|
|
- karizma yapmak uğruna , eline ispanyolca sözlüğü alıp, "a" harfinden başlayarak sözlüğe döktürme olayıdır... pek tasvip edildiği söylenemez...
- her ne kadar itu"sozluk" olsa da, gerçekten sözlük amacı taşıyan girilerin yetersizliğini görüp, ispanyolca-türkçe kısmı da benden diyerekten girişilen gereksizlik
- şu anda yeni butonuna basınca sinir olduğum şey...
(bkz: acordar)
(bkz: aceptar)
(bkz: acomodado)
(bkz: acomodacion)
(bkz: acometida)
(bkz: acoger)
- kendini sözlük camiasının dilsel gelişimine adamış idealist kişinin yaptığı şey
- (bkz: entrar contenendo el diccinnario espanol)
- insanda "cümle kurmaya ne zaman geçicez öğretmenim?" diye sorma isteği uyandıran (ama sonra hemen vazgeçilen) durum.
ya da (bkz: benim adım hıdır elimden gelen budur)
- (bkz: poner el contenido del diccionario español)
- (bkz: don sensin, kişot da sana girsin)
- ben yokken ispanyolca hükümdarlığımın sınırlarından kaymaya çalışan bir kişinin eylemidir. fakat ben ispanyolca giri girmem, girene yardımcı olurum.
- faydalı bir eylem.
- yarın da devam etmesi olası eylem.(bkz: buenas noches hasta luego)
- fenerbahçeliler için amme hizmeti olduğuna inandığım eylem.nitekim ortega gitti memleketine.o yuzedn pek faydası yok artık.arapça kelimeler girilirse mubarek ramazan ayında daha hayırlı olur kanaatindeyim
- bir kısım sözlük yazarlarımızın ''tematik çalışma bu, beğenmiyorsanız daha iyisini yapın''diyerek destek verdiği eylem.ben de dünyadaki ülkeler ve şehirlerinden oluşan tematik bir çalışma yapma hazırlığı içerisindeyim.güç topluyorum.
- "bu ne len "dedirten durum..sözlüğü tam bir sözlüğe çevirme sevdasıdır.boş yere giri sözlüğü doldurmaktır.
- tenha saatlerde yapıldığı tadirde zararı olmayacak eylem. bununla birlikte birsürü online ispanyolca sözlük varken kanımca pek gerekli değildir.
yalnız şu var ki, kimse böyle bir çalışmayı kınamaya kalkışmamalıdır. sonuçta girilen şey somut bilgidir ve sözlüğün konseptiyle gayet ahenkle dansetmektedir. itü sözlüğü ispanyolca sözlüğe dönüştürmek gibi serzenişler abesle iştigaldir. yine ispanyolca giri silsilesi olacak mı endişesi taşıyanlar önce başlık açarken dikkat edilecek unsurları öğrenseler hiç fena olmaz.
- (bkz: aynı anda iki işi birden yapabilmek)
ben de elime sigara falan alıp giri girebiliyorum misal.
|