12:51)
  16. serinin en beğenilen filminin ilk bölüm değil üçüncüsü (a nightmare on elm street 3: dream warriors) olmasında, senaryosunu frank darabont'un yazmasının etkisi büyüktür.
    http://www.imdb.com/...
    http://www.imdb.com/...

friday the 13th'e de el atan michael bay'ın bu seriye de sulandığı son haberler arasında.
    (electro, 07.08.2008 12:59 ~ 12:59)