nickime yazdığı giriyi tamamen yanlış anladığım, nesildaşım yazar. duyarlılığına hayran bırakan, olgun düşünebilen, şahsımı mahçup edecek kadar anlayış sahibi bir insan. üç beş cümleden sorunu anlamış, çözmüş ve aslında eksi butonuna da abanmamış yazar.
muhabbetinden sıkı bir j.r.r. tolkien sever olduğunu anladığım yazarıdır(nickini de hesaba katmak gerekir tabi, ordan da anlaşılıyor). orta dünyadaki orcların kökünü kazımış fantastik bir arkadaştır.
gece adamı hani öyle eğlence hayatı felan bilmem ama itü sözlüğün gece kadrosundan. mesaiye kalanlarından yani. ayrıntı adamı biraz, öğrenme hırsı olan biri. eğer ikimizde aynı mesleklerde kalırsak olası meslektaşım.
ince bir espri anlayışı var mesela, beğenisini de, eleştirisini de dile getirebilen biri. neden ya da nasıl sorusunu soranlardan. geleceğinin parlak olduğunu rahatlıkla söyleyebileceğim 5.nesil iyi yazar.
klişe bir giri olacak.. elladan hakkında birkaç bilgi verip onları kendime bağlayacağım ama..
neyse aynen böyle olacak..
kendini sürekli güncelleyen ki dolayısıyla sözlüğü de türlü türlü konularda güncelleyen
kendisiyle aynı semtte , mahallede oturduğumuz
gitar çalan , şarkı söylemeyen
benim için bir dönüm noktası olan bir anda gereken cesareti bana veren ,
hoşsohbet arı..
pff.. berbat hissediyorum..
iyi adam demeye getiriyorum yani..
nickinin ne anlama geldiğini bilemediğim ama bende hoş bir izlenim bırakmış, beşinci nesil yazardır kendileri. nick altına yazılanlara da artı oy verirmiş.
(bkz: reklamın iyisi kötüsü olmaz)
kapsamlı düşünme yeteneğine sahip yazar. yaşadıklarından birazcık söz ettiğinde, tek cümleyle özetini yapar, şaşırır kalırsın. sıradan bir cümle değildir bu, ancak bu kadar güzel anlatılır. tatilden, uzaklardan yazdığında, nasıl olur da yüz yüze konuşmuş gibi yoğun hissettirir bir insan? yarım saat görüşsen, saatler geçmiş kadar rahatlatır. yaşça büyüklerine bile terapi etkisi yapan olgunluktadır. o, konuşmadan bile anlayandır.
internet dostlukları hakkındaki tüm olumsuz ve sabit düşüncelerimi, yerle bir etmiş yazar. beni istemeden kırdığını söyler hep. tanışmamızı borçlu olduğum kırgınlıktır bu. kırılan kalp, ancak bu kadar kusursuz onarılır. kırdıysa da, iyi ki, kırmış. koskoca insanların bile sahip olmadığı olgunluğuyla, adam gibi adamdır, tarifsiz bir huzurdur o.
benim ona verdiğim ama onun bilmediği adla elyadan tunuvyel. yaklaşık bir senedir tanıyorum kendisini. altıncı nesil yazarların büyük kısımının maalesef mahrum kaldığı itü sözlük chat fasilitesi sayesinde başladı bu tanışıklık. o kadar vakit geçti aradan ama ne ben onun adını bilirim ne o benim adımı. ama sözlüğün mesajlaşma arabirimi sayesinde sürekli irtibat halinde olmuşuzdur. şimdi çoğu kişi der ki "e bundan bize ne lan ibnetor?". evet haklısınız ama durun açıklayayım. yıllardır sözlükte nickaltına giri girme yoluyla birbirini öven sözüm ona sıkı arkadaşlardan haz etmediğimi belirtmişimdir. ama bu zaman içinde sözlükte tanıştığım pek çok haribo iki defa mesajlaştıktan sonra "ağbi bi nickaltı girsene ya bana" tarzı anlamsız isteklerde bulunmuşlar ve kıramamışımdır. şimdi düşününce; "ulan sözlükte zaten adam gibi iki üç tane arkadaşın var, madem nickaltı giri girmek bu kadar önemli bir şey bari yapacaksan onlara yap bu kıyağı" diyorum ve ortaya bu giri çıkıyor. seviyorum bu arkadaşı ben. sözlükten kopma noktasına geldiğim zamanlarda beni tekrar cesaretlendiren kişidir kendisi. "bifteğin yanında garnitürüz" dedim bir keresinde, "olsun abi bizim tadımız daha güzel" gibisinden bir şeyler söyledi ama tam da hatırlamıyorum ne dediğini. velhasıl kelam doğumgünümde kargoyla peki yollayacaktı, hala yollamadı lavuk. çok kötü bağladım ama adetim değil, normaldir.
hangi insan düzgün, hangi insan değil, onu yanına koyarak anlayabileceğiniz ölçüdür. çok az rastlanacak kadar düzgündür çünkü. bu düşünceyi kendini anlatarak, överek oluşturmamıştır kafamda. buna gerek duymamasıyla göze çarpması önemli olan. sözleriyle yol gösterir, kişiliğiyle de yanlış insanları fark etmeyi sağlar. elimin tersini kullanmayı öğretmiştir, kimilerini itmek için.
şu hayatta, ailen kadar önem verdiğin insanlar olur ya, gerçekten değerlidir hani. kapıyı çalsa, sonuna kadar açacağın, hiç atlatmayacağın, öncelik vereceğin, hep hayatında kalmasını istediğin insanlar. o, budur benim için.
gerçekten iyi yazar. cümlelerinin büyüsü bir başkadır onun. çünkü, yazdığı gibi davranır, davrandığı gibi yazar. zerre çelişme göremezsin kişiliğinde. bu yüzden her cümlesinde o, karşındadır adeta. yazıları, kulağına ses gibi gelir ve okumazsın da, dinlersin sanki onu.
"kişilik, karakter, zeka ve sonsuz anlayış kimde var?" deseler, hiç tereddütsüz işaret edeceğim ilk insandır o. hatta tektir.
her konu hakkında konuşabilen, herşeyden önce mantıklı yazılarıyla 'hakkaten ha, valla ya, aynen abi' şeklinde cümleler kurmama sebep olan yazar. iyi bir yazar. takip edilmektedir, haberi olsun.
edit: swh konusunda içimi okuyan büyük yazardır bu arada, unutmadan söyleyelim.
şöyle bir göz attım da yaklaşık bir yıllık bir tanışıklığımız var kendisiyle.
yüzyüze tanışıyor olmasak da benim için hakkında az çok fikir sahibi olunan bir insan yani elladan.
sözlükte ve nette uzun uzadıya zaman geçirdiğim vakitlerde, incelediğim hemen her şeyi belki bir başkasına da lazım olur diyerek, şöyle copy paste olmadan iki kelime anlatmaya çalışırdım.
elladan da öyle bir adam işte, objektif bir gözle yazılmış, teknik bir çok girisini okumak, gündelik bir dille anlamak mümkün.