|
|
- son olarak haber verilen zamdır. bundan sonra otomatiğe bağlamıştır.
oranı yüzde 20 küsurdur(ohhh).
hayırlısı uğurlusu olsun.
ha birde: (bkz: ben ödemem yüzde 47 ödesin)
(bkz: ben ödemem kaçak kullananlar ödesin)
- (bkz: ampule oy verdik ampulümüz söndü)
- ekimden itibaren en az %20 zam gelecektir .ellerinizden öper.
- yenilenebilir enerji kaynaklarını değerlendiremeyen hampacıların, uyguladıkları enrji modeliyle milletin geçim çarkına çomak soktukları yetmiyormuş gibi enerjide dışa bağımlı olduğu gerçeğinden saparak diplomatik ilişkilerde sıvamaya başlamaları zammın sigortasını attırmış gözüküyor. rusya ile olan ilişkilerde görüntünün kayması, sene başından iitibaren enflasyonu hoplattıran elektrik zammının daha da azmış bir şekilde milletin boğazına sarılmasına neden olmuş durumda. mevcut enerji kaynaklarını kullanamayan, elektriğini arz edemeyen bir hükümetin bu zammı ileriki zamanlarda kompanze etmesi mümkün olmaz ve harmonisi şaşar bu milletin bilesin.
(tonguç, 05.09.2008 16:07 ~ 16:09)
- (bkz: o çocukları)
- ölümün artık o kadar da ucuz olmayacağını müjdeleyen haber
(bkz: elektrikli sandalye)
(bkz: gerçek polyanna benim)
- parasını ödemeyenlerin tahsilatını parasını ödeyen vatandaştan yapmaktır.
bir yer düşünün ki, kamu dairesinde çalışanlar elektrik kaçak diye cuma mesai bitiminde, dairedeki elektrik sobasını kapatmıyor, pazartesi sabah geldiğinde sımsıcak bir oda ile karşılaşıyor. bu olay bir kış devam ediyor. her evde en az üç tane elektrik sobasının yanmasından ötürü bir gecede 15 sefer elektrikler kesiliyor, haftada iki üç kez trafo patlıyor. açlıktan, parasızlıktan yakınan insanlar bu soğukta neyle ısınıyor diye düşünüp evlerinin bacasına bakıyorsunuz, duman tütmüyor. bir süre sonra öğreniyrosunuz ki evde klima kullanıyor. acıdır ki bu insanların ödediği elektrik parası 10 ytl yi geçmiyor. nerden geliyor bu değirmenin suyu diye düşünüyorsun ki, he şimdi anladım diyorsun kendi kendine. bu zamlar bana yapılıyor, onları ilgilendirmiyor, ben ödemekle, hem kendiminkini hem onlarınkini ödemekle yükümlüyüm deyip, paşa paşa ödüyorsun.
- 2008 eylül itibari ile yüzde 54 oranında artış göstermiştir. otomatiğe bağlı olduğu için tekrar artacaktır. ayrıca türkiye elektiriği en pahalı kullanan ülkeler arasında başı çekmektedir. hükümet türkiye'nin 3 tarafı denizlerle çevrili, her iklimin belirgin yaşandığı bir ülke olmasına nazaran yapılan bölgesel rüzgar ve su değirmenleri önerisine kaynak yok diye sıcak bakmamıştır.
sıradaki parça "4 yıldan beri elektiriğimi zamsız ödüyorum" sloganına kanıp akp'ye oy atanlara gelsin...(dna, 27.09.2008 16:19 ~ 16:20)
- girsindir. müstehaktır. herşey özelleşsin. yakında götümüzüde açık artırmayla özelleştiricez.
- ekim ayından itibaren elektriğe konutlarda %9.07, sanayide %9.27 ve ticarethanelerde ise %9.35 oranında zam yapılması kararlaştırılmıştır. sonuç itibariyle bu kararla birlikte yılbaşından bu yana elektrik fiyatlarına yapılan artış oranı %65'i bulmasıyla 'yeter artık' boyutuna ulaşmış olduk. *
- ödenen vergiler çöken yollar, su kesintileri ve elektrik zammı olarak geri dönmektedir. arz ederim.
- bakan: petrol fiyatlarındaki artıştan dolayı doğalgaz zammı yapıldı.(03.11.2008)
bakan: elektrik üretiminde doğalgaz kullanıldığı için elektrik zammı yapıldı.(01.01.2009)
bakan: petrol aktarımında elektrik kullanıldığı için petrol zammı yapıldı.(01.04.2009)
bakan: petrol fiyatlarındaki artıştan dolayı doğalgaz zammı yapıldı.(01.09.2009)
bakan: elektrik üretiminde doğalgaz kullanıldığı için elektrik zammı yapıldı.(01.01.2010)
bakan: petrol aktarımında elektrik kullanıldığı için petrol zammı yapıldı.(01.04.2010)
bakan: petrol fiyatlarındaki artıştan dolayı doğalgaz zammı yapıldı.(01.10.2010)
bakan: elektrik üretiminde doğalgaz kullanıldığı için elektrik zammı yapıldı.(01.01.2011)
bakan: petrol aktarımında elektrik kullanıldığı için petrol zammı yapıldı.(01.04.2011)
- (bkz: dostum zam deme daralıyorum)
|