|
|
- hakettiği yerde olmadığını düşünen kişinin feryadı isyanı.
(bkz: feryadı isyanım)(ibrik, 23.05.2007 23:19 ~ 23:19)
- bir recep bülbülses yakarışı
- -ben aslında çok iyi okuyormuşum, ilk okulda hep pekiyi karnem görsen
-eeeeeee
-sonra orta okul lise falan piyuuuvv süperim süper!!!
-eeeeeee
-sonra elimden bir tutan olmamış kalmışız böyle
-sen dersaneye de gittin diye biliyorum ben
-yarım dönem falan
-karı kıza sarktığın için atılmamışmıydın öyle biliyorum ben
-ya tamamen yanlış anlaşılma oldu aslında.....
-atıldıktan sonra dört ayrı hocadan özel ders aldın, baban bunun için sapanca'daki yazlığınızı sattı diye biliyorum ben..
-doğru fakat şu var ki.........
-sen daha iyi çalış kafana hiçbir şeyi takma diye seni sınava kadar amerika'ya yolladılar, hatta sana orda bir ev aldılar diye biliyorum ben
-ya bak şimdi........
-yine de sınavı kazanamayınca sana bir oto galerisi açtılar, ev alıp evlendirdiler diye biliyorum ben
-haklı olabilirsin ancak........
-o işi batırıp kumara dalınca sana sahip çıktılar, yanlarına aldılar yeniden toparlanman için tüm borçlarını kapattılar, cebine para koydular diye biliyorum ben
-bak hacım söylediklerin doğru da......
-ama sen eşekliği bırakmadın karını boşayıp bir rusla evlendin buna rağmen sana bakmaya devam ettiler, sana yeni bir dükkan açtılar, sattığın evin yerine kendi oturdukları evi sana verdiler diye biliyorum ben
-bir yerde haklısın ama.........
-ama'sı ne lan godoş hayvan nasıl elimi tutmadılar diyebilirsin
-beni yanlış liseye yolladılar be hacım!!
-senin ben ta amına koyayım arif
-amını sikiim diye biliyorum o lafı ben
-o da olur....
- ezik lafıdır.
kimse kimsenin elinden tutmaz!
sen yapışacaksın milletin koluna bacağına. dalları sıkı sıkı yakalayacaksın koparsa diğerine o koparsa bir başkasına tutunacaksın...
o ağaca tırmanacaksın. ellerine budaklar batacak. kanayacaklar. suratın çizilecek sakınmayacaksın gözünü budaktan.
çünkü meyveler her zaman en yukardadır. herkesin çıkamadığı yerlerde...
elinden tutan olmayacak.
sen tutacaksın elleri. öyle bir tutacaksınki kurtaramayacaklar ellerini senden. seni de çekmeye mecbur bırakacaksın onları.
çünkü hayat bir savaş alanıdır. kimse kimseye dönüp bakmaz. ne acı ki böyledir.
ve unutma
hiçkimse birşey almadan birşey vermeyecektir.
- geç kalmış birinin tümcesidir.
çok fazla hırslı olamayan, ne istediğine hayatı boyunca tam karar verememiş, karar verdiğinde "tüh ulan benden ne iyi şarkıcı/ tiyatrocu/ yazar/ şair vs olurdu da, işte elimden tutan, beni keşfeden olmadı" diyen insan, sadece ekmek parası için gidip geldiği işine ve büyük ihtimalle anne aracılığıyla yaptığı evliliğine de devam eder. koyundur çünkü.
suçlamak da olmaz ki bu insanları. şu meşhur "sistemin çarkları" kimsenin özgün düşünmesine, kendisini tanımasına, kendisini yaşamasına, hayallerinin peşinden koşmasına, "ben bunu istiyorum" diyerek sebat göstermesine, tutkular beslemesine izin vermiyor.
"önce kendini besle, sonra evlen çocuk besle, sonra gitsinler devlet seni beslesin, artık o yaştan sonra ne tutkusu, kasımpatını yetiştir, sallanan sandalyende uyuklarken hanımın üstünü battaniyeyle örtsün." diye dayatıyor meşhur sistem.
tamam biliyoruz bunlar bahane değil. güçlü ve ne istediğini bilen bir insan olana ne mutlu, tutacağı elleri, binlerce el arasından kestirip, tutmak için atılır, amacı uğruna taş üstünde taş bırakmaz, oturup ne istediğine karar vermek için yıllarını harcamaz, sonu, yıllarını kasımpatı saksısına gömen "koyun"un sonu gibi bir son olmaz. henüz vakit varken...(tatalu, 30.11.2007 10:22 ~ 12:54)
- (bkz: digiturk reklamındaki korku filminden korkmuş kız)
|