|
|
- çok çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilebilecek bu olaya "kızgın tava sapı ile sağ elini yakmak" örneği ile denenmiş bir tarif ile açıklık getirmeye çalışacağım.
gerekli malzemeler:
tava,
eletrikli ocak (yanyana 2 tanesi kullanılabilir durumda),
akıl (baş hizasından bir karış havada olacak)
hazırlanışı:
4 lü ocağın kendimize en yakın 2 tanesinden birinin üzerine tavayı yerleştiriyoruz. sapını kendimize doğru çevirmiyoruz. neden çünkü çarpıp devirebiliriz tavayı. tedbirli (!?) olmakta fayda var. onun yerine tavanın sapını yandaki ocağın üstüne gelecek şekilde yana çeviriyoruz.
işte şimdi en önemli adım geldi: tavanın üzerinde durduğu ocağın değil de hemen yanındaki ocağın altını açıp, bu durumu farketmeden diğer işlerle uğraşmak üzere uzaklaşıyoruz ocağın başından.
(görsel: elini yakmak/8861)
tavanın ısındığına dair ses ve koku gelince tavayı sapından tutmaya yelteniyoruz. işte parmaklarınızın, yandaki ocağın üzerinde kızarttığınız tava sapı ile buluşma anı. üzerine canınızın acısı ile çığlık atarak servis yapabilirsiniz.
sağ elin baş parmağı dışındaki 4 parmağınızın iç kısımları pembeleşinceye kadar kavrulup, baloncuklar oluşacak kadar suyunu çektiğinden, saatlerce uğraşıp sol el+sağ baş parmak ile ıkına ıkına yazarsınız bu durumu.
evde ya da herhangi bir yerde denememenizi öneriyorum ama çok isterseniz de tarifi verdim diye sorumluluk yüklemeyin bana, hiç kabul etmem.
(bkz: sözlüğü günlük gibi kullanmak)
- 200 derecede ısınmış bir fırının o demirden kıvrım kıvrım kıvrılan çubuklarına elinizi yapıştırmanızla beraber çıkan cızırtı seslerinden sonra bambaşka anlamlar yükleyebiliyorsunuz bu kelimelere.
|