elin üzerine yatmak   

adana çık aradan

1. sabah uyanıldığında elinizin yerine size bağımlı bir et parçası olduğunu hissetmenize neden olacak eylem. panik yapılmamalıdır. ele kan oturana kadar hareket ettirilmemelidir. eğer uzun süre el üzerine yatılmışsa kangrene kadar gidebilir tehlikelidir.
    (hansvoralberg, 24.04.2005 12:50)
  2. gecenin karanlığında uyanıp birşeylerin eksik olduğunu farkettiğim, el yordamıyla diğer kolumu bulduktan sonra çizgi film yöntemleriyle (tutup havaya kaldırıp bırakarak) canlılığını sınadığım ve kulağıma gelen "pat!" sesinden başka birşey algılamayınca yusuf yusuf nidaları eşliğinde dua etmeye başladığım ve kolumu ovmaya giriştiğim macera. bir kere o duyguyu yaşadıktan sonra azami dikkat etmeye ve sahip olunanların da kıymeti bilinmeye başlanır.

yokluğunu hayal bile edemediğiniz şeylerin eksikliğini (dolayısıyla kıymetini) hissettiren güzel bir tecrübedir ayrıca.

benzerleri için;
    (bkz: bacağın alçıya alınması)
    (bkz: yüz güneşe dönük uyumak)
    (goyathlay, 24.04.2005 13:24)
  3. elinizin durduğu yere göre tepki verilecek durum.
    (toumai, 24.04.2005 14:28)
  4. sabah uyandığınızda eliniz kontrol edemediğiniz bir canavara dönüşür sağa sola savrulur, sonra bir ılıklık hissedersiniz elinizde yavaş yavaş elinizi istemli olarak haraket ettirmeye başlarsınız.. tabii bunların hepsi saniyenin onda onu gibi bir sürede gerçekleşir..
    ayrıca, bir sabah uyandınızda kafanıza yumruk atmanızın tek açıklaması da olabilir.. *
    (cellman, 24.04.2005 14:32)
  5. uzun süre yatarsanız akabinde gelişen kramp,felç iniyomuş hissi.
    (stars giggle meh every nite, 24.04.2005 14:52)
  6. rüyada uyuşan el ile bağdaşan saçmalıklar görmektir.

köpekler ısırır, bırakmazlar vb.
    (right lane must exist, 28.06.2005 12:39)
  7. eline üzerine yatılarak uyuşturulup masturbasyon yapılması fikri bundan yıllar evvel leman veya lemanyak'ta memcoş'un vermiş olduğu bir bilgiydi.
    ayrıca uyurken uyuşması halinde ve bu olay sık sık gerçekleşiyorsa, fütursuzca uyumaya devam edilen durumdur. bilirsiniz ki biraz sonra kolunuza kan gidecek ve eski haline gelecektir.
    (invisigoth, 22.05.2006 16:44)
  8. üzerinde çalışılsa argomuza katılabilecek deyiş.

-ooo elin üzerine yatmışsın..

falan gibi.yüklenecek anlam ise tartışma götürür.
    (juda, 22.05.2006 16:48)
  9. elin üzerine yatmak demek;huzur ve mutlulukla,bol yıldızlı bir yaz gecesinde serin,bahçenin boynu bükük hamağında,cır cır böceklerinin "sevdiklerinlesin" diyen sesleriyle,sevgiyle,yarın umuduyla,sessizce uyumak demek...tahta iskemlelerde bırakılan,yıllar yılları kovalayıp dursa da daima hatırlanacak anılarla donatılan,sıcacık dost sohbetlerinin ardından "güle güle bitti,güle güle yeniden yaşansın" demek için dökülen bir avuç suyun akıtılıp gittiği bir uyku modu...köhne bir sahanlıkta olsanız bile,rengahenk rüyalar içinde rengarenk uçurtmaları sürüklüyorsunuz demektir elinizin üstüne yatıp uyurken...
    (ksanikse, 28.06.2006 21:22)
  10. tarafımdan tavsiye edilmemektedir.ben de diğer bir yazar arkadaş gibi bir gece ansızın uyandım.içimde henüz nedenini bilmediğim bir korku vardı.sonra ben de bir şeyin eksik olduğunu hissettim.sonra anladım o eksiklik sağ elimi hissetmememdi ve paniğe kapıldım.henüz lise ikideydim ve evde yalnızdım.bunun ne acı bir şey olduğu anlatılamaz...az kaldı korkudan ağlıyordum...tek başımaydım...çaresiz...ve korkmuş...bir saat kadar elimi hisstmek için uğraştım ve başarınca tekrar uyumaya döt lazımdı...o geceden sonra hayatımda büyük değişiklikler oldu.ellerime hakettikleri ilgiyi gösterdim...her hafta maniküre gittim...şimdi mutluyum...

not:normal şartlar altında top patlasa uyanmam ama o gece ilahi bir güç beni uyandırdı gerçekten.aksi halde ben sabaha kadar uyuyacak ve morarmış bir kol ile uyanacaktım...
    (ağır hasarlı, 22.01.2008 02:28)
  11. sürekli başıma gelir. uyandıktan sonra kolumun koptuğunu düşünürüm. önce kolumu kaldırmaya çalışırım. sonra parmaklarımı oynatmaya çalışırım. yaptıklarımı hissetmeye başladığımda geri uykuya dalarım.
    (yeşil başlı gövel ördek, 22.01.2008 10:05)
  12. tanınmayan, yabancı bir kişinin üzerine yatmak .

-recep abi hayırdır?
    +nooldu lan?
    -abi dudağında dilinde ellerin izi var resmen..
    +sorma ya elin üzerine yatmışım gece.
    -dün gece içmeyecektin o kadar abi.
    (yaqui, 22.01.2008 11:20)
  13. rutin olarak gerçekleştirdiğim eylem.artık gece yarıları korkudan bokumun donmasından bıktım üleeyn!biri bu gidişata bir son versin!
    tam olarak neden bahsettiğimi anlamak için:(bkz: @2195473)
    (ağır hasarlı, 27.08.2008 01:38)