elliott smith *  

adana çık aradan

1. geçen sene hayata gözlerini yuman müzik insanı. (bkz. melankolikler için playlist)
    (invisibleruh, 09.04.2004 21:19)
  2. sadece bronx ta yaşamasıyla bile gönüllerimize taht kuran, inanılmaz hüzünlü sesi, muhteşem şarkı sözleriyle beni hep etkilemiş olan, 21 ekim 2003 te 34 yaşında kendini bıçaklayarak öldüren, öldüğü haberini aldığımda kafamda bir yanma hissetmeme yolaçan kişi.arkasında roman candle, either or, xo ve figure 8 gibi herbiri birbirinde güzel albümler bırakmış olan sanatçı.
    (katil sincap, 20.06.2004 18:56)
  3. halen bir yerlerde hakkında bir haber okuduğumda, bir parçasını dinlediğimde midemde bir acı hissetmeme yolaçan, içimden abi sen ölmeden önce de yapıyodun bunu bize ne gerek vardı bide kendini öldürdün çilemize çile kattın dedirten, gözlerimin dolmasına yol açan az sayıdaki kişilerden biri.
    oh well, ok..
    (katil sincap, 20.06.2004 18:56)
  4. alternatif duygusal parçaları ile playlist'imden düşmeyecek olan saygıdeğer bir sanatçı..
    (zeus, 10.11.2004 15:25)
  5. waltz #2 gibi mükemmel bir eser vermiş sanatçı.
    tam daha derin araştırmayı düşündüğüm sıralarda intihar haberini duymuştum.
    sanırım kendini kalbinden bıçaklamıştı.
    yaşamalıydı.çok daha iyileri için...
    (felis, 23.11.2004 18:04)
  6. waltz #2 ile içimi acıtan kişidir. nasıl melodiler nasıl sözler yaratır bu kişi insan anlamaz, hüzünlenir.
    (marla singer, 17.08.2005 11:42)
  7. dinlerken hem huzur verip hep intihara davet eden,yeri dolmayacak müzisyen.summer of sam,waltz #2,tomorrow tomorrow bizi bizden alan parçalarından sadece birkaçıdır.
    (floydzede, 15.10.2005 15:40)
  8. ballad of big nothing gibi bir şaheseri yaratan kişi.
    (kusmuk, 16.12.2005 01:11)
  9. can't make a sound ve miss misery şarkılarıyla beni benden almış, önunde saygıyla eğildiğim müzik insanı.
    (panavision, 16.12.2005 01:28 ~ 19.01.2006 00:22)
  10. kim ne derse desin bütün itirazlara kulak tıkayacağım ve üstüne basa basa ulan bu adamın sesi ilhan irem'in tıpkısının aynısı demekten(bkz: let's get lost) geri kalmayacağım,hayatım boyunca olmuş ve olacak en önemli isimlerden biri.her gece uyumadan önce ve sabah uyandığımda kendisinden bir kaşık içerim her zaman.o da kaybolmak isteyip sözünün ardında duran,aynı zamanda ölümüyle arkasında gözyaşıyla hayranlarını bırakan,hiç bi zaman unutulmayacak,melodilerindeki gizli kalmış anlam,liriklerindeki acı tatla birlikte her daim iç çektirecek yegane insan.
    (sercekafasi, 28.03.2006 23:37)
  11. 34 yaşında kalbinden bıçaklayarak intihar etmiş olduğunu hatırladıkça insanın içi acıyo.bu kadar güzel şarkılar yazmış,söylemiş bir insan niçin,neden bırakır bizleri.(bkz: alameda),(bkz: everything reminds me of her),(bkz: cigarettes),(bkz: miss misery),(bkz: ballad of nothing),(bkz: jealous guy),(bkz: between the bars),(bkz: twilight),(bkz: coming up roses),(bkz: needle in the hay).....ilk aklıma gelenler.insanı hertürlü maddiyatçı ve dünyevi duygulardan soyutlayan ve nedense hüzünlendiren mükemmel şarkılar...iyi ki vardın,iyi ki varsın ve hep varolucaksın bu şarkılarla...
    (los lunes al sol, 05.01.2007 22:47 ~ 07.03.2007 23:09)
  12. yarın* yeni albümü piyasaya çıkacak olan merhum sanatçı..

(bkz: new moon)
    (colony of birchmen, 07.05.2007 14:01)
  13. (bkz: patti smith)
    (ben bilmem beyim bilir, 07.05.2007 14:30)
  14. depresif şarkılarını her dinleyişte "keşke intihar etmeyip o içinde yaşadığı acıları hüzünleri daha güzel şarkılarda bize anlatsaydı." ve "neden?" cümlelerini akla getiren sanatçı.
    "drink up baby, stay up all night."
    (bkz: between the bars)
    (yeni yazar, 27.05.2007 22:37)
  15. good will hunting in müziklerini yapan kadife sesli kişidir. genel kanının aksine favorim alameda dır.
    (ahmet, 30.07.2007 17:55 ~ 17:55)
  16. sadece depresif denilip geçilecek bir adam değil kanımca. ''cigarettes''in naifliğini, '' a song about you' ' nun umut fışkıran kuplelerini göz önünde bulundurarak niye öldün niye niye niye diye serzenmekten kendimi alamıyorum.
    ve de bu yaşıma geldim bir insanın kendini bıçaklayarak nasıl intihar edebildiğini hala çözemedim hem de ikinci darbede kalbini patlatarak. ölmeye kararlıymış diyelim...
    jeff buckley için söylenmiş olsa da elliott smith için kullanmaktan çekinmeyerek: ''how can someone so young sing words so sad?''
    (jelibonlar uçuşuyor, 16.09.2007 00:34)
  17. elliott smith (6 ağustos 1969 – 21 ekim 2003) amerikan şarkıcı besteci ve müzisyendi. gerçek adı steven paul smith olan sanatçının annesi ilkokul öğretmeniydi ve babası gary smith de elliott doğduğunda bir tıp öğrencisiydi. doğumundan 1 sene sonra anne ve babası boşanınca elliott annesiyle ve üvey babasıyla dallas’a taşındı. piyano ve gitar çalmayı küçük yaşta öğrendi. 1995 yılında müzik kariyerine başladı ve ilk albümünü ufak bir şirketten çıkardı. gelecek senelerde alkolizm, uyuşturu bağımlılığı ve depresyon yüzünden hayatı alt üst olan elliott’ın bu dönemleri müziğine de net biçimde yansıdı.

smith 34 yaşında los angeles, kaliforniya’da göğsüne aldığı iki bıçak darbesi sonucu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. o sırada birlikte yaşadığı kız arkadaşı jennifer chiba ifadesinde, olayın hemen öncesinde kavga ettiklerini ve kendisini banyoya kilitlediğini, işittiği çığlık üzerine kapıyı açtığındaysa smith’i göğsüne bıçak saplanmış vaziyette karşısında bulduğunu, bıçağı çektiğini ve smith’in yere yığıldığını, bunun üzerine 911’i aradığını söylemiştir. ölümü ilk başta intihar olarak yansıtıldıysa da aralık 2003’te yayınlanan resmi otopsi sonuçları bıçak yaralarının intihar sonucu mu, cinayet sonucu mu olduğunu açıklamakta yetersiz kalmıştır. ölümünden önce, altıncı stüdyo albümü from a basement on the hill üzerinde çalışmaktaydı smith. bu albüm, ölümünden sonra, 19 ekim 2004’te yayınlandı. ayrıca sanatçı hakkında bir kitap yazıldı ve ölümünden kısa süre sonra yayınlandı.

kaynak: lastfm

genelde şarkılarını depresyondayken dinlerseniz size çok şey ifade edebilir. hele ki şarkı sözlerini de anlayabiliyorsanız sizi daha derin hüzünlere de sürükler.. bi insanı tanımadan sadece o kadife sesini duyarak gözyaşlarınızı daha fazla tutamazsınız, kendini bırakır.. artık özgürdür..
    (portakallı haribo mahmut, 07.10.2008 00:33)