|
|
- kalem kutusu üreten bir firma
(mavio, 27.06.2004 23:21)
- başlığı görür görmez sinir yüzünden ekrana kafa atacaktım.
ing:seçkin, üstün, güzide gibi anlamlara gelir.
en iğrenci ise bu ayrımın, önüne gelen her ortamda ortaya belli bir kişi / kişilerce atılmasıdır.ben / biz elitiz şeklinde.tamam kardeşim dışarıdan 1 kişi bile ortaya atsa o söz konusu kişiler için amenna ama kendini ilan etme yok mu işte... tabi kendini kim önce "elit"(!!!!) ilan ederse o elit olur ya zaten.
özellikle toplumda elit insan kavramı en çok insanın katliam damarını kabartır, zira toplumdaki diğer insanlara göre kendini "elit" gören zihniyeti doğrudan mezbahaya göndermek gerekir.
yani neymiş efendim; kimse kimseden daha üstün değil, sadece daha çok varlık ve güce sahip olabilir.
- (bkz: elit çikolata)
- ''elit'' kelimesi fransızca kökenli bir kelimedir. bir sınıfın, bir topluluğun ya da bir etkinliğin sıradan olmadığını, üstün olduğunu ve asil olduğunu belirtmek için kullanılır.
osmanlı imparatorluğu zamanında fransız aydınlanmasından etkilenmiş türk aydın sınıfı tarafından türkçe jargona eklenmiştir. iddia edildiğinin aksine ingilizce bir kelime değildir ve hatta ingilizce'de ''elit'' diye bir kelime yoktur. buna karşın ingilizce'de buna en yakın olarak türkçe'de 'elit' veya 'seçkin' ya da 'asil' dediğimiz 'distinguished' ve 'noble' kelimeleri vardır.(sakpinar, 16.02.2007 17:41 ~ 22.02.2007 19:39)
- (bkz: elit dolaşımı)
- klasik ve jazz müzikten tiksineni kapsamına almayan sıfat.bu da hayatım boyunca elit olamayacağımın garantisidir.
(bkz: benim için üzülme)
- saygınlık, hayran kitlenizin olması, imrenilmek,ego tatmini, .... ve bunların bittiği yerde ise insanlar - el- inin tersi ile -it- iveriyorlar. el gidince ortaya pek saygın bir nitelik kalmıyor.
- bornova büyükpark'ta bulunan bir restoran adı,hatta merkezde bir de pastaneleri var.restorandaki bütün yemekler süper. özellikle salataları. içinde ayçiçeği çekirdeği bile var. serviste hele hiç kusur yok. yemeğin üstüne tatlı ve içecek ikramlarıysa cabası. tavsiye edilir.
(bkz: reklamlar)
|