elektronik eşyaları onlara vurarak tamir etmek   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. aynı teknik çalışmayan kafalara uygulanabilir.
    (transistör kazancı, 06.04.2008 13:53)
  2. çocuklarını da genellikle vurarak tamir edeceğine inanan kuşağın telefunken radyolarla hesaplaşma durumu.
    (cohen, 06.04.2008 13:58)
  3. öğrenilen ilk tamir şekli..telefon, televizyon, çamaşır makinesi, radyo, modem, vs vs vs.. dört bir yanına vurularaktan tamir edilebilir
    (bkz: denedim test ettim onayladım)
    (ucgolgelisey, 06.04.2008 14:03)
  4. nokia 6600 telefonumda titreşimin gittiği zamanlarda işe yarayan tamir şekli.cidden oluyor lan.böyle telefon titrememeye başlıyor. bir kaç kere yumuşak bir zemine vuruyorum.düzeliyor.valla bak.titreşim teli falan yerine oturuyor galiba.titreşim teli diye bir şey var mı bilmiyorum ha.ama öyle oluyor bence.
    (ucuruldukcaucurulanucurtma, 06.04.2008 14:16 ~ 14:19)
  5. bizzat test ederek onayladığım eylem. bir makina mühendisi adayı olarak yaptığım hiç tasvip etmesem de gerçek gerçektir. .olay şöyle gelişir:

atölye stajı sırasında kaynak yapımını fotoğraflaştırmak istediğimiz için okula dijital bir fotoğraf makinası getiren şahıs , makinanın çalışmadığını fark eder. piller değişir , memory card çıkarıp tekrar takılır lakin sorun anlışılmaz. çözüm için eski klasik yollara başvurulur. öncelikle fotoğraf makinası sallanır ki içeriden parça sesi geliyor mu ya da bozuk hissi veriyor mu diye. amaçsız yapılan bu eylem sonrası makinaya 3 ve 4 defa farklı yerlerinden vurulur. (çevreden gelen olum sen ne biçim mühendis olacan seslerine aldırmadan devam edilir ). fazla abartmadan birkaç vuruş sonrası tekrar çalıştırılır. işte cillop gibi bir fotoğraf makinası sonucu ortaya çıkar. mutlu mesut yaşanır.
    (cyclops1988, 06.04.2008 14:32 ~ 14:33)
  6. lehim çatlağı,temassızlık gibi durumlarda kısa vadede mantıklı olan eylem. normali tabiki açıp lehimlemek yada temassızlığı ortadan kaldırmaktır ama anlık bir tamir için neden olmasındır.

benzer bi durum için (bkz: pili ısırarak şarj etmek)
    (holyshit, 06.04.2008 14:34)
  7. çoğu kez olumlu sonuç alınan eylem.ayrıca şizofrenlere uygulanan şok tedavisinin çıkış noktasıdır.
    (glamdring, 06.04.2008 14:41)
  8. elektronik cihazlar, nazik kullanılması gereken cihazlar olduğundan yegane tamir yöntemidir.
    bozulduklarında mazohist eğilim gösterirler.

lunapark gibi eğlence merkezlerinde bulunan punching ball makinaları tamiri bu kapsamın dışındadır.
    (luto, 06.04.2008 14:43)
  9. nasa bilgisayarlarında hiç bir işe yaramayacak yöntemdir.nasa bilgisayarları deprem riski hesaplanarak üretilmiş cihazlardır.ayrıca nasa güvenliği bilgisayara uyguladığınız kuvveti birkaç katı ile size geri iade eder, pekmeziniz akar, çanağınız kırılır maazallah.nasa bilgisayarları saygıdeğer bilgisayarlardır.
    (gozlemci, 06.04.2008 17:13 ~ 17:14)
  10. (bkz: çalışmayan elektronik cihazlara uygulanan şiddet/!azureel)
    (azureel, 07.04.2008 17:24)
  11. eski bilgisayar monitörlerinden rengi açılıp kapanan , ekranı kapalıp açılan , görüntünün şeklini bozan cinslerinde işe yarayan eylem.ciddiyim.
    (jimmy, 07.04.2008 17:30)
  12. akabinde kullanılan ikinci bir yöntem de içini açıp; "bak işte bu parça fazla, elin gavuru ne anlar televizyon yapmaktan" diyip makinanın fazla parçalardan arındırılma işlemi ile devam eder.
    (klorlu su böreği, 07.04.2008 17:37)
  13. birçok bilimkurgu filminde gerçekleşen makine ve robotların insanlığa açtığı savaşın gizli nedenidir. ileride bir gün karşımıza çıkıp "hani o tekmelediğin cd rom vardı ya! dedemdi o benim." şeklinde repliklerini sunup hak ettiğimiz cezayı bize vereceklerdir.

(bkz: i robot)
    (bkz: 2001 a space odyssey)
    (bkz: the matrix)
    (bkz: the terminator)
    (hiçmiyok, 07.04.2008 18:30)
  14. az önce hayatında ilk kez tutukluk yapan minik optik faremi yumruklayarak yaptığım olay. gerçekten işe yaradı. şaşırtıcı... toz moz mu girmişti acap ya nedir...
    (üç kademeli su ısıtıcısı, 04.06.2008 13:18)
  15. hard disklerde disk sıkışması sorununa bilgileri kaybetmeden çözüm oluşturma yoludur. alet bir güzel derin dondurucuda şoklanır. 12 saat sonra çıkarılıp masaya küt küt diye vurulur. bu işlem sonrası %70 oranla diskin onarıldığı görülmüştür. ilginçtir ama gerçektir. (bkz: ben bunu gördüm)
    (bahtsizdevevekutupayisi, 04.06.2008 13:30)
  16. bizim evde vurularak tamir edilen elektronik cihazların başında televizyon kumandası gelir. kumanda sık sık yere düştüğü için içindeki parçalar oynar ve çalışmadığı zaman kumandanın dibinden tutulur ve dize sert bi şekilde bikaç defa vurmak suretiyle çalışır hale getirilir. evde bu yöntem herkes tarafından bilinir ; kardeşim , annem, babam, kayınço, yigen vs kumanda en ufak bi teklediğinde kumandayı kanepeye, mindere vs yerlere halı döver gibi vurur ve kumanda birkaç darbe sonunda ne hikmetse çalışmaya başlar işin ironik tarafı ise evde iki adet elektronik mühendisinin bulunmasıdır...
    (cybertech, 04.06.2008 13:32)
  17. (bkz: oralardan iyi vurur)
    (karizmatik, 04.06.2008 13:41)
  18. bazı durumlarda işe yarayan eylemdir , misalen lehimlerde bir temassızlık varsa.
    (serseri82, 04.06.2008 15:29)
  19. geçmişte mekanik cihazlarda meydana gelen tutuklukları gidermek için sıkça başvurulan yöntem. mekanik cihazlarda yağlama iyi değilse dişliler sıkışabilir, bazı parçalar yerlerinden kayabilir ya da aşınma sonucu biriken metal tozu parçaların hareketine engel olabilir bu gibi durumlarda önce cihazın bıngıldağından doğru çötönk diye bilekten çıkarmalı tokat tekniği denenir. olmadı mı? bu durumda koldan çıkarmalı el ayasıyla şaplatma tekniği işe yarayabilir. o da olmadı el yumruk yapılır ve yumruğun alt kısmıyla dirsekten çıkarmalı gümletme hareketi yapılır o da tutmazsa allah ne verdiyse girilir en son gelişine bir tekme çakılır. tüm bu yöntemler iş yaramadığında açılır ve arıza neredeymiş diye bakılır. kuşaktan kuşağa geçen zihniyet örneği günümüz gençlerine de aynı teknikleri elektronik aletlerde tatbik etmeyi öğütler. dijital dünyada mekanik ziniyet.
    (han solo, 04.06.2008 17:10)
  20. şüphesiz ki biz onları (kadınlar) kahve yapsınlar diye yarattık. her kim ki elektronik eşyaları onlara (kadınlar) vurarak tamir eder o bizden değildir. (teknosa 17)
    (büyükşehir belediyesi, 04.06.2008 17:21 ~ 18:17)
  21. yapılması olası bir türk uzay filminin olmazsa olmaz sahnesidir. nitekim her alet türk işi olduğundan ve türk insanının biyolojik özelliklerini bildiğinden tekme ve yumruk sensörü içerecek, vurunca çalışmaya devam edecektir.

-bu kumanda çalışmıyor
    -patlat bi tane geçer

(bkz: kişi kendinden bilir işi)
    (phoarbix, 04.06.2008 17:23)
  22. elektronik eşyayı başka bir şeye vurarak tamir etmeye çalışmaktan daha mantıklı, servise vermekten daha mantıksızdır.
    (alkolik2000, 04.06.2008 17:25 ~ 17:25)
  23. hunharca bir yol. eşya bu ayol, vurulur mu? pis canavarlar sizi!
    mesela ben konuşuyorum. bilgisayara bir haltlar olduğunda "ca'nım şanzimet*.. hadi yavrum güzelim, açıl" diyorum "iyi bi kızsın sen, kendine geleceksin biliyorum" diyorum şıp diye iyileşip çalışıyor.
    eşyaları sevin.
    şefkat gösterin onlara.
    eşyalarımız...
    bizim eşyalarımız...
    (mor kulaklı mavi kurbağa, 04.06.2008 19:07)
  24. muhtemel 3 sonuç vardır:
    birincisi hiçbirşey olmaz, ikincisi eşya bozulabilir, üçüncüsü vuran kişi sakatlanabilir.
    (hat baddit, 04.06.2008 19:24)
  25. yetkililerden açıklama bekliyoruz efenim!!!
    elektronik eşyaların kimlere vurarak tamir edildiği konusuna açıklık getirilsin!
    (amanın da amanım kim gelmiş, 04.06.2008 22:41 ~ 22:54)
 sayfa  / 2