belki ilginizi çeker
  1. · bilgisayarın aşırı ısınma nedenleri
  2. · klavyeyi temizlemek
  3. · istikbal
  4. · bilgisayarın kilitlenmesi
  5. · süpürge makinesi
  6. · en çok küfredilen eşya
  7. · fantom
  8. · tel süpürge
  9. · fethullah gülen den fethullah diye bahsetmek
  10. · erkek
gündem
  1. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · günün tek şarkılık özeti
  4. · 2012
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · flash belleğe dua yükleyip boyunda taşımak
  9. · nagarik şakti

elektrikli süpürge  

1. ortamda bulunan tozu toprağı içine çekerek yaşanılan mekanı yaşanılabilir hale getiren faydalı araç.
    (makteo, 23.03.2004 23:56)
  2. güzel ve huzurlu bir tatil günü salondaki koltuğunuzda rahatlıktan ve uykudan mayışmış durumdayken annenizin size inat çalıştırdığı ve bi anda "vuuouvovuvovu" şeklinde ses çıkartan, bütün huzurunuzu bozan makinedir bu.
    (bewitchingwitch, 21.07.2004 21:28)
  3. benim bilgisayar kasası.
    (eden, 28.05.2005 23:49)
  4. huzurun ve sessizliğin infaz edildiği, idam aygıtı.
    (iki blok otede, 18.03.2006 01:12)
  5. bozulduktan sonra değerini anladığımız makina, makine
    (46 kromozomum, 11.01.2007 17:24)
  6. uykumu getiren alet..ne zaman evde bu makine çalışsa ne kadar uyanık olsam da ,bu makine çalışır çalışmaz gözlerim kapanıyor ve genelde olduğum yerde uyuyakalıyorum.uzmanlar bu makineyi incelesinler ve uyumayan bebekleri uyutmak için yeni bir şekle dönüştürsünler..
    (nickim konusunda kararsızım, 11.01.2007 17:28)
  7. http://www.filimk.com/video/Super-emici-elektrikli-supurge/

süper emicisi de böyle mi olur dedirten süpürge.
    (murasala, 11.01.2007 17:49)
  8. kullanım alanı geniş olan alet. örnek vermek gerekirse scary movie yeterlidir sanırım.
    (ismozen, 11.01.2007 19:43)
  9. güç tüketimi açısından bir çamaşır makinesi ve ütüden sonra üçüncü elektrik faturası düşmanı ev aletidir..
    (zeus, 11.01.2007 19:51)
  10. üst komşumuzun amacından saptırdığı elektrikli ev aleti. kendisi her sabah şaşmadan saat dokuz buçuk ta elektrik süpürgesini çalıştırarak bir nevi çalar saat olarak kullanmakta bizim için. burdan teşekkürlerimi ona göndermeyi bir borç bilir, o boruyu var ya neyse...
    (bermuda, 20.02.2007 13:03)
  11. sesine vurulduğum temizlik cihazı.

her nerde çalıştırılırsa sesi takip eder, yanına giderim. kapatılıncaya kadar dinlerim. mayışırım bi köşeye hemen.

(bkz: çocukluğumu geri verin lan allahsızlar)
    (luminaire, 05.05.2007 14:05)
  12. azericesi "toz soran" olan elektrikli alet. ( aslında mantıklı * )
    (age of aquarius, 29.07.2007 23:01)
  13. senin benim gibi bi kişidir aslında.o da ağzından aldığını götünden çıkarmaktadır
    (kıytırık, 26.05.2008 12:37)
  14. 1901 senesinde hubert booth tarafından bulunan makinadır. bulunduğu zamanki hali eşşek kadardır ve gerçekten at arabası tarafından çekilmekte, dışarıdan uzatılan bir hortum ile ev süpürülmektedir. yine de o haline rağmen oldukça takdir toplamış, rağbet görmüştür.
    (shadowboxer, 27.08.2008 22:58)
  15. bir çok insanın ısrarla elektrik süpürgesi dediği alettir.
    (fonden, 27.08.2008 23:04)
  16. elimizi değmek istediğimiz ufak katı parçacıkları, ya da deterjan, kum gibi elle süpürmesi zor olan küçük partikülleri vuuvvv diye içine çekip bizleri bayağı bir zahmetten kurtaran icat
    (mansizedwrath, 06.01.2009 23:47)
  17. yanlış ellerde çok tehlikeli olabilen bir teknoloji.
    bunu küçükken fark etmiş olacağım ki, o zamanlar en büyük korkum elektrikli süpürgeye çekilmekti. kimi çocuklar öcüyle, karabasanla, hugo'daki cadı scylla'yla korkutulurken, annem beni elektirikli süpürgeyle korkuturdu. yemek yemediğim zamanlarda sapıyla başımda beklerdi. en korkunç canavardan bile o kadar ses çıkabileceğini tahayyül edemiyordum. allah'tan bir kez olsun torba deneyimi yaşamadım, sadece bu bakımdan şanslı sayıyorum kendimi.
    büyüdüm, elektrikli süpürge denen aleti kendim idare etmeye başladım. sesinden rahatsız olduğumda kulağıma pamuk tıkadım. gelin görün ki kabûs hâlâ sona ermiş değil. annemin elektirikli süpürgenin sapıyla odama her dalması büyük yıkımlara sebep olmaya devam ediyor. kaç tane flash diskim bu şekilde yok oldu bilmiyorum, geçen gün bir tanesini de zor kurtardım. çok sevdiğim kalemlerim, kıymet verdiğim envai çeşit eşyanın yerinde şu an yeller esiyor. yükte hafif anıda ağır ne kadar şey varsa teker teker kaybediyorum. evlat acısı gibi koyuyor insana, içim yanıyor be.
    bu alete geri dönüşüm kutusu koymayan allah'sızlar, paramı helâl etmiyorum size.
    (tayyizemane, 07.04.2009 12:14 ~ 12:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil