|
|
- doğan burda rizzoli ekibinden aylık çıkan kadın dergisi. sanki diş ağrısına iyi geliyor gibi diş hekimlerinin ofislerindeki hastalara ait bekleme odalarında eksik olmaz. karanfilli mi ne?
bir de 2 elin birbirini tutması ile yapılan eylemleri bildiren zarftır. ama el ele diye yazarız.* ukte notu olarak da bir link verilmiştir. http://www.elele.com.tr
- elle taklidir kendileri.
(dlord, 19.11.2005 03:26)
- sertab erener’in sakin ol albümünden bir sarkıdır...
sözler, yalan bu güzel sözler
korku giymiş butun gözler
ateşe durmuş üzgün yüzler
yanıyor dünya siliniyor izler
sarı, siyah, beyaz izler
çocuklar, çocuklar, önce sizler
ellerinizde gelecek günler
yanıyor dünya siliniyor izler
gel, gel, gel, gel ellerini ver
gönder, yüregini gönder
elele, elele beraberce
belki de, belki de olur
- hepberaber, birlikte anlamını barındıran kelime elele vermek
- söz ve müzik sezen aksuya, düzenleme uzay heparıya ait sertab erener şarkısı.
- yeni sistem ilköğretim müfredatında mini mini birlerin öğrendiği üçüncü kelime grubudur.şöyle ki öğretmen bir hafta boyunca ''e'' sesini öğretmeye çalışır.sonraki bir hafta ''e'' sesi ile ''l'' sesi birlikte kavratılmaya çalışılır yazılı ve sözlü olarak .akabinde sınıfın öğrenmede olgunlaşmasının sonucunda ''el '' hecesi başka bir tabirle ''el'' kelimesi verilir .
bir sonraki aşama tabiyki bunun için haftalar geçmesi gerekir.''el-e'' yani ''ele '' , bi sonrakide ''el ele'' kelime gurubunu öğrencilere kavratmaktır.bu okuduğunuz kadar kolay bir iş olmayıp öğretmen geçen her gün öğrenemiyorlar diye saçını başını yolmaktadır lakin öğrenciler için sesleri birleştirmek ve aynı zamanda yazmak oldukça zor bir iştir..yeni sistem ilköğretim müfredatında bütün bunları el yazısıyla yapmaları gerekmektedir.
- (bkz: ehehe)
- sezen aksu'nun bir müzikalde de söylediği şarkı.
köpük köpük anılara kanıp bir gün
ve masmavi bir hasretle yanıp üzgün
salmak iste ki taş doruklara indim sessiz
ben aynı ben gel gör ki bodrum küskün
dokunmayın güzelliğe dokunmayın
leke sürmeyin ne olur mavilere
doğanın yüreğinde sitem var
haydi sevgisizliğe karşı elele
elele, elele, elele
batı göğünde ufka veda eden güne dalıp
gümüş teller gibi bir tutam yosun aldım
eski bir özgürlük şarkısı dinlemiş gibi