|
|
- mum ışığı gecelerin üstsüz sözcüklerle sabah güneşinde yanıp kavrulması kadar içime işlemiş yaradır efendim.
- isteyenin isteğine kavuşması için türkiye'de yaşaması yeterlidir.
- (bkz: amish)
- yakın zamanda karşılığını bulacak dilektir. açıklamalara bakılırsa istanbul ve ankara için saatlik kesintiler kapıdadır.
- (bkz: yeşil anarşizm)
- (bkz: birşey istedim hayatım değişti)
(bkz: kamuran var mı bi istediğin)
- her sikim salata diyene tuzla koşmayacakların isteğidir.
- postmodern dünyadan kurtulmaya çalışıp kendi doğasını arayan, teknolojik gelişmeyi durdurabilmenin özlemiyle yaşayan güzel insanların en doğal isteklerinden birisidir.
günümüzden yıllar önce mum ışıklarıyla kitap okuyan, insanlarla iletişimi şimdikinden oldukça farklı (samimi ve doğal) olan, televizyonsuz/bilgisayarsız yaşamış olan insanlar şimdiki halimizi gördüklerinde böyle bir dilekte bulunabilirlerdi. o insanlar yaşadıkları yerde aynanın olmadığını anlatırlarken, insanların şimdikinden daha güzel olduğunu söyler dururlardı. onlara sorsak aynaya bakan insan çirkinleşti derlerdi. elektirikli dünyada yaşayan insanlar hakkında kim bilir neler düşüneceklerdi.
dünyanın kavrulduğu gerçeği zihnimi kemirirken ben de "elektiriksiz dünya istiyorum" diyorum. bu dünyayı elektirik kararttı!
- doğal yaşama dönmek isteyen insanoğlunun isteklerinden birisi. doğa özümüze dönmemize yardım edecek gibi. sonunda az ve öz kalacağız.
- gerçekleşmesi durumunda şahsımı işsiz bırakacak, neyse ki imkansız, lüzumsuz istek.
- susuz bir ankara başkentimizken, türkiye sınırları için pek de imkansız görünmeyen istek
(mitican, 13.08.2007 02:18 ~ 02:18)
- (bkz: genç elektrik mühendisleri rahatsız)
|