elixir   

adana çık aradan

1. gitar telleri üreten bir firma.
    (petrucciante, 28.12.2005 21:31)
  2. (bkz: iksir)
    (palanthaser, 28.12.2005 21:40)
  3. 1983'te kurulan nwobhm grubu.
    (geceninpencesi, 25.03.2007 18:16)
  4. (bkz: ab - ı hayat)
    (kitiara uth matar, 25.03.2007 18:20)
  5. kullandıkları nanoweb teknolojisi ile telin parlaklığını koruması hususunda rakiplerinden bir adım önde olan firmadır.
    (legatus, 07.07.2007 16:31)
  6. elixir, inanca göre içen kişinin bir daha ölmeyeceği yaşam iksiri.
    (ophy, 07.07.2007 16:39)
  7. (bkz: ixir)
    (dirtypain, 07.07.2007 16:40)
  8. engin gitar bilgimle söyleyebilirim ki,kaygandır bu teller,perdeler arasında geçişi kolaylaştırır,elleri tahriş etmez,bebek poposu kıvamında parmak uçlarına sahip olursunuz.

not: gitar ney? ben bateri çalıyorum. bayanlara selam eder gibi yapıp kaçarım. (aha şu baktı galiba)
    (yata yata paslandık, 12.11.2007 22:29)
  9. kullandıkları teknoloji ile ömrü iki kat uzun teller yapan firma. lakin şöyle de birşey var. bas gitar telleri için konuşmam gerekirse ömrü gibi fiyatı da iki kat. başka herhangi bir telden iki takım alınıp arada değiştirerek aynı zamana ulaşılabilir. fender jazz bass üzerinde tecrübe ettiğim bu teller üzerindeki kaplamadan dolayı sarımlarının kaybolmasıyla bütün mid(orta frekans) sesleri yok etti. bu da köprü manyetiğinin o tatlı mid frekansından bütün olayını alan fender jazz bass üzerinde afedersiniz ama bir boka benzemedi. bir şekilde idare edip değiştirme zamanım geldiğinde dr strings * kullandım ve arasındaki sound farkı inanılmazdı.
    üzerindeki preamfiyle dengelerim ve slapte elde edilen güzel soundundan faydalanırım diyerek yamaha trb üzerine taktım. yine aynı dertler aynı tasalar çıktı. mid manyağı yamaha trb ıı bile sadece tiz ve bas frekanslardan oluşan garip bir alet oldu.

ne bileyim belki de ben kitlediğim ve önyargıyla yaklaştığım için böyle geldi. tonunu soundunu ve hissiyatını seviyorsanız saygım sonsuz ama sadece ömrü iki kat diye kullanıyorsanız parası da iki kat.

not : elleri tahriş etmemek amaçlı değil lakin kayıtlarda perdeler arasında geçiş yaparken çıkan istenmeyen sesleri engellemek için üretilen sarımları tamamen örtülü kayıt telleri mevcuttur. hissiyat olarak ne kadar daha yumuşak olsa da elixir teller de tahriş eder. zaten elektrik gitarların sarımsız olan alt üç teli aynı teknolojide olup benddir, acelitedir yardırınca parmaklara zeval veren teller bunlardır.
    edit: bu kayıt telleri birçok markanın vardır. elixir de dahil.
    (jellyjam, 17.11.2007 18:14 ~ 18:15)
  10. marvel evreninde bir mutanttır. asıl adı joshua foley'dir. elixir, henüz ana takıma geçememiş, öğrenci konumundaki mutantların oluşturduğu new x-men takımının bir üyesidir. bilinen 7 omega-level mutant'tan biridir. organik maddelerin biyolojik yapısını değiştirme yeteneğine sahiptir. çizgi romanda genelde bu gücünü "healer" (iyileştiriyor milleti işte) olarak kullanır, fakat bir de dark side'ı vardır elixir'in. güçlerini ölüm için de kullanabilir yani.
    (noscho, 11.12.2007 14:45)
  11. fiyatı diğer tellere oranla bir hayli pahalı,ama kalite bakımından da diğerlerinden bir o kadar kaliteli olan teller üreten firma.aynı telle 3 ay pas yüzü görmeden gitarımı kullandığımı bilirim bunun sayesinde (höst).
    (henrikırinkıl, 10.11.2008 19:39)
  12. (bkz: omega level mutant)
    (cyclops1988, 10.11.2008 19:55)
  13. zamanında raksnet zurna kanalındaki operatörlerden birisi.
    (excessive, 10.11.2008 20:04)