anlam veremediğim değişik bir modeldir. bu tip ailenizden biride olabilir. yapmak istediği davranış kısmen doğru olabilir ancak büyük bir görevmiş gibi cama saldırması ve dışarıya bakıp heryerde gidip gitmediğini süzmesi saçmalıktır. ulan bir boka yaramıyorum bari böyle bir girişimciliğim olsun adamlarıdır. nerde boş beleş iş var bu adamlar oradadır. çevremizde sayıları bir hayli fazladır.
adam şeklinde genellenmemelidir bu tip insanlar. herkesin içinde cama koşma isteği vardır ben eminim. ama günümüz şartları gereği kuul hareket ve tavırlarını bozmayan insanlar sevmez bu olayı. ne var lan. her yerde kesilmiş mi diye bakıyoruz. hem hemen gelirse çok tatlı oluyo her yer bi anda yanıyo falan. anlayamazsınız bizi.
"sırf bizde mi kesik" düşüncesiyle koşan adamdır.diğer apartmanlarda da elektriklerin kesik olduğunu gördüğünde gereksiz bir rahatlama kaplar içini.eğer sadece kendi apartmanında elektrikler kesik ise isyan eder.el mahkum bekler elektrikler gelene dek.elinden bir şey gelmez.
eğer akşam vaktiyse karanlıkta ışıl ışıl yanan şehrin bir anlık nasıl bir ölüye döndüğünü görmek isteyen şair ruhlu insandır. birden şehrin nasıl kabuğuna çekildiğini, birden zamanın nasıl durduğunu, sokakların nasıl sustuğunu görmek istemiştir. sonrasında, karanlığı unutan insanların bir anlık sendelemenin akabinde, bir evin içinde ama televizyon başında, internet başında, beraber ama yalnız yaşamlarından sıyrılıp tekrar bir araya gelmeleriyle koyulaşan muhabbetlerinden hasıl olan kahkahaların evlerin duvarlarını aşarak nasıl gökyüzüne tırmandığını görmek istemiştir. eskiye özlem duyan, modern dünyanın insanları birbirlerinden ne kadar da uzaklaştırdığını, ne kadar da yabancılaştırdığını düşünen, on dakikalığına da olsa insanların aslına rücu ettiğini, bu rücu ediş sonrası insanların ne kadar da mutlu olduğunu görmek isteyen ve insanlara sunulan bu cebr-i lütuftan bir anlık da olsa tad almayı bir mutluluk addeden insandır. velhasıl, güzel insandır.
o ay elektrik faturasını ödememişse korkudan camdan dışarı bakma isteği duyan adamdır.
bakar,diğer yerlerde de elektriklerin kesik olduğunu görürse umut etmeye devam eder...
ama diğer yerlerin ışıl ışıl olduğunu görürse oturur ve ödeme planı yapmaya başlar.
göt korkusundan ne yapacağını bilemeyen kişidir.bir an olsun karanlıkta kalmaya korkmaktadır.çünkü küçüklüğünü mağarada geçirmiştir.bu yüzden hep ışığa doğru yönelmeye çalışır. günümüzde mağaraların devri bittiği için ne yapsın garibim inin kapısı yerine cama koşmaktadır.
vadi insanıdır. ya da insanı olmayabilir de. * pencereye gelip de am am nidalarıyla kükrer, şabana söver, reddedildiği hatunlara saydırır. bir sonraki aşama ise ortada toplanıp kız yurtlarına doğru yürüyüp stres atmaktır.
benimdir bu, ulan elektrik bir tek benim hayatıma mı ket vuruyor bir bakayım hareketidir ki kimsenin camdan bakmadığını görünce, yarram ben gerekirse dağ başında bile yaşarım siz niye camdan bakmıyosunuz ulan bakışı atar etrafta kimseler gözükmeyince.
eğer çevresinde kendisi gibi naçiz insanlar varsa (ki vardır efendim) güzel diyaloglar ortaya çıkabilir.
-aaooh alt komşu muhittin bey, yoksa sizin de mi elektrikleriniz gitti?
+niyazi görüyo musun bak şu parmağımla gösterdiğim şey mars.
-elektrikler olmayınca gözüme çok korkunç gözüktü.(zaten adam elektrikler gitti diye tırsmış, bi de marslı korkusu sokuyosun kafasına muhittin! sana diyorum!)
+bak hemen marsın yakınlarından bi' şey geçiyo.ne ki o? uçağa da pek benzemiyo.
-faredir fare ehehehe.
+niyazi içerde hanım ruh çağırıyo,mumlar falan gel istersen.
-ışıldak var mı sizde?ehehe
+ışıldak yok ama şu tanımlayamadığım uçan nesne buraları aydınlatır.
-ehaheha uçan fare eheheaıaıha.
+niyazi?noldu olm?
-fare fare ehuuauahaha.
+hanım o kadar dedim ölmüş babanın ruhunu çağırma diye muhittine girdi galiba.
-fare girdi fare ehehhuaeuhaehua.
(o an elektrikler gelir)
-muhittin içimden bi' şey geçti galiba.
+faredir fare.neyse ben içerde e.t.yi izliyim.ondan sonra üçüncü türle yakınlaşmalar var.hadi niyazi görüşürüz yine pencerede.
-ben de stuart little'ı izleyim. ikisini de üst üste.içimden geldi.
o kişi yani sevgili babam ki,yan binanın elektriğinin kesilmediğini görünce sanki bozum bozum bozulur,morarır,''bu ne ayrımcılık ''türlerinden; zihnindekileri yüz ifadesiyle dışarı yansıtır...
çevredeki bütün binaların elektriğinin kesildiğini görünce ,''ohhh herkesin ki gitmiş bu sefer'' tarzında rahatlama pozisyonuna geçer adeta...