|
|
- bir düğün sırasında yaşlıca bir akrabamızla kuzenim arasında geçen dialog:
-yavrum sen bağlama çalıyodun di mi hadi al da biraz bişeyler çal.
-ehe kem küm ninecim o elektro bağlama ben çalamam onu ben normal bağlama çalıyorum
-elektriğini çıkarıversinler a oğlum
-...
- galata köprüsünün altındaki mekanlardan yakamoz türkü barda biralarımızı fondip yapıp kaçmamızı sağlayan enstrüman
(mavio, 20.07.2004 01:17)
- mucidi erkin koray'dır.
- dünyadaki en yavşak sesli enstrumandır...
- daranininirororonororonororirorororinirinirininirni sesiyle ankara düğünlerinin vazgeçilmezi...
- dünyanın en kral müzik aletidir. * özellikle diyarbekir avareleri'nin çalışı dinlenmelidir.
- adı üstünde elektrik yardımıyla değişik sesler çıkaran enstrüman.
ayrıca, düğünlerde en çok küfrettiğim alettir.
- bgst kullanana kadar tu kaka idi.yerinde ve doğru (görecelidir tabii) kullanılırsa önyargıları yıkar.
- bağlama mükemmel bir enstrüman iken elektrik vermek suretiyle işkence aletine dönüştürülmüştür. erkin baba da çalsa, angaralı turgut ta çalsa rezildir.
- doğru kullanıldığında kaliteli müzik yapılacak bir alet iken ülkemizde halk müziği kültürünün bozunmasında mimarlar arasındadır.
- klasik bağlamanın yerini hiçbir zaman tutmayacak olan mutant, karaktersiz, duyulabilecek en gereksiz sesi çıkaran enstrümandır.
- normal şartlar altında (bağlama sever biriyimdir aslında) çalanın kafasında kırmak istememe rağmen ultra yetenekli, güzel sesli, ismini bilmediğim bir eleman çalınca sabaha kadar dinleyebileceğim enstrüman.
ek: bunu yazdığımı gören arkadaşımdan edindiğim bilgiye göre ismi can oluyormuş o arkadaşın, öğrendim başım göğe erdi.
- (bkz: ankara dance airs)
(hacktor, 30.06.2008 23:44 ~ 23:44)
|