|
|
- ingilizcesi elite squad olan bu güzide filmimiz mutlaka izlenmeli. rio polisinin özel harekatçılarına aksiyon/macera/belgesel tadında bir bakış bir görüş filmidir bu. keşke sinema konusunda otorite olsaydım da "tek kelimeyle şaheser" falan yazıp kaçabilseydim. haddim değil ama diyorum evet.
filmdeki tek eksik sonlara doğru bir sahnede, bacaktan kurşunu yedikten sonra yüzüstü yatan elemanın göte aldığı kurşunun arkasından yaşanan
eleman: playboy playboy ile...
nascmnt: playboy da kim? ne playboyu?
matias: efendim ben kim olduğunu biliyorum
diyaloğunun hemen bitmesi. keşke matias "ben biliyorum" dedikten sonra nascimento "bu iyi oldu işte" deyip yatan ibnenin kafasına bir şarjör boşaltsaydı da ben de tatmin olsaydım. gerçi filmin son sahnesi bu eksiği az da olsa kapadı.
ayrıca (bkz: city of god)*
ayrıca2, i love cpt nascimento.(hector, 06.04.2008 20:14 ~ 20:24)
- cidade de deus'a benzemesinin yanından onun kalitesinden uzak kalmış bir film
matias'ın gözlükle özel polis birliğinin başına getirilmesi öncesinde uyguladıkları bir sürü saçma eleme yönteminin yanında gözden kaçmış olsa gerek
- (bkz: bope)
- cidade de deus ile karşılaştırılmaması gereken film. anlatılan hikayeler zart zurt farklı. tropa de elite hakkını veren harikülade bir film. zaten favela filmleri hep iyi olur ne hikmetse.
- - (bkz: @49730) anahtar kelimelere bakalım; rio gettoları, uyuşturucu çeteleri, 90 lar.
- bu filmimizin anahtar kelimelerine bakalım; rio gettoları, uyuşturucu çeteleri, 90 lar.
biri diğerinin yeniden çekilmesi olan filmler -dahil- birbiriyle bu kadar alakalı iki film daha getirebilenin alnından öpüyorum. ben ikisini de izledim, ikisini de çok beğendim, ikisinin de aynı olayı farklı yerlerden anlattığını düşünüyorum. birisi çetelerin içinden, birisi polisin içinden.
cidade de deus'a ayılıp bayılanların pek çoğusunun bu filmi beğenmemesine sebep olarak da polisin şiddet kullanmasını öven bir film olmasına bağlıyorum. matias'ın üniversitede tartıştığı elemanlar aklıma geliyor, ehe ehe diye gülüyorum.
- cidade de deus'a benzer yanları olmasına rağmen iki film arasındaki farkı da görmemek elde değil. cidade de deusda daha çok olayları, bilhassa 60'lardan 70'lerden gelerek görüyoruz, neler olduğuna dair en azından fikir ediniyoruz. burada ise daha çok bope'un gözlüğünden rio sokaklarını izliyoruz, raconu öğreniyoruz. cidade de deus kadar sürükleyici mi? bence değil ama aynı halkada farklı bir açıdan olaylara bakmak da güzel oluyor.
örneğin bu filmde cidade de deusdaki kadar velet görmediğime, dakika başına birinin birini vurmasını izlemiyor olmama sevindim. sürekli koşuşturma, bağırış cığırış bu filmde de var. hayır rioda bu kadar otun, karı kızın, son derece rahat dans müziklerinin çıktığı memlekette güzel bir film çekilecek de izleyebilecek miyiz, merak ediyorum.
cidade de deus, cidade maravilhosa. karnaval var bereket.
|