bu sene 5. kez alıp kalmış ve 6. kez almakla mahkum olan birini tanıdığım hayvan derstir. üstelik çocuk plc ile pnömatik kontrol etmekten, mikroişlemci kodlamaktan dem vuran birisi. aslında ders hayvan değildir. buradan giydirmek istediğim devre ve sistem anabilim dalı olacak güruhun yaptığı faciadır.
ilan ediyorum: itü elektrik-elektronik fakültesinin her ne başarısızlığı varsa bunun bütün sebebi bu dersi vermekte olan anabilimdalının beceriksizliği ve sorumsuzluğudur. aynı katliamı bu dersin ikincisi olan
devre ve sistem analizi dersinde de yaparlar.
bilmeleri gereken ilk ders de şudur:
karşınızdaki öğrencilerin yarısından fazlası daha hayatında tümdevre görmemiş, kural mural bilmiyor. "zaten bunu biliyorsunuzdur, ara işlemleri geçiyorum, bu işte kısaca böyledir geçelim..." gibi laflarla haftalarca masal okuyup öğretim yapılmaz.
işiniz öğretmek, "siz zaten bunları biliyorsunuzdur" deyip geçmek değil.
2004 güz dönemi vize sonrası bu dersin bir hocasından bütün sınıfa beyan: (orada olan 100 kişi bilir ve onaylar):
- ...... adlı arkadaş kim???
+ benim hocam buyrun?
- sen nasıl 100 alırsın ya, ben daha 3. sorunun konusunu ilk kez bugün anlatacağım...
(sınav üç sorudur, konuşmada hocanın sorduğu ve tebrik edilesi arkadaş bir şekilde yüz almıştır, geri kalan notlar 60'dan başlar ve ortalama 21'dir.)
yeter bu örnek değil mi?