elle sinek yakalamak   

adana çık aradan

1. (bkz: lastikle sinek vurmak)
    (bkz: ben bunu gördüm)
    (gnarus, 12.05.2007 16:17)
  2. geliştirilmişi kamışla sinek yakalamak
    (undeadtr, 12.05.2007 16:33)
  3. (bkz: uzi ile sinek indirmek)
    (gnarus, 12.05.2007 16:34 ~ 16:34)
  4. farkında olmadan da yapılabilecek eylem.

duvara konan sivrisinekler genelde burulmuş mecmualar ile öldürülür ve o mecmualardan birisi de elle dergisi olabilir.
    (hansvoralberg, 12.05.2007 22:29)
  5. arkadaşlarımla bu işin tekniğini hiç tartışmamış olduğum için hayıflanırdım, artık bu eksiğimi giderebilirim. ben avucumu hafifiçe bükerek (kanca gibi yaparak) sineğin biraz üstüne getirirdim. sonra ne yavaş ne çok hızlı ama kontrollü bir çabuklukla elimi kapatırdım. elimin hareketinden ürken sinek havalanır ve lap diye avucuma girerdi. sonra da avcumun içinde kıpraşan o sinekten iğrenir elimi açarak sineği hemen geri bırakırdım. çocukken aklım gidip gelirdi benim...
    (recai pengül, 12.05.2007 22:31 ~ 22:31)
  6. insanların kendilerine eziyet etmek için geliştirdikleri bir çeşit avlanma yöntemi.

elimize alacağımız bir sineklik, gazete, mecmua, yastık vb. aletlerin yapacağı işi insanoğlu olarak bizler, tabi içgüdüsel bir davranış olarak, kendi bünyemize yükleyerek, defalarca da başarısız olduktan sonra sonuçlandırmaya çalışırız.

belki de göğe erene kadar da çalışacağız...
    (cadu, 12.05.2007 22:45)
  7. çocukların yapmaması gereken eylemlerdendir. küçükken bize öyle öğretildi en azından, tanımadığımız kişilerle değil sinek avlamak, konuşmazdık bile. ya da yapsınlar, global dünya, entegrasyon, sosyal hayat falan filan bunu gerektiyorsa bunu da yapsınlar. bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler. belki de avlanan sinek başına alınacak vergi ile biz de dünyanın sayılı ekonomileri(sayısız ekonomi var sanki, neyse) arasına gireriz.
    ayrıca : (bkz: elle gelen düğün bayram)
    (ornitrin, 12.05.2007 22:55)
  8. (bkz: elde sinekle yakalanmak)
    (adhamdeva, 17.07.2008 11:59)
  9. duyulan rahatsızlıktan kurtulmak isterken, rahat olma halinden uzaklaşmama isteğiyle karışık tuhaf bir eylemdir.. uzanıyorsunuzdur, bir sinek musallat olur.. kalkmak istemezsiniz, uzandığınız yerden elinizle sineği yakalamak için cebelleşirsiniz...
    (carpenoctem, 17.07.2008 19:28 ~ 20:20)