|
|
- oyunculuk kariyeri televizyon dizileriyle başlayan sonrasında bol ödüllü sinema hayatına terfi eden müstesna aktris. dengesiz, psikolojik sorun yaşayan kadın tiplerini başarıyla oynar.
(bkz: the last picture show)
(bkz: the exorcist)
(bkz: alice doesn't live here anymore)
(bkz: same time next year)
(bkz: requiem for a dream)
- sadece "requiem for a dream" filmindeki rolüyle bile önünde saygıyla eğilmeyi hak eden aktris...
- çok ama çok yetenekli bir aktristtir. 2000 yapımı requiem for a dream'deki sarah goldfarb karakterini insanın aklının alamayacağı ölçü birimleri ile ifade edilebilecek kadar iyi canlandırmıştır. hatta ben onun yerinde olsam "zirve budur, yeter" diyerekten sinemayı bırakırdım, kırmızı halıyı evimin önüne serer yedek anahtarı da halının altına saklardım. bahçemde organik meyve ile kasımpatı yetiştirir; tv'de julia roberts, reese witherspoon falan izlerdim.
requiem for a dream'i izledikten sonra scorsese'nin alice doesn't live here filmi aklıma geldi birden . bu acayip çağrışımın nedenini düşündüm bir süre. ilk önce yaşadığım beyin göçüşüne bağlasam da sonra aklıma kırmızı elbise geldi; hani sarah'nın içine sığmak için zayıflamaya çalıştığı ve bu uğurda hap kullandığı o elbise. "i will be on television" diyerek nevroza teslim olan sarah'nın ütopyası...scorsese'nin filminde de kırmızı bir elbisesi vardı ve burstyn o elbisenin içinde çok güzeldi. ayrıca evin önünde güneşlenip geyik yapma sahnesi de yine requiem for a dream'i hatırlatıyordu...bunların hepsi bir yana kendisinin oynadığı the exorcist, beni bir sarah goldfarb karakteri kadar gerememiştir; o kadar müthiş canlandırmıştır o karakteri.(setheleh, 26.11.2008 20:57 ~ 29.11.2008 02:16)
|